Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Flavia Pennetta – Mona Barthel

Detta är ett måste, måste spel enligt mig. Mina argument till varför detta bör vara ett maxspel kommer här under. Rankat efter stjärnor, 1-5, där 5 är det viktigaste i sammanhanget.

*****
Det är något fel på Barthel. Om det är verkligen, verkligen urusel form eller om det är en känning/skada, svårt och säga. I senaste matchen mot unga Kumkhum så spelade hon väldigt löst, i jämförelse med vad hon kan. Dessutom gick hon inte för fullt i serven. Hon har haft problem med en axel tidigare och jag undrar om det är något där igen. Efter matchen mot Kumkhum som hon vann knappt, efter tre se,t så sa hon även att hon hade stora problem med solen och värmen. Nu går hon ut klockan 01:00 svensk tid och värmen lär ju vara lika brännande som sist.

Där här med att hon drog ner på tempot och spelade safe istället, mot Kumkhum, kan man se på hennes vinnarstatistik. Hon slog 24 vinnare i en tresetare mot Kumkhum. I första omgången mot Zheng så slog hon 33 stycken vinnare på två set. Dock ska jag tillägga att även i hennes första match så såg det ut som om hon höll igen lite på serven. Något hon gjorde mot Kumkhum också alltså, och Barthel lever mycket på just sin serve.

Hennes styrka verkar ha blivit hennes handikapp här i AO.

****
Usel form på Barthel. Hon har vunnit två här i AO, men hon har verkligen inte spelat särskilt övertygande. Det mot ett ganska svagt motstånd, mot två spelare som är rankade 70+. Barthel imponerade heller inte i uppvärmningsturneringarna till Australien Open, där hon fick stryk mot Niculescu (59-rankad) i Hobarth och mot Meusburger (49-rankad) i Auckland. Bara en vinst på dessa två turneringar alltså (Svitolina 45-rankad). Barthel har även under en längre tid underpresterat. Tar man en titt på hennes senaste 20 matcher så är hennes record 9-11. Nio vinster, elva förluster.

***
Pennetta är inte Kumkum. Kumkhum hade ett fantastiskt läge mot Barthel men klarade inte att hålla ihop spelet och slog faktiskt fler unforced errors (lätta misstag) än Barthel, trots att Kumkhum ska vara en spelare som vinner på andras misstag. En säker bollreturnerar, men den unga thailändskan klarade inte av att knyta säcken. Jag kan säga att Pennetta aldrig någonsin kommer ge bort så många lätta poäng. Pennetta är ett par snäpp vassare än alla motståndare Barthel mött i år. Och är tendenserna domsamma inatt, så tror jag Barthel kommer få svårt att vinna game. Pennetta kommer inte ge Barthel mycket gratisbollar och om Barthel inte kan slå igenom ordentligt så undrar jag hur hon ska vinna ett set här.

Pennetta har imponerat så här långt i AO. Inte mött det bästa motståndet kanske men hon har spelat en fin tennis och tappat få game (slagit Puig, 58 rankad och Cadantu 59 rankad, bara tappat nio game på dessa matcher).

Sammanfattning:
Barthel i dålig form. Men även lite sliten och påverkad av den brutala värmen. Hon verkar inte kunna slå igenom ordentligt, något som är hennes styrka. Hon bygger sitt spel på att kunna slå igenom motståndarna. Något hon verkar inte kunna göra för tillfället, som sagt. Samtidigt som hon möter en spelare som är otroligt bra på att få tillbaka bollarna och en spelare som krigar konstant. Pennetta bör vinna detta ganska komfortabelt och oddsen på en 2-0 setseger tycker jag är mycket, mycket goda.

Jag är dock lite orolig över att Barthel viker ner sig och ger upp matchen vid något tillfälle, då blir spelet voidat.


Edit:Se nuvarande odds på denna match här: http://www.oddsportal.com/tennis/aus...lr0ljWkE/#ah;2

Kommer också lägga upp ett spreadsheet med alla mina spel inom kort.
Spela på 10Bet och få Se bonus här
Tennis

Flavia Pennetta – Mona Barthel

  • Datum:
    17 jan 2014
    01:00
  • Sport: Tennis
  • Land: Australien
  • Liga: Tennis
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Pilkast 2014-01-16 21:13

Du skall ICKE be om ursäkt för oddsförändringen! Du spelade för detta odds och kan ju inte lägga ut reken först och sedan spela så att alla kan följa till det högsta oddset - detta är bara ett skämt... Du skulle däremot kunna lägga ut till vilket odds du anser det är värt att spela ned till, dvs. lägstaoddset. Något jag själv, ibland, glömmer...

Kör hårt... :-)

gullegris 2014-01-16 17:02

Förlåt, tog oddset imorse, har inte uppdaterat mig sen dess. Finns 2.04 på marathonbet. Betathome ger 2.00. Mycket spelvärt ändå.

Ska se hur man lägger upp ett spreadsheet, inte gjort det innan. Ska kolla på det sen.

jockeln2 2014-01-16 16:54

Pennetta 2-0? Lycka till, men jag är skeptisk. Barthel är ju en mycket bättre spelare i grunden, även om oddset har sjunkit sedan i morse på handikappspelet.

Pilkast 2014-01-16 16:46

Bra rek! Du lägger väl upp ett spreadsheet över dina rekar senare, eller hur...?

mahajorvi 2014-01-16 16:28

Oddset borta sedan flera timmar...
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td