Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Mark Hunt – Antonio Silva

Den som var snabb kunde göra ett riktigt klipp då Antonio Silva öppnade som underdog (låg på höga 1.87!) mot Oceaniens klarast lysande stjärna i MMA-natten, Mark Hunt (som i sin tur började på 1.80.) Det skiftades snabbt om och nu ligger Antonio Silva på 1.59 mot Mark Hunts 2.40. Jag tycker fortfarande om priset på Silva och jag ska förklara varför. Cliffs längst ner.

Mark Hunt

Mark Hunt har gjort en fullt osannolik resa mot toppen. Han kom in i UFC genom deras uppköp av den japanska organisation Pride, dit han var kontrakterad. UFC erbjöd att köpa ut honom men Hunt sade nej - han ville fajtas. När han UFC-debuterade på underkortet av UFC 119 kom han från 5 raka förluster, alla i första ronden. Det blev inte bättre när han som första match för kvällen såg sig själv klappa ut mot den lågt rankade Sean McCorkle efter bara dryga minuten. Hunt hade nu ett vinst/förlust-record på 5-7, vilket minst sagt är ovanligt i en organisation som UFC, och långt ifrån dagarna som dragplåster i Japan, där han bland annat slagit legenderna Mirko \"Cro Cop\" Filipovic och Wanderlei Silva. Den nu 37-åriga Hunt fick en chans i världens största MMA-organisation. Han tog sig an Brock Lesnar-protogén Chris Tuchscherer i vad som skulle bli början på en lång klättring uppåt i tungviktsrankingen. Han vann den första ronden, trots att han blev nedtagen mot slutet av ronden och hotad med ett skulderlås, något han hade fått klappa ut till 3 gånger tidigare. Men Hunt höll ut och en och en halv minut in i andra ronden träffade han perfekt med en uppercut och knockade Chris.

Hunt återvände ett halvår senare mot Ben Rothwell i en fight som utkämpades på hög höjd i Denver (1600 meter över havet), något som skulle visa sig ha stor effekt på herrarnas kondition. Det en slarvig fight i långsamt tempo men Mark Hunt plockade hem ett enhälligt domslut. Redan här visade dock Mark tecken på en av sina svagheter. Han är inte tillräckligt rädd för markspelet. Han grapplades med Rothwell och vågade sig t o m på ett eget armlås. Detta trots att hans stående var vida överlägset Rothwell medan Rothwell på pappret var bättre på backen.

Samma tendenser visade han upp mot Stefan Struve tidigare i år (Nämnde jag att han tokknockade franska veteranen Cheick Kongo i första ronden dessförinnan?) Han dominerade i a f matchen på fötterna, trots Struves massiva räckviddsövertag (Skyskrapan, som han kallas, är hela 213 cm lång.) Ändå valde han gång efter annan att vila i Struves guard. Struve, vars vinster till 65% består av? Just det - submissions. Struve, som även han är känd för att inte ha högt fight IQ, lyckades inte utnyttja detta utan fick käken krossad av en Mark Hunt-vänster, varpå Mark Hunt lunkade iväg som bara han kan (Hunt är en jävel på så kallade \"walk-away KO\'s.\&quot

Dessa fyra raka segrar, hans walk-away KO\'s, hans fåordiga intervjuer och likgiltiga beteende gjorde honom till en fanfavorit. Kampanjen #RallyforHunt drogs t o m igång för att ge honom chans på titeln. Helt plötsligt var han topp 10-rankad i sin viktklass, något få hade kunnat förutspå efter förlusten mot McCorkle. Det blev ingen titelmatch efter #RallyforHunt men efter många om och men fick han en \"Number 1 Contender-match\" (vinnaren fick chans på titeln.) Där stötte han på den brasilianska bjässen Junior Dos Santos, som utnyttjade sin ungdom, snabbhet och tunga kombinationer för att till slut knocka järnhakan Hunt med en snurrspark.

Och där är vi i dag. Hunt är ett charmtroll och omåttligt populär bland fansen. Han kommer från förlust, men med en godkänd insats och hedern i behåll. Han har i tre utav sina fyra vinster i UFC visat tendensen att försätta sig själv i farliga marksituationer, och denna benägenhet tror jag kommer att kosta honom mot Silva.

Antonio Silva
Den 193 cm långa Brassen kommer närmast från en förlust i en match om titeln mot världsmästaren Cain Velasquez. Velasquez fick han faktiskt även ta sig an i sin UFC-debut 2012, och där slutade det också med förlust. Hur gjorde han sig så snabbt förtjänt av en returmatch? Jo, genom imponerande knockout-vinster mot högklassigt motstånd; både Travis Browne och Alistair Overeem.

