Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Valencia – Atletico Madrid

Vissa anser det kanske oädelt att kladda på matcher där ens favoritlag spelar.
Och jag köper resonemanget om nivån håller: Dom är så himla bra att dom vinner spel. Det här är dock inget rakt spel på Atletico som ni ser.

Atletico har precis gått in iden tuffaste perioden på hela säsongen. Första prövningen var Malaga borta som avfärdades med 0-1. NU väntar dubbel möte mot Valencia där emellan tar man emot Barcelona hemma och kort där efter Sevilla borta, samt CL strax därefter mot Milan.

Jag blev förvånad när jag såg truppen igår natt när Oliver Torres inte är uttagen när spelschemat ser ut som det gör. Men det var en starkare trupp än jag trodde och man kommer ställa upp en bra defensiv. Men som vanligt i Copa står Aranzubia i stället för Cortuios.
Dem som inte har fått följa med till Valencia är således Oliver, Insua, Sosa, Leo Baptistão, Giménez samt Mario Suarez som fortsätter att träna ensam pga av sin skada.

Cholo poängterade under presskonferensen att denna turnering är viktig.
Där kan väl tolkningarna gå isär då man plockade hem titeln förra året och nu för första gången på väldigt länge har en chans på ligatiteln. Och dessutom CL att tänka på. Men vikten av att inte förlora väger tungt för Cholo och hans Atletico. Det fick vi se inte minst i CL när man redan var klar för avancemang och ändå åkte ner till ett kylslaget Ryssland, spelade tight och kryssade för att sedan spöa Porto hemma.
Här kommer det handla om att stå rätt och att få med sig ett fint resultat att jobba på hemma.

I Valencias lägret har man nyligen bytt tränare i Pizzi och kanske är denne rätt man att få lite stabilitet i klubben. I debuten blev det seger direkt mot Granada hemma i helgen med 3-0. Här saknar han Ever Banega (skadad) samt Jonas (avstägning).
Man satsar givetvis på denna turnering och här ställs Pizzi på prov direkt. Det vore naivt av han att ställa upp med en prakt offensiv för att åka på ett baklängesmål då man vet hur bra Atletico är hemma så jag förväntar mig ett även en tight Valencia strategi.

I första omgången för de båda lagen Atletcio slog Saint Andreu 6-1 (4-0, 2-1)
Samtidigt som Valencia slog ut Gimnastic med 1-0 (0-0,1-0).
Det säger väl inte så mycket, men där hade Atletico 0-1 underläge hemma ända fram i slutskedet av matchen men alltså vände. Samt att Valencia hade det svårt. Men alltså ny tränare och nytt år. Tror kvällens fight kan bli riktigt sevärd fastän jag inte tror på någon målkavalkad.


Trolig Startelva Valencia:
Guaita
Pereira - Ruiz - Mathieu - Bernat
Fuego - Parejo
Fede - Canales - Guardado
Postiga

Trolig startelva Atletico:
Aranzubia
Juanfran - Alderweireld - Godín - Filipe
Koke - Gabi
Adrián - Raúl García - Cebolla
D. Costa

Det som kanske kan ändras är att Manquilo går in på högerbacksplatsen.
Men Juanfran verkar vilja spela alla matcher som går, så det får vi nog reda på innan matchstart.
Mycket pekar på att Diego Costa startar på topp men personligen hade jag hellre velat sett Villa där och använda gamla klyschan -släkten är värst-. kanske får vi vänta med tills nästa match. Men räkna med ett inhopp från denne.

Inbördes sett på Mestalla har de 4 senaste matcherna gått under linan skall tillsägas.


Domare Carlos Clos Gómez
Tv sänd match på TV4 Sport med start 21:55.

Insatsen spelas med medelinsats = 3 unit.
Spela på Bet365 och få Se bonus här
Am Fotboll

Valencia – Atletico Madrid

  • Datum:
    07 jan 2014
    22:00
  • Sport: Am Fotboll
  • Land: Argentina
  • Liga: A-League
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Rojiblanco 2014-01-10 11:47

Haha ah nej, klassen den där backlinjen får vi nog inte någonstans i europa på länge.
Fan va läckert! Är sjukt sugen jag med, dock till hemma mötet. Men de lutar nog åt att det blir en tripp till säsongs avslutningen istället. Sen är jag med på vad du säger. Man blir ju extra kritisk också till laget.
Hoppas du kommer iväg till san siro.!

