Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

New England Patriots – Indianapolis Colts

Dags för andra slutspelshelgen i NFC och jag har hittar några spel jag gillar. Vi börjar med matchen mellan vinnarna av AFC East Patriots (12-4) och vinnarna av AFC South Colts (11-5 i grundserien, 1-0 i slutspelet).

Vi börjar med statistiken från grundserien. Offensivt (yards/game) slutade Patriots 7:a i och Colts 15:e (passing Patriots 10:a, Colts 17:e, rushing Patriots 9:a, Colts 20:e). Defensivt (yards/game) blev Patriots 26:a, Colts 20:e (passing Patriots 18:e, Colts 13:e, rushing Patriots 30:e, Colts 26:a).

Tittar vi på senaste matcherna har Patriots 4-1 på de fem senaste och två raka vinster, Colts har också 4-1 och fyra raka vinster (inkl matchen förra veckan). Patriots hemmafacit i serien är 8-0 och Colts bortafacit är 5-3.

Skademässigt är det mest oroväckande för Colts-supportrarna att WR Darrius Heyward-Bey inte varit med på senaste träningen, men han är inte bekräftat out i skrivande stund. I Patriots är läget detsamma för WR Aaron Dobson.

Vi måste ju nämna förra veckans Colts-match om vi ska titta seriöst på denna match. Lika dåliga som de var i första halvlek, lika bra var de i andra. Bortkastade passningar, fumbles och allmänt dåligt anfallsspel som vi inte vant oss vid att se från Colts i första. Å andra sidan var de riktigt bra i andra och hämtade upp ett jätteunderläge (och ni som följde min rek var såklart aldrig oroliga, eller hur? ;-). Colts är emellanåt lite upp och ner, svåra att lita riktigt på, men å andra sidan är QB Luck bra, riktigt bra, när han är bra.

Vad ska vi spela då? Jag tycker att spelet här är ganska klart. Patriots är bra, ingen tvekan om det och Colts - ja antingen jättebra eller inte särskilt bra alls… linan på -7 lockar inte alls när vi inte vet vilken sida Luck har vaknat på, men däremot tycker jag att överspelet på Ö51 känns bra. Det är två duktiga anfall (ja, jag räknar Colts dit, i alla fall när Luck är ok) och två inte fullt så bra försvar. De fyra senaste hemmamatcherna för Patriots har gått över denna lina liksom två av fyra av Colts fyra senaste bortamatcher (och en precis på 51). Har QB Luck bara en någorlunda dag på jobbet så ska linan passeras hyffsat enkelt och är Luck som han var i första halvlek förra veckan så lär Patriots köra över Colts och det kan också räcka till att täcka linan även om jag känner mig tryggare om Luck är bra. Patriots har sedan week 5 inte gjort färre än 27 poäng hemma någon match.

Jag spelar över 51 till 1,91 hos Bwin (samma finns i skrivande stund hos fler bolag, Pinnacle har 1,90). Jag skulle spela detta ner till ca 1,70-1,75. 1u är normalinsats för mig.

Matchen visas 02.10 matchen mot söndag på TV10 för den som vill kolla.

Jag rekar alltid till marknadshögsta vid tiden för rekens publicering. För aktuella odds, eller om du inte har bolaget jag rekat på - följ denna länk till Oddsportal. Det är alltid värt att kolla upp oddsen innan man lägger spelet.

Spreadsheet med mina rekar för dig som vill se hur jag rekat tidigare, självklart finns alla mina rekade spel med: https://www.sharps.se/spreadsheet/24214

Du som läser reken - kommentera gärna. Ber dig också att sätta betyg efter eget huvud - jag tycks ha skaffat mig en ovän (fråga mig inte hur, jag som är så snäll) som alltid sätter ett gäng 0,5-röster utan motivering så snittbetyget ser ofta lägre ut än det blir på slutet när fler har röstat.

Jag skriver alltid en kommentar efter spelet - även om det inte skulle ha gått in - undrar just varför inte alla gör det… ;-)
Amerikansk Fotboll

New England Patriots – Indianapolis Colts

  • Postad:
    10 jan 2014
    11:42
  • Rekare: Tomte
  • Spel: ÖVER 51
  • Insats: 1,00
  • Odds: 1,91
  • Spreadsheet: Sharpsrekar
  • Bolag: Bwin
  • Datum:
    12 jan 2014
    02:15
  • Sport: Amerikansk Fotboll
  • Land: USA
  • Liga: NFL
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Tomte 2014-01-12 05:31

Slut 43-22 och pengar på kontot :-) Ingen bra match av Luck (4 interceptions, OK alla kanske inte var hans fel) och hans Colts. Patriots imponerade med ett riktigt bra springspel där man i princip sprang rakt igenom Colts försvar, lite som man önskade såg det ut som (jaja, så enkelt är det inte så klart). Dagens andra rek som kändes bra hela matchen - tänk om alla dagar vore sådana...

