promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Barcelona B – Deportivo

Jag fortsätter att gå emot Barcelona B. Jag vet att man inte ska gå emot ett lag för mycket, i streck, men det känns som ett bra drag även denna helg. Nästa spelomgång däremot, kanske man bör spela på Barcelona B, när dom gästar Alaves. Men det är en annan historia.

16:e placerade Barcelona B tar emot 9:e placerade Deportivo. Notera tidig matchstart; 12:00!

Mitt huvudspel:

2013-10-13 12:00FotbollBarcelona B vs Deportivo 2 FT 8 2.400


Mitt extraspel till ett lockande odds:

2013-10-13 12:00FotbollBarcelona B vs Deportivo HT/FT FT 6 4.100


Inför morgondagens match lider Barcelona B av jobbiga avbräck.

Nyckelanfallaren Dongou missar matchen. Han som var tänkt att bära Barcelona B:s offensiv denna säsong. Nyckelförsvararen Gomez är ej tillgänglig. Likaså hans mittbackskollega Bagnack. Två ordinarie mittbackar i ett annars otroligt svagt defensivt lag, kommer alltså saknas imorgon. Sedan tidigare har Barcelona B ett antal spelare långtidsskadade, som mycket duktiga vänsterbacken Grimaldo.

Breddanfallaren Sanabria kommer heller inte kunna vara med då dom är på landslagsuppdrag. Likaså breddmittfältaren Babunski. Barcelona B har totalt tio spelare från truppen som ej tillgängliga till denna match.

Hemmacoachen fick flytta upp två ungdomar från dom yngre leden för att få upp truppantalet till 17 spelare. I denna trupp har hemmatränaren dock tagit ut tre målvakter. Säger en hel del om hur plågat Barcelona B är av avbräcken.

Andra saker som talar för Deportivo:

+ Barcelona B är i en negativ trend med tre raka förluster. Med tanke på alla avbräck, det tuffa motståndet, osv (mer längre ner) så har jag svårt och se hur denna trend ska brytas. Man var förvisso inte så dåliga sist mot Ponferradina (förlust 0-1), men där finns fortfarande otroligt mycket att förbättra. Deportivo i sin tur är inne i en positiv trend med sju poäng på tre matcher.

+ Depor är ett vasst bortalag. Man har vunnit tre av fyra bortamatcher denna säsong. Man har en rutinerad trupp. Något som jag tycker brukar vara motmedlet mot snabba, unga och tekniska Barcelona B. Lagen möttes för två säsonger sedan och då vann Depor båda mötena. 2-1 hemma och 3-2 borta. Jag tycker det är ett bevis på hur rutin straffar naivitet och ungdomlighet. Allt som oftast. Speciellt när det handlar om så pass stora skillnader i ålder och rutin.

+ Depor har bara Pablo Insua borta. Mittbackens frånvaro lär dock inte bli allt för jobbig för hemmalaget då Kaka åter är tillbaka och redo för spel. Två jämnbra spelare. I övrigt har bortalaget bästa möjliga trupp, där man bland annat fått tillbaka Arizmendi, Marchena och Juan Carlos från skador.

+ Samtidigt som Barcelona B inte gjort ett enda mål på tre matcher så har Depor inte släppt in ett enda på lika många. Depors styrka har hittills varit den solida defensiven. Man har 7-4 i målskillnad efter åtta matcher. Man har däremot haft problem med att sätta dit bollarna då veteranen Arizmendi inte riktigt hittat rätt. Mycket av ansvaret har vilat på Borja som gjort fyra mål så här långt. Det är helt enkelt fler som behöver kliva fram. Kan man göra det då (få det att lossna till och med) mot ett defensivt svagt Barcelona B med många avbräck i backlinjen? Jag gillar iaf tanken.