AddeTheMan 2014-01-08 23:27

Tack för ditt svar. Underspelet kan absolut vara intressant även där. Det som är intressant med Milans försvarsspel är att man är mediokra i Serie A, men när alla spelar fokuserat och försvarsinriktat i Champions League, då är det monsterinsatser. Håller inte riktigt med om att Abate är den som sticker ut, det är snarare De Sciglio som är en enorm talang, men i övrigt har du helt rätt, det är slätstruket mediokert i backlinjen. Inte Tassotti-Costacurta-Baresi-Maldini precis. Och inte Nesta eller Thiago Silva heller direkt. Men de har visat upp kollektivt väldigt fina insatser i Champions League, det som oroar mig nu är att Atletico kommer passa oss väldigt dåligt. Ni är inget typiskt spanskt lag, ni tacklas, inte passas. Ni kontrar, det är läskigt. Och förstärkningen på mittfältet som jag trodde skulle komma verkar inte göra det, två tunga avbräck i kapten Motolivo och underskattade Muntari.
En sak är säker, det kommer bli en jävla match. Blir nog att se den på plats. (Verkar kanske oseriöst nu men man kan vara analytiker när det behövs och subjektiv supporter vid andra tillfällen... Se på Erik Niva)

Rojiblanco 2014-01-08 14:00

Tack! Självklart finns det risk för det. Tufft schema en tid framöver nu men innan vi tar oss an Milan så har vi två "klämmatcher" där vi tar emot Sociedad och Almeira. Där kan man vänta sig duktigt med bänkspelare som tar plats. Men det är just det här med Cholos rotering som jag imponeras av, han har sällan identisk startelva. Framför allt har vi ett brett mittfält som nu också stärkes av Jose Sosa, en personlig favorit som tillkommer.
Det här är ju dock Milans turnering. Det är något annat än vad man kan säga om Atletico som inte fören detta år varit så här långt i CL på väldans många år.
Det jobbiga är väl att Milan som jag också beundrat har en defensiv är mycket medioker. Dom har en 8 försvarare som jag tycker alla håller samma låga klass. Förutom Abate förstås, Och nu har man även värvat Rami som är i mitt tycke bra offensiven, stark på huvudet men positionsspelet däremot snudd på usel emellanåt. Men nu när Courtois håller så snuskigt hög klass som han gör kan underspelet ligga nära till hands även där ; ). Men så klart är att det finns värde bakom ditt spel här. På ett gungande San Siro med Kaka och Ballotelli i form så kommer Atleti nog vara väldigt nöjda att åka hem inför returen med ett oavgjort resultat.

AddeTheMan 2014-01-07 23:10

Ser bra ut än så länge, väl spelat.

Jag blev lite nyfiken på att höra vad du tror om reken i Milan-AdM. Är själv rätt så trygg i att jag har värde i Milan dnb till 2.5, men skulle vilja höra vad du tycker.
Är jag ute och cyklar i tankarna om att ni kan tappa form, bli slutkörda och ev. drabbas av skador med tanke på att ni roterar sparsamt?

Rojiblanco 2014-01-07 22:32

Skämde man ut sig i målvaktsfrågan. Men det stärker underspel aktiern något.

Rojiblanco 2014-01-07 15:48

Slavrigt av mig. Har försökt redigerat till copa del rey men det verkar inte kunna sparas.

sheriffen78 2014-01-07 15:13

Vettig rek. Känns som det kan bli ett "ställningskrig" där båda lagen är rädda om att hålla tätt bakåt!

Tomte 2014-01-07 15:04

Klart att man kan reka matcher där favoritlaget spelar - finns ju till och med en chans att man har bra koll. Det viktiga är väl att vara medveten om sin egen värdering, och att den kan påverkas av ens sympatier.

Puppym12 2014-01-07 14:56

Seriös rek sport: amerikansk sport land:Argentina liga:A-league haha
Hoppas du sätter den, GL
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td