Anledningen till den sena UFC-debuten stavas Strikeforce och föregångaren Elite XC, som förut var UFCs största konkurrent. UFC köpte 2011 upp organisationen, som puttrade på ett tag innan de slog igen portarna helt i början av 2013. Flertalet fighters gjorde dock övergången till UFC tidigare, däribland Antonio Silva.

Under sin tid i Elite XC blev han 2008 tungviktsmästare. Segerns sötma blev kortvarig då han testade positivt för den anabola steroiden boldenone. Han hävdade själv att han fått i sig ämnet på grund av medicin han tar för sin akromegali.

Han har därefter gått till semifinal i Strikeforce Heavyweight Grand Prix, som var den stora turneringen för tungviktare för tiden. Han förlorade mot den än i dag obesegrade Daniel Cormier.

Dessförinnan stod han dock för en imponerande vinst över Fedor Emelianenko, som enligt dom flesta är bäst genom tiderna. Efter en jämn första rond åkte Fedor i backen snabbt som attan, efter ett vältajmat dyk från Silva, precis i inledningen av ronden. Därefter följde 5 minuters dominans; Fedor kunde inte skaka av sig bjässen, som regnade ner tunga slag och hotade med submissions. Fedor själv ville fortsätta men hans igenbommade öga tvingade läkaren att bryta matchen och Antonio Silva blev den andra mannen i historien att legitimt besegra Fedor.

Antonio Silva må endast ha avslutat 3 matcher på submission i sina dagar. Han gillar att använda sin tunga ground and pound och vinner oftast på teknisk knockout. Låt er inte luras, han har det i sig, och ett svartbälte i BJJ under Ricardo Liborio. Men har inte mött någon med så skev ratio i skicklighet mellan stående och mark som Mark Hunt (Hunt fick i år ett lila bälte av samma tränare, Ricardo Liborio) Mark Hunt är farlig på fötterna men trots år av erfarenhet en novis på marken. Gör Hunt ett misstag med Silva över sig, dröjer det inte länge innan det är slut.

Avslutande ord
Dessa herrar är goda vänner och ville inte möta varandra. De är träningspartners från American Top Team i Florida. Men de är proffs bägge två. Detta ger extra krydda då de säkerligen har extra mycket insikt i den andres svagheter och styrkor.

Cliffs
Antonio Silva är en mycket kompetent grappler. Mark Hunt är det inte.
Silva kommer att vilja ta ner Hunt på marken och jag är självsäker när jag säger att han med största sannolikhet lyckas.
Den generella regeln är enligt mig att en grapplingorienterad stil är mer dominerande än en stående stil.
Nedtagningar och toppkontroll väger tungt på domarnas poängkort och ofta kan de räcka med en för att stjäla en rond.
Hunts chans är att hinna knocka Silva innan han blir nedtagen. För åker han i backen blir han submittad.
Hunt har i tre utav sina fyra vinster i UFC visat tendensen att försätta sig själv i farliga marksituationer, och denna benägenhet tror jag kommer att kosta honom mot Silva.

Antonio Silva
+ Legitimt svartbälte i BJJ
+ Tung toppkontroll
- Långsam
- Inaktiv från rygg

Mark Hunt
+ Knockoutartist
+ En fantastisk haka (kan ta mycket stryk)
+ Hemmaplan
- Dåligt nedtagningsförsvar
- En av dom sämsta i UFC på marken
- Dåligt fight IQ (försätter sig själv i onödigt utmanande situationer)
- Tvivelaktig kondition
MMA

Mark Hunt – Antonio Silva

  • Postad:
    28 nov 2013
    22:42
  • Rekare: DAZ
  • Spel: 2
  • Insats: 3,00
  • Odds: 1,59
  • Spreadsheet: MMA
  • Bolag: 5dimes
  • Datum:
    07 dec 2013
    06:45
  • Sport: MMA
  • Land: UFC
  • Liga: UFC
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

wintermute 2013-12-03 17:59

Jag tror nog Bigfoot måste ses som favorit men 1.59 är väl inget vidare odds? Bigfoot har ju inte heller direkt imponerat hittills och förmodligen kommer de väl mest stå och veva på varandra och då kan det lika gärna vara Hunt som landar något som Silva? Skulle säga att 1.59 är ett ganska realistiskt odds med rätt lite mervärde.

sirlarsson 2013-12-01 19:15

Fantastiskt seriös rek!

Moffegrev 2013-11-29 14:12

Grymt välskriven rek, förmodligen en av de bästa jag läst pa forumet!

Sätter själv aldrig nagra större summor pa tungviktsmatcher eftersom de kan sluta lite hur som. Bigfoot har rätt usel haka och förmodligen den största käken i hela ufc (han ser ut som en neanderthalare) och träffar Hunt räcker det nog med ett slag för att golva bigfoot. Men som du säger är ju Hunt helt chanslös mot Bigfoot om matchen gar till marken.

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td