Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Ponferradina – Barcelona B

Gillar verkligen dessa spel och oddset här.

Segunda Division-fotboll som gäller, spanska andradivisionen.

Tiondeplacerade Ponferradina tar emot trettondeplacerade Barcelona B. Mina spel:

2013-10-06 17:00FotbollPonferradina vs Barcelona B 1 FT 9 2.110

2013-10-06 17:00FotbollPonferradina vs Barcelona B PONFERRADINA ÖVER 1.5Mål FT 9 1.950

2013-10-06 17:00FotbollPonferradina vs Barcelona B PONFERRADINA ÖVER 2.5Mål FT 7 4.330

2013-10-06 17:00FotbollPonferradina vs Barcelona B ÖVER Ö 2.5 FT 9 1.800

2013-10-06 17:00FotbollPonferradina vs Barcelona B HT/FT FT 7 3.400


Därför bör vi få se en hel del mål här och framförallt en hemmaseger:

+ Barcelona B saknar mittbacken Sergio Gomez till denna match. Kanske lagets viktigaste spelare. Lagets viktigaste defensiva spelare iaf, utan tvekan. Han har bara missat en match hittills, borta mot bottenlaget Tenerife, där man släppte in två mål (2-2). Man saknar även den stora stjärnan på anfallet Dongou. En spelare som skulle (men än så länge inte varit) bli vital i offensiven 2013/14, efter alla de anfallstapp Barcelona B gjorde inför denna säsong.

+ Barcelona B är i dålig form. Verkligheten har hunnit ikapp dom. Man har förlorat dom två senaste ligamatcherna, mot Recreativo borta (0-3) och Mallorca hemma (0-1). Tendensen till denna formdipp (samt vad jag framförallt anser, en grundkapaciteten som inte är så pass hög som många kanske tror) fanns dock där redan tidigare, även om man plockade sina poäng.

+ Samtidigt som Barcelona B är inne i en svacka så är Ponferradina på väg mot bättre form. Man har tagit sex poäng på de tre senaste. Man förlorade dock senast mot Mirandes borta (ett lag man har svårt för, mer om detta längre ner). Båda lag är därmed i stort behov av tre poäng något som bör gynna målspelen.

+ Den här punkten är otroligt intressant. Ponferradina är ett lag som trivs allra bäst mot offensiva lag som gillar att ha boll. Då Ponfe är otroligt bra i kontringsspelet. Just av den anledning som man t.ex. har haft svårt för Mirandes (dålig inbördes statistisk). Likt här senast. För Mirandes är ett skickligt defensivt lag som försvarar sig med nio man bakom bollen. Något som Ponfe inte gillar, eller är särskilt bra på (äga mycket boll). Barcelona B bör därför passa Ponfe riktigt bra.

+ Det är därför ingen överraskning att Ponfe haft relativt bra resultat, sedan tidigare, mot attackvilliga och ibland naiva Barcelona B. Sen Ponfe flyttades upp till Segundan för två säsonger sedan så har man i sin debutsäsong spelat 1-1 (borta) och 2-2 (hemma) mot katalanerna. Förra säsongen förlorade Ponfe borta med 2-1 en vann hemma med 3-2. Man har alltså i dessa två hemmamatcher mot Barcelona B gjort fem mål och släppt in fyra. Därmed känns Ponferradinas överspel mycket bra till det fina odds som erbjuds. Även spelet; över 2.5 mål.

+ Ponferradina har anfallare som är i form. Yuri som snittat runt 20 mål i de två senaste säsongerna för Ponfe i Segundan, har förvisso bara gjort två hittills, men han har legat bakom många av dom andra. Den som gjort flest är Fofo, fem mål på fem matcher. En annan som är viktig för målskyttet är Acoran, även han har gjort två hittills. Man har flera spelare som kan hitta nätet och det är alltid positivt. Dessa tre har gjort ett mål mer i ligan hittills, än vad hela Barcelona B gjort tillsammans.

+ Ponfe är starka hemma och har bra tryck på läktaren. Man var det nionde bästa hemmalaget förra säsongen, elva vinster, fem oavgjorda och fem förluster. Ett bevis på att laget trivs bättre när man får ligga på kontring är att man var det fjärde bästa bortalaget förra säsongen. Ponferradina som bara var en poäng från kval till högstaligan 2012/2013.

