Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Dallas Cowboys – Washington Redskins

Dallas Cowboys, "hela Amerikas" lag, tar emot Washington Redskins imorgon för Sunday Night Football (SNF). Allas ögon kommer riktas mot Cowboys Stadium efter man rattat in NBC. Det är dock två förlorande lag vi kommer få se, Redskins är 1-3 efter BYE-week senast (uppehåll, ingen match) medans Cowboys är 2-3. Dallas får ändå ses som laget med bäst läge, då man faktiskt (trots sina tre förluster) leder NFC East. Med NY Giants i botten och avhängda (0-6) så kan den här matchen bli mycket viktig i längden för samtliga tre andra lag (Washington, Philadelphia och Dallas). Vinner Cowboys här tar man ett stort steg närmare slutspel.

Hemma: Dallas Cowboys
Från ett betting-perspektiv har dock hemmalaget inte varit dåliga. ATS (d v s mot linan) är laget 4-1, så på så sätt är Dallas vinnande. Resultaten den här säsongen är som följer:

W1 mot NY Giants W med 36-31
W2 hos KC Chiefs L med 16-17
W3 mot STL Rams W med 31-7
W4 hos SD Chargers L med 21-30
W5 mot DEN Broncos L med 48-51

Dallas är ett erkänt bra hemmalag, och den enda förlusten hemma i höst var senast mot suveräne Peyton Manning och Denver Broncos. Dallas QB Tony Romo tillät en kostsam turnover (interception) i slutet av matchen och Broncos kunde därefter få in tre poäng och vinna matchen. Romo såg dock ruggigt bra ut, med över 500 yards i luften (något som händer mycket sällan i NFL). Personligen (och jag är nog inte ensam) tycker jag att Romo har potential att vara ett topp-5 QB i ligan. Hans samarbete med Dez Bryant den här säsongen har varit lysande, men än mer positivt var att fyra olika spelare fick touchdown-passes mot Broncos. Romo kunde använda sin TE Jason Witten på samma sätt han gjorde mot Giants i första matchen men även Beasley och Williams. Totalt tog åtta olika spelare emot en pass mot Denver. Detta gör kan få mer spelrum, men även Williams på långbollen. Till det kan vi nog lägga till Miles Austin som suttit vid sidlinjen de senaste tre matcherna, han lär få åtminstone 5 targets imorgon. På marken har man urstarke DeMarco Murray.

Defensiven är Dallas svaghet. Att man skulle släppa många poäng mot Broncos var väntat, men 30 mot Chargers var inte bra. I match två och tre såg defensiven bra ut, särskilt mot St. Louis. Defensiven är förstås ett problem för detta spel, men inga nya skador är rapporterade sedan senast och hemmapubliken brukar elevera deras insats. Förhoppningsvis bättre än senast.

Borta: Washington Redskins
Washington tog sin första vinst senast mot Oakland Raiders men frågan är om det är tillräckligt. Detta är lite av en måste-match och jag undrar hurvida RGIII pallar trycket med kniven mot strupen. RGIII, Robert Griffin III, är Heisman-vinnare och var stor idol under sin tid i Baylor i collegefootballen. Han gör sin andra säsong i ligan men har definitivt inte sett lika bra ut den här säsongen som förra. Detta kan delvis bero på att han springer mindre. Förra året skrapade han ihop 815 rushing yards på 15 matcher (7 TDs). I år har det endast blivit 72 på fyra (och inga TDs). Det gör RGIII till en betydligt mindre attraktiv QB och han är inte en tillräckligt bra passare för att vara riktigt farlig längre. Inget dubbelhot alltså.

Redskins har följande resultat i år:

W1 mot PHI Eagles L med 27-33
W2 hos GB Packers L med 20-38
W3 mot DET Lions L med 20-27
W4 mot OAK Raiders W med 24-14
W5 BYE

Vinsten mot Oakland tyder på en bättre defensiv men detta är endast halva sanningen. Terrelle Pryor (Raiders första QB) startade inte i den matchen och det var en tam offensiv man mötte. Dallas kommer gå minst lika hårt åt Redskins som Packers, Eagles och Lions har gjort, antagligen hårdare. Redskins är det lag som släpper flest yards i hela ligan (440.5 per match) och det kommer passa Romo och gänget perfekt. RGIII kan fortfarande få saker att hända men han har haft problem i red zone. Delvis för att han inte har samma alternativ som Manning eller Romo har. Pierre Garcon har varit hans favorit hittills men det har bara blivit två TDs dom emellan.

Sammanfattning
Alla förutsättningar finns för en fantastisk SNF. Vi har två mycket offensiva lag, båda med starka traditioner men även intressanta spelare. Jag tror och hoppas på en shootout, och snabba drives upp och ner planen. Hemmalaget väger tyngre, frågan är förstås med hur mycket. Högre totaler betyder att handikapp bör höjas och jag anser inte att två fieldgoals är tillräckligt här. Om förra veckan var en fingervisning är Tony Romo i form. Detta i kombination med NFLs sämsta defensiv för Redskins. Min cappning för att Cowboys täcker -5.5. är 55-56% (korrekt odds runt 1.80). Jag vet att detta antagligen är ett stort public spel men jag kan inte låta det påverka. Amerikas lag vinner stort imorgonkväll.
Am Fotboll

Dallas Cowboys – Washington Redskins

 • Postad:
  12 okt 2013
  18:51
 • Rekare: maddmax
 • Spel: 1 -5.5
 • Insats: 1,00
 • Odds: 1,95
 • Bolag: PinnacleSports
 • Datum:
  14 okt 2013
  02:30
 • Sport: Am Fotboll
 • Land: USA
 • Liga: NFL
 • Period: ft+ot

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

maddmax 2013-10-12 19:56

Tack! Ja, över är ett alternativ, definitivt. Jag har mer tilltro till att Cowboys defensiv kan hålla siffrorna nere tillräckligt för en spreadcover än vad jag har för RGIII dock men förhoppningsvis sitter båda!

bahama 2013-10-12 19:34

Trevlig rek.
Personligen är jag dock mer inne på överspel i denna matchen då det är 2 lag som tar mycket poäng.
Förväntar mig inget i stil med Dallas - Denver men över 52 bör de kunna få ihop tillsammans tycker jag.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td