Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Indianapolis Colts – Kansas City Chiefs


God fortsättning alla läsare. Nytt år och nya tag med NFL, äntligen går vi in i slutspelet med många intressanta, om än inte helt lättbettade matcher, men som jag sagt tidigare - NFL handlar inte om att hitta de stora felsatta oddsen, utan om att stapla vinster på varandra.

Vi börjar direkt med första Wildcard-matchen mellan vinnarna av AFC South Colts och tvåan i AFC West Chiefs. Båda lagen är 11-5 under grundserien, men jag tycker att hemmalaget Colts är ett bra spel här - återkommer nedan till varför.

Vi börjar med statistiken. Offensivt (yards/game) slutade Colts 15:e i grundserien och Chiefs 21:a (passing Colts 17:e, Chiefs 24:a, rushing Colts 20:e, Chiefs 10:a). Defensivt (yards/game) är Colts 20:e och Chiefs 23:a (Passing Colts 13:e, Chiefs 25:a, rushing Colts 26:a, Chiefs 22:a).

Tittar vi på senaste matcherna har Colts 4-1 på de fem senaste och tre raka vinster, medan Chiefs har 2-3 och två raka förluster. Colts hemmafacit i grundserien är 6-2 medan Chiefs bortafacit är detsamma.

Skademässigt är det största att OLB Justin Houston ryktas vara möjlig att spela för Chiefs. Houston hade på egen hand 10 sacks innan han blev skadad i week 12. Efter hans skada har Chiefs totalt haft 10 sacks, så visst är han viktig. Frågan är bara i vilken form han är.

Lagen möttes i week 16. Då vann Colts med 23-7 på bortaplan efter att Chiefs QB Alex Smith gett bort bollen för hela fyra turnovers och man dessutom lyckats missa ett fieldgoal. Tittar vi statistiskt så har Chiefs aldrig vunnit mot Colts i playoff. Chiefs har 2-5 de sju senaste matcherna efter att ha inlett med 9-0 mot lätt motstånd.

Betyder då detta en lätt vinst för Colts? Nja, jag tror på en jämn match, men hemmaplan, lagens form och Chiefs QB Andy Lucks goda form gör att jag tycker att Colts ska dra det längsta strået. Dock tycker jag inte att man ska stirra sig blind på matchen i week 16 och tro på att spela stora handikapp - Chiefs ger knappast bort lika mycket denna match och Houston tillbaka är en förstärkning oavsett om han är i full form.

Jag är lite sugen på underspelet men tycker ändå efter att ha studerat oddsen att 1,91 hos Pinnacle på Colts ML är bästa värdet. 1u är normalinsats för mig och jag skulle spela detta ner till ca 1,75-1,80.


Matchen visas 22.30 lördag på TV10 för den som vill kolla.

Jag rekar alltid till marknadshögsta vid tiden för rekens publicering. För aktuella odds, eller om du inte har bolaget jag rekat på - följ denna länk till Oddsportal. Det är alltid värt att kolla upp oddsen innan man lägger spelet.

Spreadsheet med mina rekar för dig som vill se hur jag rekat tidigare, självklart finns alla mina rekade spel med: https://www.sharps.se/spreadsheet/24214


Jag skriver alltid en kommentar efter spelet – även om det inte skulle ha gått in – undrar just varför inte alla gör det… ;-)
Amerikansk Fotboll

Indianapolis Colts – Kansas City Chiefs

 • Postad:
  03 jan 2014
  16:29
 • Rekare: Tomte
 • Spel: 1
 • Insats: 1,00
 • Odds: 1,91
 • Spreadsheet: Sharpsrekar
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  04 jan 2014
  22:30
 • Sport: Amerikansk Fotboll
 • Land: USA
 • Liga: NFL
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Tomte 2014-01-05 02:04

Slut 45-44 och pengar på kontot :-) Ruskigt bra comeback från Colts, bra tredje quarter och magisk Luck i fjärde var det va?

Ni som ryggade var väl aldrig oroliga va? :-)

Calatan 2014-01-05 01:52

Ta mig tusan om det inte går vägen ändå. Skulle hakat på i halvtid...

Tomte 2014-01-05 00:20

Halvtid 10-31 :-( Någon som sett till Colts försvar? Sågs senast i närheten av goal-line. Jaja, kan inte bli värre, nu får vi hoppas på en bra tredje quarter och att Luck sedan är magisk i sista.

Webslice 2014-01-04 17:45

Rekare, vänner, inbitna NFL fans - med stenkoll på marknaden??
- Varför stiger oddsen på Colts? Nu uppe i 2.20...

Serj 2014-01-03 23:39

Nä, min 90%-iga ROI på NFL i år visar väl det :/

Tomte 2014-01-03 20:10

Tack BroderH och Serj. Svårtippad match helt klart och det är möjligt att du har rätt BroderH. Serj - klart att vi har olika åsikter ibland - du kan ju inte alltid ha rätt ;-)

Serj 2014-01-03 19:19

Du sätter ungefär ord på allting som jag inte orkade när jag startade Wild Card-tråden innan idag Väldigt välgrundad rek där jag också tror Colts drar det längsta strået. Det blir högt betyg och vet att jag alltid uppskattar dina välbyggda NFL-rekar även om vi någon gång har haft skilda åsikter.

BroderH 2014-01-03 19:18

Jag tror matchen kommer bli otroligt jämn men jag tror det är en liten fördel för Chiefs. Det känns som de gått lite på halvfart på slutet sedan de torskade mot Broncos i seriefinalen. Senast mot Chargers ställde de ju t ex över alla bra starters. Jag håller Cheifs som ett bättre lag i grunden, dessutom är Colts ruskigt ojämna. Har de vaknat på rätt sida blir det en sevärd match. Jag står över att spela, men skulle jag tvingas att spela skulle jag köpa mig något poäng till Cheifs favör. Ps. Röstade 2,5 Ds.

Tomte 2014-01-03 19:11

Tack så mycket Webslice. Är väl jag som ilsknar till lite lätt på vad jag uppfattar som direkt oärligt. Jag har ju en "känsla" av att det kan vara "någon" medtävlande som har flera konton och det retar mig. Själv har jag ett konto och röstar inte flera gånger varken på mina egna eller andras rekar. Det är inte prispengarna det handlar om för mig (skulle lika gärna tävla om en t-shirt) utan det är principen. Tack återigen för din vänliga kommentar i alla fall :-)

Webslice 2014-01-03 18:56

Keep up the good work - bry dig inte om att några oseriösa followers sätter 0.5 på ren jäkelskap. Jag har själv varit rekare på ett annat stort forum, och det var inte ovanligt att man blev hotad eller kallad bögjävel o likn när en rek man lagt ner mycket arbete på föll på målsnöret. Det var tråkigt, men inget att lägga ner energi på. Som sagt; fortsätt reka - vi behöver fler som dig!

Tomte 2014-01-03 18:41

Sådär ja. Där kom de vanliga 0,5-rösterna. Några stycken på raken utan motivering. Trist när man gör sitt bästa och försöker få ihop seriösa rekar och någon röstar 0,5 oavsett vad jag skriver. Nästan så att man skulle kunna tro att det är någon som försöker vinna rektävlingen genom att sänka andra med låga röster. Skittråkigt tycker jag i alla fall. Hoppas att ni andra inte tittar för mycket på snittbetyget innan ni bestämmer er för vad ni ska sätta för betyg - låg på ca 3,5 innan "någon eller några" satte 0,5.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td