Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Önas Mozart

I kvällens V-86 omgång från Åby tror jag mig ha hittat ett mycket spelvärt odds!

Det handlar om ett platsspel på Önas Mozart i V86-1 (lopp 4)

*Loppet - ett kortlopp över 1640 meter som startas med bil. Loppet är öppet för hästar som har tjänat mellan 120 000-455 000 kronor. Första priset i loppet är 60 000:-

*Önas Mozart - Är en sjuårig valack som verkligen har hittat stilen den senaste tiden. Hästen har sitt livs form och gått riktigt starkt i varje start på slutet. Nollan längst upp i raden kan man fetglömma då Mozart såg smällfin ut i rygg på ledaren, som kroknade totalt och drog med sig Önas Mozart i fallet!
Loppet är som sagt öppet för hästar som har tjänat max 455 lax och denna har tjänat 440 laxar vilket gör att han står i det närmaste perfekt inne i loppet!

*Spåret och löpningsscenariot - har lottats till ett helt perfekt andraspår bakom bilen. Med andra ord bästa möjliga! Önas Mozart är ruskigt snabb ut bakom bilen och i detta loppet finns det bara 3 hästar som är snabba ut bakom bilen, nämligen nr 1 Pippi där tränaren tydligt deklarerar att han kommer släppa ledningen om han mot förmodan skulle kunna hålla ut Mozart! Den andra hästen som är snabb ut är nummer 5 Brigadoon. Men denne är inte tillräckligt snabb ut för att ta en längd på Önas Mozart som ska gå med helstängt huvudlag och jänkarvagn denna gången! Som jag ser det så kommer Önas Mozart att tidigt sitta i ledningen i detta loppet, och den enda som han möjligtvis skulle kunna tänka sig att släppa till, är favoriten nr 8 Ricardo Mols, om denna skulle komma fram tidigt för att överta.
Åbys travoval har ju även dubbla Open stretch (2 extra innerspår på upploppet
som gör att hästarna som sitter i rygg på ledaren alltid får chansen till slut) så även om Önas Mozart skulle bli snuvad på ledningen så kommer han få chansen till slut!

*Motståndet och form - tycker inte att motståndet är värre denna gången än vad som har varit fallet på slutet. Dessutom har de värsta motståndarna fått riktiga skräplägen denna gången! Hästarna som är värst emot min ide har fått spår 8,9 och 12! Även fyran är bra, men denna är långsam ut och kommer inte ha något att göra med spetsstriden! Positionerna är som ni vet extremt viktiga på Åby i och med Open stretch.. Svårt att blanda sig i toppstriden om man inte är med där framme, än viktigare blir det givetvis över dagens korta distans! Senast travade Mozart utvändigt om Occasion Kronos hela vägen och höll storstilat undan till andra platsen bakom denne... Hästar som Elite Aggerup, Noken Fräkkert, Åjo Hornline och Maigold var långt efter i mål trots betydligt snällare löpningar än vad Önas Mozart fick.
I starterna innan det har han också gått mycket bra. Näst senast höll han mycket bra till andraplatsen trots en för honom lite opassande lång distans. Gången före det satt han fast med rubbet sparat och för 4 starter sedan var han urtapper då han höll till fjärdeplatsen efter att ha fått tryck hela vägen i ledningen mot bra hästar! Så formen är verkligen på topp!

*Tränare och kusk - är riktigt optimistiska inför denna uppgift!
Tränare Carsten Hansson säger:
2 Önas Mozart har helt perfekta förutsättningar nu och han är mycket startsnabb med helstängt som det blir nu. Vi rycker bakskorna, och så kommer vi köra med jänkarvagn. Jag tror inte någon tar en längd på honom från start och han vill ha jämnt tempo så jag ser hellre att han körs i spets än att han släpper till någon som pullar upp. Jag måste vara optimist!

Stefan Söderkvist som kör hästen är dessutom en av fältets bästa kuskar.

*Travsäker - sista punkten som jag ska beröra är Önas Mozarts travsäkerhet!
Ni som har läst mina tidigare travrekar vet att detta är något jag lägger stor vikt i när jag rekar ett platsspel på hästar! Önas Mozart är jag inte det minsta orolig för att han ska galoppera då hästen har travat felfritt i 34 starter på raken!

*Sammanfattning - Jag tycker att det mesta talar för att Önas Mozart minst ska ta en tredjeplats i detta loppet! Tränaren är optimist, kusken är bland de bättre, hästen är i sitt livs form, han är otroligt travsäker, har lottats till ett perfekt startspår, snabb ut bakom bilen, möter inte värre konkurrenter än vanligt och när dessutom de värsta konkurrenterna har fått dåliga startspår så anser jag att spelvärdet är högt!

Bolagen har satt oddset till 2,75-3,35 vilket jag anser är helt fel! Jag tror att Önas Mozart tar en plats vid minst 50% av gångerna den startar med dessa förutsättningarna och då är givetvis detta ett mycket bra odds!

Jag lägger 10/20 units på detta spel!

Vill ni se mina tidigare rekar och resultat så finner ni dessa i mitt spreadsheet!

Hittills har jag en ROI på 161% och har suttit 10/17 spel med ett medelodds på 2.49.

Lycka till om någon skulle rygga!
Spela på Unibet och få Se bonus här
Trav

Önas Mozart

  • Postad:
    25 dec 2013
    14:14
  • Rekare: jocklon
  • Spel: Plats
  • Insats: 1 000,00
  • Odds: 3,35
  • Unibet
  • Datum:
    25 dec 2013
    18:05
  • Sport: Trav
  • Land: Sverige
  • Liga: Trav
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Lindvallen 2013-12-25 21:46

Jocklon, mejlade mina vänner som äger Mozart. De hoppades precis som du.

jocklon 2013-12-25 18:09

detta blev helt fel, då markus hultman svarade ledningen med nr 1 pippi i en toköppning, trots att tränaren hade gått ut i media och sagt att Pippi skulle ha en ryggresa! dessa duellerade mot varandra och med en 1,08 öppning så kom givetvis ingen av dom i mål..

jocklon 2013-12-25 17:42

har blivit kraftigt nerspelad nu! när reken las var oddset 3.35, nu är oddset 2,4 så vi sitter på riktigt bra värde iaf! sen inte säkert att spelet sitter för det, men känns alltid bra när oddset går åt det hållet!

lillsorken 2013-12-25 14:47

Bra rek ryggas
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td