Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Man City – Watford

Gränsen mellan galenskap och genialitet är ibland hårfin. Ja, ni läser rätt: jag kan finna ett visst värde i att spela mot en City-seger under fulltid i FA-cup-mötet med Watford.

Devisen motivation slår klass är kanske som allra mest användbart just i FA-cupen. Manchester City är på pappret flera klasser bättre än Watford, inget snack om saken, men hur står det till med truppen och motivationen? Watford har en halvknackig säsong bakom sig i Championship och befinner sig nu i ingenmansland, man kan ha fullt fokus på cup-matchen mot City.

Manchester City är, utöver Premier League, fortfarande kvar i såväl FA-cupen som ligacupen och Champions League. Man går nu in i ett tufft matchprogram och frågan är hur mycket fokus man kan lägga på de fyra olika tävlingarna. I ligan har man utmanande matcher mot Tottenham och Chelsea på programmet och i Champions League har man ett dubbelmöte med Barcelona att tänka på.

Sedan tidigare har man viktige mittfältaren Samir Nasri borta p g a skada samt inte fullt lika rutinerade mittfältskollegan Jack Rodwell tillfälligt indisponibel av samma skäl. I veckan tillkom ytterligare två skadebekymmer: anfallaren Negredo och mittfältaren David Silva. Frågan är hur hårt tränaren Pellegrini vågar matcha truppen nu när tre av de elva spelarna med mest speltid är borta p g a skador?

Tittar man på vilket lag City ställde upp med i senaste FA-cup-matchen, mot Blackburn den 14 januari, så ställde man upp med endast 5 av de 13 spelarna med mest speltid hittills. Av desa 5 är nu alltså Negredo borta p g a skada. Nu vann man visserligen med 5-0 men då ska vi ha med i analysen att Blackburn också matchade ett reservbetonat lag; man vilade 4 av de 8 spelarna med mest speltid hittills i år och startade med tredjemålvakten (Blackburn har fullt fokus på att ta sig till Premier League och man har 4 poäng upp till kvalplats).
City valde alltså redan inför senaste matchen i FA-cupen att vila de allra flesta ordinarie spelare och nu har det alltså tillkommit ytterligare skador. Jag tror att vi kommer se ett ännu mer reservbetonat City mot Watford.

Förra säsongen slutade City som tvåa i ligan och förlorade finalen i FA-cupen. Gapade man efter lite för mycket?

Watford är varken nära en kvalplats till Premier League eller en nedflyttningsplats till League One. Man kan alltså lägga fullt fokus på FA-cupen.
I senaste FA-cup-matchen (mot Bristol City den 14 januari) mönstrade Watford bästa möjliga lag; den enda som saknades var Marco Cassetti p g a knäskada. Casetti är den enda ordinarie spelaren som inte är tillgänglig i dagens match.

Manchester City kommer att matcha ett reservbetonat lag och börjar dessutom dra på sig oroväckande många skador. Man har mycket viktiga matcher i både Premier League och Champions League de kommande veckorna och jag tor att tränaren Pellegrini kommer föröka genomföra denna match till så låg kostnad som möjligt.
Samtidigt har Watford inga rimliga chanser att ta sig upp till Premier League längre men behöver samtidigt inte oroa sig för att dras med i nedflyttningsträsket just nu. Man kan lägga all energi på dagens cupmatch och kommer vara supertaggade. Att man satsar på FA-cupen är tydligt inte minst p g a man mönstrade bästa möjliga lag i senaste cupmatchen.
Jag ser det inte för helt orimligt att Watford krigar sig till (minst) ett kryss.

Jag tycker hur som helst att det finns ett värde i spel på odds över 5,75 på X2 i denna match.

Odds för denna match kan ni finna här:
http://www.oddsportal.com/soccer/eng...g3Kf/#double;2
Spela på Bet365 och få Se bonus här
Fotboll

Man City – Watford

  • Datum:
    25 jan 2014
    16:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: England
  • Liga: FA Cup
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td