Tomte 2014-01-12 04:50

Ställning 36-22 och reken klar i början av fjärde quartern :-). Återkommer med slutresultat.

HenkeJ 2014-01-12 02:58

Vill inte ge sken av att jag är särskilt skicklig på nfl, men tror nog att det är fördelen man har som europé. Man kan ju se hur public spelar så om de är på andra sidan är det ju bra. Sen kommer ofta proffsen in sent o flyttar linan. Finns nog inga enkla lösningar som vanligt.

AddeTheMan 2014-01-11 18:20

@HankeJ
Intressant tanke. Betyder det att du går in så nära match som möjligt, när marknaden har påverkat så mycket som möjligt? Eller finns det en stor grupp av såna som ni runt om i världen som utgör en motreaktion en bra bit innan match? Går inte att generalisera kanske.

HenkeJ 2014-01-11 16:21

Jag tror att den teoretiska möjligheten för edge ur vår synvinkel är att man som svensk utomstående kommer utanför mediebruset och historia. Media eftersom media överdriver bra och dåliga prestationer, vilket är svårt att undvika att påverkas av om man t.ex. följer allsvenskan eller pl. Man spelar ju enligt mig mer mot övriga spelare än spelbolagen, spelar alla på Hammarby kommer oddset sjunka oavsett vad spelbolagen har för ursprunglig värdering. Många nöjesspelare spelar såklart på nfl, särskilt när det är slutspel. Historia menar jag främst att man som utomstående inte påverkas av att ett lag har varit bra förr som man lätt gör när man följer en sport nära och tänker på lag som "storlag" o.s.v. Mina funderingar bara.

Arch 2014-01-11 13:48

Se det mer som om han säger att linan är spelbar upp till 54

AddeTheMan 2014-01-11 00:24

Jag förstår absolut det positiva med att det är en stor marknad, tyckte bara att det verkade inte som att du hade bekymmer med att hitta överodds eftersom du rekommenderar detta spel ner till 1.7-1.75.

Jag tror på precis samma som dig där angående statistik och har själv deklarerat i mina rekar vikten av att värdera olika faktorer och statistik. Är som sagt inte insatt i sporten, men jag vet hur besatta man är av statistik i USA. Kan tänka mig att det absolut finns värde i det subjektiva. Amerikansk fotboll, eller italiensk fotboll som jag har under lupen, har inte det breda statistiska underlaget som baseball eller basket har (färre poäng, färre matcher). För mycket slump, för mycket som inte syns i resultaten. Och spelbolagen har ju också tillgång till statistik, så där har man ju ingen edge.

Tomte 2014-01-10 14:24

@AddeTheMan: Absolut är det svårare att hitta överoddsen i NFL än det är exempelvis i Allsvenskan i fotboll (som är den enda andra liga som jag påstår mig ha koll på), men å andra sidan är marknaden mycket större och det brukar aldrig vara några problem att få igenom bet. Fördelen när man rekar är ju att oddsen inte störtdyker 10 minuter efter att man rekat.

Det är absolut så att som du säger NFL är mycket mer analyserad än många andra ligor, men det finns också väldigt många spelare som analyserar och några av dem har ju fel... förhoppningsvis är det inte jag :-) Oddsvärdering bygger ju på såväl objektiva som subjektiva värden och i detta fall är det väl så att min subjektiva analys, eller jag kanske ska säga de värden jag lägger störst vikt vid (finns ju exempelvis hur mycket statistik som helst) gör att jag kommer till en annan slutsats än marknaden i stort vid denna tidpunkt. Hoppas att du blev lite klokare av denna utläggning :-)

AddeTheMan 2014-01-10 14:13

Jag kan väldigt lite om NFL, därför undrar jag ödmjukt: Finns det rum för så stora överodds på en marknad som jag trodde var väldigt analyserad och stabil? Att hitta överodds på 3 matcher, här med överodds på jag kan tänka 10% (med tanke på spelvärde ner till 1.7-1.75) på samtliga bolag?

Trodde absolut inte att det finns utrymme för detta i denna sport, i synnerhet inte innan matchstart, men också är jag inte alls insatt i den. Det är roligt att följa dina resonemang och tillhörande matcher dock.

Tycker som dig, det är tråkigt med alla 0.5-röster man får (utan konstruktiv kritik) och att alla rekar borde kommenteras efter avslutning, men vi är i alla fall två om det.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td