Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Dominika Cibulkova – Maria Sharapova

Kör med ännu ett tennisspel. Mycket spännande match mellan Cibulkova och Sharapova, där jag tycker att oddssättarna överskattar ryskan. Mina argument:

1. Det går inte och blunda för alla de problem som Sharapova haft så här långt i turneringen. Formkurvan tycker jag talar för att Cibulkova ska kunna pressa ryskan rejält inatt. Sharapova har så här långt spelat väldigt inkonsekvent. Blandat och gett något otroligt. Hon har haft notabla svackor i alla sina matcher, där hon haft stora ledningar som hon tappat, och perioder då hon varit helt under isen. Även i sin första match som hon vann enkelt hamnade hon i en sådan här svacka efter en stor ledning och gav bort en hel del game till Mattek-Sands.

Ryskan var sedan mycket nära att åka ut mot Knapp i andra omgången, men vann 10-8 i tredje. I tredje omgången så borde hon förlorat andra set mot Cornet, efter att ha vunnit första väldigt enkelt. Ryskans lägstanivå har helt enkelt varit ovanligt låg och det har verkligen synts.

Samtidigt som Sharapova haft lite problem så har Cibulkova imponerat stort. På tre matcher har hon bara tappat nio game. I hennes två senaste matcher bara två game. Och då har hon mött likvärdigt motstånd som Sharapova.

Cibulkova har tillbringat mer än tre timmar mindre på banan än Sharapova så här långt, och blir det en långkörare så kan kanske det spela en liten roll i hur matchen slutar.

2. Sharapova har alltid haft svårt för spelare som rör sig bra på banan men som också kan spela aggressivt och hårt. Det är just vad Cibulkova gör. Dessa två har mötts fem gånger och Cibulkova har faktisk vunnit två av dessa. Och det är som ovan sagt inte en överraskning då hon har allt som krävs för att störa ryskan. Speciellt förmågan att få Sharapova att röra på sig, då hon inte är den bästa \'movern\' på banan. Det här med att Cibulkova slagit Sharapova sedan tidigare, även i en Grand Slam (2009 kvartsfinal i Franska Öppna), tror jag betyder jättemycket här idag. Då många spelare redan på förhand förlorar matcher mot ryskan enbart på grund av en överdriven respekt för hennes kvalitéer.


3. Sharapova har inte riktigt kommit tillbaka från sitt långa skadeuppehåll. Det syns att det har påverkat henne, och speciellt hennes serve. Ryskan har faktiskt slagit flest dubbelfel av samtliga så här långt i Australian Open, hela 29 stycken. Hon har haft jätteproblem med serven och har hon det inatt så kan jag se Cibulkova vinna matchen i två set.


4. Samtidigt som ryskans serve krånglar så har Cibulkova fått sin att stämma utmärkt. Cibulkova vinner 73% av poängen när förstaserven sitter, vilket är näst bäst av dom som är kvar i turneringen. Hon vinner även 55 % av poängen när andraserven aktiveras. Skulle Sharapovas serve krångla så blir hon ju väldigt beroende av att kunna break:a Cibulkova. Kan Cibulkova serva lika fint som hon gjort hittills så är det en faktor som kan vara väldigt viktig om Cibulkova ska kunna göra denna match otroligt tajt eller tom vinna.

Samtidigt som Sharapova normalt sätt är en mycket bra returnerare så har hon även i denna aspekt haft en hel del problem i denna turnering då hon agerat mycket ivrigt och stressig i returerna, vilket lett till många enkla misstag.
-

Jag tycker det är jättefina odds på Cibulkova. Anledningen till varför jag är lite tveksam på en rak vinst till Cibulkova är att Sharapova har ett så otroligt starkt psyke. Medan Cibulkova kan vackla här ibland. Blir det 6-6 i avgörande så brukar Sharapova vinna till slut, oavsett motstånd. Det enda som man kan ha som motargument är att hon denna gång bjudit på väldigt många enkla misstag i alla sina matcher, samt att hon varit på banan mycket längre än Cibulkova, och kanske kan falla på trötthet.

En annan intressant sak är Sharapovas uttalande inför match där hon pratar om att hon vill ha korta slagdueller. Hon har respekt för Cibulkova och dennes fysik, men det kan också vara så att hon själv inte känner sig i toppform, och därmed vill ha korta dueller.

Sharapova inför match:

She\'s a great retriever of the ball. It\'s going to be a very physical match. She likes to make it physical. That\'s when she plays her best. Obviously I don\'t want to go there with her.

Jag tror inte ryskan vinner detta enkelt, vinner hon så blir det tajt, då bör handikappet täcka. Men jag kommer även lägga en liten peng på en rak seger för Cibulkova då oddset enligt mig är alldeles för högt där.

Lycka till om ni tar rygg.

Odds till denna match kan man se här: http://www.oddsportal.com/tennis/aus...f/#home-away;2

Mitt spreadsheet kan man se här: https://www.sharps.se/spreadsheet/29355
Tennis

Dominika Cibulkova – Maria Sharapova

  • Postad:
    19 jan 2014
    21:00
  • Rekare: gullegris
  • Spel: 1 +2.5G
  • Insats: 8,00
  • Odds: 2,42
  • Bolag: Pinnaclesports
  • Datum:
    20 jan 2014
    01:00
  • Sport: Tennis
  • Land: Australien
  • Liga: Tennis
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

maddmax 2014-01-20 11:22

Den satt ju fint! Tack!

maddmax 2014-01-20 00:08

Ännu en fin rek, tackar. Hade gärna sett någon slags värdering i procent för full poäng men du gör ett mycket bra jobb. Lycka till!

RolandGarros 2014-01-19 22:19

Tack för ännu en bra rek. Höga poäng. Fan vad snåla ni andra är med betygen.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td