Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Sociedad – Elche

I spanska högstaligan möts Real Sociedad och Elche i en match som avslutar omgång 21. De förra aspirerar på, i första hand, en plats i Europa League nästa säsong men en kvalplats till Champions League är inte helt utom räckhåll. De senare slåss för att hålla sig över nedflyttningsplats.

Real Sociedad ligger just nu med 33 insamlade poäng på 6:e plats vilket är den andra av två platser som innebär spel i Europa League nästa säsong. På 7:e plats ligger Sevilla på 31 poäng. På plats 5 och 4 ligger Villareal på 37 poäng samt Athletic Bilbao på 42 poäng. Dessa lag har dock en match mer spelad och en vinst för Real Sociedad ikväll skulle innebära att man skapar lite distans neråt till plats 7 samt att man tar in 3 poäng på fjärdeplatsen i ligan, vilken innebär en kvalplats till Champions League nästa säsong.

I Real Sociedad saknas sedan tidigare Esteban Granero, Alberto De la Bella och Gorko Elustondo men detta innebär inget nytt jämfört med de senaste veckorna. Backen Dani Estrada har tillkommit på skadelistan den senaste veckan men han har bara spelat 3 matcher denna säsongen så det påverkar på sin höjd ytterst marginellt.
  • I Real Sociedads hemmamatcher har det hittills under säsongen blivit i snitt 3,33 mål per match.
  • Real Sociedad har hittills under säsongen gjort i snitt 1,90 mål per match; räknar man bara hemmamatcher är motsvarande siffra 2,56.
  • De senaste 5 hemmamatcherna har Real Sociedad gjort i snitt 3,80 mål per match.
  • I de 5 senaste hemmamatcherna i ligan har Real Sociedad gjort minst 2 mål.
  • I 11 av Real Sociedads 12 senaste ligamatcherna har det blivit mer än 2 mål.
  • 68% av Real Sociedads mål hittills under säsongen har kommit i andra halvlek.
  • Av de 19 mål som Real Sociedad gjort i de senaste fem hemmamatcherna har 14 mål (eller 74%) kommit i andra halvlek.
Real Sociedad är rent allmänt ett lag som gör många mål. Dessutom släpper man in ovanligt mycket mål för att vara ett lag på övre halvan i tabellen. Den senaste tiden har man dessutom gjort fler mål än vanligt och de allra flesta målen kommer i andra halvlek. Offensiven är alltså skadefri och glödhet.

Elche ligger just nu på 17:e plats, endast en hårsmån ifrån plats nr 18 och nedflyttningsträsket. Det är väldigt tajt kring nedflyttningsstrecket just nu, 6 lag samsas inom 4 poäng. Detta kluster kommer förmodligen att spricka upp snart och då gäller det att hänga med i gänget som distansierar sig från strecket.

I Elche saknas sedan tidigare Cristian Sapunaru, Charlie Ianson samt Alvaro; dessa tre har tillsammans emellertid bara spelat 8 matcher så det är inget som stör inför dagens match. Ett nytt skadebekymmer för bortalaget är dock Damian Suarez, en hårdför högerback som spelat 15 av 20 matcher denna säsong. Ett avbräck som försvagar defensiven helt klart.
  • I Elches bortamatcher har det i genomsnitt blivit 3,00 mål per match.
  • I 78% av Elches bortamatcher har det blivit fler än 2 mål.
  • Elche har hittills under säsongen gjort i snitt 0,95 mål per match och släppt in i snitt 1,40 mål per match; räknar man bara bortamatcher är motsvarande siffror 1,11 och 1,89. De fem senaste bortmatcherna är motsvarande siffror 1,20 respektive 2,00.
  • 58% av Elches mål hittills under säsongen har kommit i andra halvlek.
Elche har de senaste matcherna en om än svag så ändock ökande trend i antalet gjorda och insläppta mål. Inför dagens match är defensiven försvagad av skador.

Real Sociedad är inne i en positiv trend, speciellt vad gäller målskyttet. Man gör ovanligt många mål, och de allra flesta målen kommer i andra halvlek. Samtidigt har Elche släppt in fler mål än brukligt det senaste och inför dagens match saknas dessutom en ordinarie back.
Real Sociedad behöver vinna för att hänga på i kampen om en kvalplats till Champions Leageu. Man kommer att fortsätta sin glada anfallsfotboll på hemmaplan; man har sämst målskillnad av topplagen och kommer inte att slå av på takten även om man leder i andra halvlek.
För Elche hade det varit synnerligen obra att förlora denna match, man riskerar då att fastna vid nedflyttningsstrecket.
Jag ser framför mig en match där bortalaget till en början kommer försöka värja sig för glatta livet. När man inte lyckas hålla nollan längre kommer man chansa för en kvittering vilket öppnar upp matchbilden än mer.
Jag tror att vi kommer få se minst 2 mål i andra halvlek.


Denna rek gäller alltså spel på över 1,5 mål i andra halvlek.

Odds för denna match hittar man här:
http://www.oddsportal.com/soccer/spain/primera-division-2013-2014/real-sociedad-elche-8zoRFp8C/#
Fotboll

Sociedad – Elche

  • Postad:
    27 jan 2014
    11:18
  • Rekare: Calatan
  • Spel: ÖVER 1.5
  • Insats: 5,00
  • Odds: 2,00
  • Bolag: WilliamHill
  • Datum:
    27 jan 2014
    22:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Spanien
  • Liga: Liga BBVA
  • Period: 2h

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Tilleyy 2014-01-27 23:37

Den satt ju fint! Fin rek.

KiethR 2014-01-27 20:05

Ligger på 2.05 nu @ William Hill... tagit..

lillsorken 2014-01-27 16:17

Bra rek den spelar vi

Webslice 2014-01-27 13:30

Fin informativ rek och ett givet 5/10 spel för egen del! keep up the good work
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td