Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Special One

PLATSSPEL - LOPP 8 -JÄGERSRO - Spelas på Expekt


Här prövar jag ett PLATSSPEL på en orutinerad tvååring, något man skall vara medveten om kan vara väldigt vanskligt, då man inte vet hur dessa hästar reagerar på olika sorters yttre stimuli i form av störningar, stänk, skuggor osv.

Special One som jag väljer att spela på har dock sett riktigt förnuftig ut i sina blott två starter i livet. I den första gick han i ledningen och sprang mest och lattjade och tittade på omgivningarna och släppte en klart duglig häst förbi sig på upploppet - såg inte direkt plågad ut och förstod nog inte vad det gick ut på... Verkar vara riktigt stark och rejält!

I andra starten så blev det ytterligare en andraplacering efter ett lopp hela vägen i dödens. Han tog på vinnaren hela vägen i mot mål och var inte plågad här heller, såg riktigt fin ut. Även här stryk av en klart duglig häst.

Har under kvällen provat startbilen i en lugn start och det var utan problem - hästen verkar förnuftig, om än lite tittig/nyfiken och förstår kanske inte riktigt ännu att det är tävling som gäller. Går med skor runt om även ikväll och som i de inledande starterna... Huvudlag provas under kvällen och där har jag ingen info ännu.

Skall kapacitetsmässigt vara i paritet med Luddes andra kuse i loppet, Abaz America, som man tror en del på i detta lopp - man ligger lite lågt pga. läget på min idé, men håller den högt, rent kapacitetsmässigt sett...

Här förstärker även Erik Adielsson i jollen och detta torde betyda en hel del i både position och tid till slut. Erik är klart mer rutinerad av att köra unghästar än vad Adrian Kolgjini är. Så STORT plus här! Erik får här söka position och försöka undvika dödens även om han visat han går även där, men det är hårdare emot nu. Tror inte han kan få ledningen, skulle vara om Erik kör sig dit efter ett tag, men det är nog att önska för mycket.

Men, Pelle Lennartssons nummer 1 har man ju baissat rejält för också så denne släpper säkerligen ledningen och är då Adrian först framme och tar spets så kan kanske Erik få ta över i en klassisk stallkörning... Ludde har för övrigt tre av kvarvarande 11 hästar i loppet. Mest troligt är ändå att hästen hamnar i andra, tredje ytter och därifrån blir denne hyperfarlig.

I ett jämnt lopp och med frågetecken på en av favoriterna och den andre från bakspår så ser jag det som en jättechans att Special One tar en av tre placeringar i kväll...

Här spelas Special One, PLATS, till höga 3.15 på Expekt. Mer korrekt odds borde vara högst 2.50, då jag taxerar Special Ones chanser att ta en plats bland de tre till minst 4 av 10... Då oddset är såpass högt över min värdering så blir detta ett maxsspel, 5 units!

Lycka till, om någon följer...!
Trav

Special One

 • Postad:
  17 dec 2013
  19:40
 • Rekare: Pilkast
 • Spel: 1 1-3
 • Insats: 5,00
 • Odds: 3,15
 • Info: Platsspel
 • Bolag: Expekt
 • Datum:
  17 dec 2013
  20:55
 • Sport: Trav
 • Land: Sverige
 • Liga: Jägersro
 • Period: Annat

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Pilkast 2013-12-17 21:10

Typiskt - dödens igen... Han höll bra, men det var bättre motstånd idag och mycket högre tempo än vad de varit i hans två första starter i livet och detta tog ut sin rätt till slut... Synd att han inte kom ner på innerspår, istället - detta är dock en häst jag kommer hålla ögonen på. Inte lätt för en tvååring att gå i dödens i detta tempo - så förlåten, men det hjälper ju inte oss som lirat!!!

Tack, alla som röstat och spelat - vi får ta nya tag... Något som är surt och som jag kanske inte borde nämna är att jag valde mellan platsspel på denna och Berghults Leffe - hade fått 4.50 på nätet på denne... :-(
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här