+ Ponferradina har under denna säsongen tagit sju poäng av nio möjliga på hemmagräs. Man har gjort hela nio mål på dessa tre hemmamatcher. Tre mål i snitt alltså. Barcelona B har bara tagit en poäng borta av nio möjliga. Man har släppt in hela sju mål på dessa tre matcher på bortagräs. Barcelona B som var ett starkt bortalag (sjätte bästa 2012/13) förra säsongen. Förklaringen till detta (tidiga) fall är helt enkelt att man tappat i slagkraftighet och spets. Mer om detta här under.

****

Jag spelade även emot Barcelona B för någon vecka/veckor sedan, när de ställdes mot Recreativo (0-3) och Tenerife (2-2). Jag skulle dock vilja återanvända ett par plus (något uppdaterade dock) som passar in bra även i detta bet. Plus som är viktiga i detta spel. Se:

+ Barcelona B hade sju segrar, fyra kryss och tio förluster på bortagräs förra säsongen, i många av sina vinstmatcher och kryssmatcher (borta men även hemma) var man tvungna att göra minst två mål för att få med sig poäng och för att kompensera för den bristande defensiven. Till denna säsong anser jag att man med dom offensiva tapp man gjort och med den uteblivna förstärkningen inte kommer kunna förlita sig på offensiven lika mycket för att hämta in poäng. Och defensiven tror jag lär fortsätta läcka som ett såll även denna säsong, trots att man hittills 'bara' släppt in nio mål på sju matcher. Man är helt enkelt otroligt naiva i sitt försvarsspel, vilket är naturligt med tanke på den unga snittåldern truppen präglas av samt den offensiva mentaliteten som laget innehar. Sen har man heller inte förstärkt defensiven, trots att den var urusel 2012/13.

+ Även om Barcelona B ligger relativt högt upp i tabellen för tillfället så har jag inför säsongen placerat dom rätt så långt ner i tabellen. Mycket på grund av dom stora tapp man gjort inför säsongen där t.ex. anfallstrion Deulofeu, Luis Alberto och Araujo lämnat klubben. Tillsammans gjorde dom 36 mål 2012/13. Lägg därtill att man tappat nyckelspelare på mitten; Rafinha, som lånats ut och Sergio Roberto som flyttats upp. Man har inte heller förstärkt särskilt tungt/bra och jag tycker det här Barcelona B 13/14 är flera snäpp sämre än förra säsongens. Det utan att överdriva.

****

- Det som talar emot Ponfe här, men samtidigt talar för målspelen är att hemmalaget saknar en viktig försvarare, Carpio. Någon som gör att man kanske får möblera om på flera positioner i backlinjen enligt tränaren. Annars har hemmalaget bästa möjliga trupp.

-

Överlag ser jag massor av bra spel i denna match och därför går jag in tungt. Jag tycker oddserbjudandena är riktigt fina. Jag tycker det finns flera faktorer som tyder på en ganska klar hemmaseger. Dessutom har den här säsongens Barcelona B haft otroligt svårt att resa sig när man släppt in det första målet, där man efter det alltid vikt ner sig.

Fotboll

Ponferradina – Barcelona B

  • Datum:
    06 okt 2013
    17:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Spanien
  • Liga: Fotboll
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Kungmidas 2013-10-06 18:58

Lite turligt satte jag ettan här till 2,20. Det behövdes en feldömd straff. Barcelona var bättre men tack för en grundlig rek. Hoppas på nya förslag inom kort! Ha en trevlig kväll

Lindvallen 2013-10-06 16:29

Har följt dig i två veckor, lägger inga bet själv längre utan litar bara på OFFSIDE

pojkrummet 2013-10-06 10:13

Snyggt, ryggar Ponf. O 1.5 till 2.03 (Betsafe).

KP 2013-10-06 08:07

Välskriven rek verkligen och du lyckades övertyga min kritiska hjärna 5 av 5!
Bara hoppas på 3-0 / 2-1 / 3-1 nu då.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td