Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Flavia Pennetta – Angelique Kerber

Jätteintressant match där jag känner att Pennetta är något underskattad av oddssättarna. Mina argument till varför jag tror Pennetta kan ta det här främst via "asian handicap" och kanske tom vinna matchen:

Ganska enkelt. Formen tycker jag talar för italienskan inatt. Hon har sett väldigt, väldigt vass här under början och bara förlorat enstaka game i sina matcher. Två game mot Cadantu i första omgången. Sju mot Puig i andra och sex game mot Barthel senast.

Kerber har väl inte imponerat så här långt men hon har gjort sitt jobb. Hon tappade ett set mot Gajdasova i första omgången (0-6!), för att vinna sina två nästkommande i två raka. Jag såg hennes senaste match mot Riske och jag kan inte säga att jag blev särskilt imponerad. Hon blev breakad fyra gånger och vann bara 32% av sina andraservar. Jämfört med tex Riske under den matchen då hon vann 35% av sina andraservar.

Och just i denna aspekt tror jag att Kerber kan få problem. Hon vinner ungefär 43% av sina andraservar så här långt (vilket inte är ens topp 30) medan Pennetta snittar 54%. Bättre än tex Williams och näst bäst av alla spelare som är kvar i turnering (Cibulkova är vassare).

En annan intressant statistik är att Pennetta hittills har näst bäst snitt i vunna poäng efter förstaserve. Bara Williams före sig. Kerber är inte ens topp 20.

Anledningen till att jag tar upp det här med servestatistik är att Kerber lever väldigt mycket på att breaka sina motståndare då hennes egna serve sviker henne ibland och då den inte är den bästa. Nu möter hon en spelare som till statistiken är i toppen på att vinna poäng på sin första och andraserve och det finner jag mycket intressant. En serve som Pennetta har jobbat väldigt mycket på under senare år.

Kerber har blivit break:ad nio gånger så här långt, Pennetta bara tre. Och då har dom mött likvärdigt motstånd. Pennetta har haft sju breakbollar emot sig så här långt, Kerber hela arton stycken.

Inbördes möte mellan dessa är 2-2. Senast dom möttes på hardcourt så vann Pennetta med 6-1 6-2. Kerbers vinster har alla kommit efter tre set. Pennettas två vinster, i två raka set. Nu var dessa möten 2011 och 2012, men jag tycker ändå att dom är relevanta.

Pennetta är den mentalt starkare spelare. Betydligt starkare här. Och det tror jag kan bli avgörande. Kerber kan ha hela set eller perioder då hon är fullständigt under isen och bara skänker bort game. Något vi sett i denna turnering då hon förlorade ett set mot 256 rankade Gajdasova med hela 6-0. Pennetta däremot, hon är en fighter och viker aldrig ner sig. Vilket jag tycker är gynnsamt i game handikapp-spel. Speciellt i damtennisen.

Jag går med den som verkar vara i bäst form här inatt, och med den mer rutinerade och smarta spelaren i Pennetta. Kerber är enligt mig väldigt opålitlig på banan, speciellt i så här stora events. Hon spelade tex final i Sydney förra veckan mot 108 rankade Pironkova. Klar favorit var Kerber, men såklart chokade hon och förlorade.

All spelvärde finns hos Pennetta i denna match. Och skulle solen vara stark så är det ännu en sak som talar för italienskan då Kerber många gånger tidigare beklagat sig när värmen har varit som värst.

Oddset på gamehandikappet är generöst, likaså överspelet i denna match. Jag går på båda.

Lycka till om ni ryggar.

Odds på denna match kan man se här:http://www.oddsportal.com/tennis/aus...0vwvLacQ/#ah;2

Mitt spreadsheet finner man här: https://www.sharps.se/spreadsheet/29355
Fotboll

Flavia Pennetta – Angelique Kerber

 • Postad:
  18 jan 2014
  23:43
 • Rekare: gullegris
 • Spel: 1 +3G
 • Insats: 9,00
 • Odds: 2,06
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  19 jan 2014
  01:00
 • Sport: Fotboll
 • Land: Australien
 • Liga: Tennis
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

maddmax 2014-01-19 12:42

Över en timme innan matchstart är mer än tillräckligt för mig.

Bra spelat gullegris, en del andra tunga namn som satt på Pannetta så jag tror du var helt rätt ute. Keep up the good work!

jockeln2 2014-01-19 11:43

Ja, om man skriver efter att spelet är avgjort (Pennetta vann ju första set överlägset) så kan jag också se värdet. Ska inte vara taskig, bra spelat. Om du hinner så får du gärna lägga ut nästa spel lite tidigare så att man hinner värdera din information ordentligt.

jocklon 2014-01-19 10:17

riktigt snyggt!

gullegris 2014-01-19 01:43

Form, breakstatistik, servestatistik, mentala skillnad, inbördes möte som är intressant till viss del. Allt detta talar för italienskan. Jag tycker det är några exempel på bra värde.

mahajorvi 2014-01-19 00:48

Håller med, inget fel på spelet men jag har svårt att förstå värdet.

jockeln2 2014-01-19 00:34

Bara info som spelbolagen redan har. Jag vill inte vara kritisk men var finns övervärdet i detta?
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td