promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

IFK Lulea – Sandvikens

På söndag spelar Luleå mot Sandviken i norrettan i fotboll och båda lagen behöver gå för seger. Det återstår tre omgångar. Luleå har en liten, men ändock chans på kvalplats till Superettan, medan Sandviken kämpar för att inte ramla ur serien.

Luleå
Gjorde en bra match mot formstarka Frej senast och vann borta med 1-0. Luleå är väldigt hemmastarka och har 8-0-3 hittills på hemmaplan. Av elva hemmamatcher har laget förlorat tre. Premiären mot Nyköping (0-1), mot oslagbara Sirius (0-3) och såklart i norrlandsderbyt mot Umeå (0-4). I övrigt har laget tagit i princip stabila hemmasegrar mot motståndare som fått resa långt.
Två spelare saknas inför matchen: försvararen Norrbin(20 matcher) och mittfältare Westman(10 matcher).

Sandviken
Sandviken ligger trea från slutet och har tre poäng upp till fast mark där just nu Västerås huserar. Laget ser ok ut formmässigt om man tittar på formtabellen. Tre av de senaste fem matcherna har laget tagit full pott. Men de tre motståndarna har varit ovan nämnda Västerås, liksom de enda två lagen efter Sandviken i tabellen: Selånger och Eskilstuna.
De två förlusterna har kommit mot Umeå och AFC United 1-4, respektive 0-3.

Sandviken har två avstängda spelare: mittfältare Öhagen(9 matcher) och amerikanen och mittfältaren Stadler (20 matcher och 7 mål).

På skadelistan finns ytterligare fyra spelare.

Matchen
Båda lagen är högst intresserade av tre poäng. För Luleå gäller inget annat än seger. Sandviken har Dalkurd borta, och forward hemma kvar, så det handlar inte om lätterövrade poäng efter Luleå. Sandviken har dock haft förtvivlat svårt mot bättre motstånd under säsongen och att sex spelare är indisponibla borde inte göra saken bättre.

Spelet
Spelbolagen tror på mycket mål, vilket jag inte alls är övertygad om. Sandviken kommer inte för sitt liv att vilja åka på ett tidigt baklängesmål och kommer nog att börja försiktigt. Men efterhand måste laget öppna sig och då är Luleå det starkare. Även om handikappspelet lockar (2.95 - Betsson) så har Luleå vunnit de flesta hemmamatcher i år bara med uddamålet.

Hittills har Luleå inte kryssat hemma och Sandviken har 17 raka seriematcher utan kryss. Senast laget spelade oavgjort var 2-2 hemma mot AIK som man slog ut ur Svenska cupen, men det är en annan historia. Nu är det Luleå borta och den matchen vinner man troligtvis inte. 1.8 är lite klent odds på rak hemmaseger, men i min värld klart spelvärt.
Spela på Unibet och få Se bonus här
Fotboll

IFK Lulea – Sandvikens

  • Datum:
    13 okt 2013
    14:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Sverige
  • Liga: Swedish Div 1 Norra
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

faremisch 2013-10-13 17:00

Matchen var ganska jämn sett till chanser åtminstone och enligt vissa källor skulle Sandviken ha förtjänat en seger. Framtiden bär på nya tag och bättre rekar.

patrik_g 2013-10-13 15:56

2-2 efter 2-2 Luleå på övertid

Någon som vet hur matchen var?

Mackmyra 2013-10-12 22:12

Bra jobbat,jag ryggar.

Nayke 2013-10-12 07:03

Hänger med på denna. Bra rek

patrik_g 2013-10-11 23:38

Bra rek och rygg!

lillsorken 2013-10-11 21:13

Bra rek

faremisch 2013-10-11 15:56

Reksheet här: https://www.sharps.se/spreadsheet/25395
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td