+ Barcelona B har en tendens att vika ner sig fullständigt när man släpper in det första målet i matchen. I fyra av dom fem matcher man hittills släppt in det första målet så har man förlorat matchen. Utan att ha kommit tillbaka till ett kryssresultat. I den femte matchen la man under mot jumbolaget Teneriffe, man lyckades få med sig ett kryss. Jag har sett några av dessa matcher och då är det ganska tydligt att många verkar ha svårt att hantera en motgång på rätt sätt. Med tanke på Depors stabila defensiv så ska det nog mycket till om man ska komma tillbaka från ett ev 0-1 underläge.

Sen har jag ett par plus som jag brukar återanvända när jag ska betta emot Barcelona B. Vilket jag gjort ett antal gånger tidigare. Jag tycker det är mycket relevant information så jag plockar med det. Något uppdaterat också. Följer här:

***
+ Barcelona B hade sju segrar, fyra kryss och tio förluster på bortagräs förra säsongen. Man hade åtta vinster, åtta oavgjorda och fem förluster hemma. Bara 16:e bästa hemmalag var man. Och i många av sina vinstmatcher och kryssmatcher (borta men även hemma) var man tvungna att göra minst två mål för att få med sig poäng och för att kompensera för den bristande defensiven. Till denna säsong anser jag att man med dom offensiva tapp man gjort och med den uteblivna förstärkningen inte kommer kunna förlita sig på offensiven lika mycket för att hämta in poäng. Och defensiven tror jag lär fortsätta läcka som ett såll även denna säsong, trots att man hittills 'bara' släppt in tio mål på åtta matcher. Man är helt enkelt otroligt naiva i sitt försvarsspel, vilket är naturligt med tanke på den unga snittåldern truppen präglas av samt den offensiva mentaliteten som laget innehar. Sen har man heller inte förstärkt defensiven, trots att den var urusel 2012/13.

+ Inför säsongen så har jag placerat Barcelona B rätt så långt ner i tabellen. Mycket på grund av dom stora tapp man gjort inför säsongen där t.ex. anfallstrion Deulofeu, Luis Alberto och Araujo lämnat klubben. Tillsammans gjorde dom 36 mål 2012/13. Lägg därtill att man tappat nyckelspelare på mitten; Rafinha, som lånats ut och Sergio Roberto som flyttats upp. Man har inte heller förstärkt särskilt tungt/bra och jag tycker det här Barcelona B 13/14 är flera snäpp sämre än förra säsongens. Det utan att överdriva.

***

Barcelona saknar verkligen udd i sitt spel. Defensivt men även offensivt. Man spelar fint, rullar bra, osv. Men man är otroligt ineffektiva, i egen box och i motståndarnas box. Depor är motsatsen. Man spelar kanske inte så fint men man får resultaten. Jag tror Depor kommer vara ett topplag och då är tre poäng i en sådan här match otroligt viktigt. Speciellt med tanke på omständigheterna.

Förmodade startelvor:

Barcelona B: Masip; Patric, Illie, Planas, Lucas; Samper, Bedia, Espinosa; Joan Román, Sandro Ramírez: Denis Suárez.

Deportivo: Lux; Laure, Álex Bergantiños, Kaká, Manuel Pablo; Wilk; Arizmendi, Juan Domínguez, Culio, Rudy; Borja Bastón.

Spela på Bet365 och få Se bonus här
Fotboll

Barcelona B – Deportivo

  • Datum:
    13 okt 2013
    12:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Spanien
  • Liga: Fotboll
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

offside 2013-10-13 14:02

Inget att tacka för. Kul att spelen/rekarna uppskattas.

zlotys 2013-10-13 13:55

Sjukt snyggt! Tackar så mkt

Kungmidas 2013-10-13 12:15

Jag ryggar ofta dina spel och ger dig många välförtjänta toppbetyg. Grundligt, sakligt och med en skön distans! Hatten av!

kolan76 2013-10-13 08:20

Ryggas:-)

Nayke 2013-10-13 07:10

Bra rek. Ryggas

hampshizzle 2013-10-13 01:53

bra rek! ryggar

amarinho 2013-10-12 22:16

Mycket bra skrivning! Rekar denna
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td