Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Denver Broncos – Seattle Seahawks

Förmodligen är man helt galen när man försöker hitta värde i den mest uppmärksammade matchen på hela året, Super Bowl. Ingen enskild match är så påpassad som denna, och bolagen är självklart på tårna. Men jag gör ett försök då jag tycker att oddsen trots allt sitter fel.

Lagen som möts är alltså Denver Broncos och Seattle Seahawks. Broncos har ligans i särklass bästa anfall och Seahawks har ligans bästa försvar. En riktig holmgång är att vänta. Bolagen har satt linan till -2 Broncos vilket jag tycker är för lågt. Läs vidare så ska jag förklara varför.

Broncos har alltså ett riktigt vasst anfall och man leds av den levande legenden Peyton Manning. Manning som redan vunnit Super Bowl med Indianapolis Colts är en av de bästa quarterbacks som spelat spelet. Han var också den QB som hade flest passningsyards i grundserien i år. Han har sprutat in poäng och Broncos är det lag som gjort i särklass flest poäng i snitt per match. Nycklarna till detta är, förutom Manning, att man har tre fruktansvärt bra receivers i Demaryius Thomas, Eric Decker och Wes Welker. Lägg därtill tight end Julius Thomas så har ni en kvartett som vilket lag som helst fruktar. Tillsammans har dessa fyra gjort 47 touchdowns i grundserien! En stor anledning till att man lyckats så bra är den offensiva linjen som gett Manning oceaner av tid att hitta sin receivers. De har tillåtit minst antal sacks (20 st) och bara låtit Manning tacklas 54 gånger. Det kan jämföras med motståndarna Seahawks som har 44 sackar och 94 tacklingar på sin QB. De är rankade 22:a i ligan i den statistiken.

Seahawks är dock inga dunungar på defense, men de har sin styrka i secondary där man är ledda av Richard Sherman som kan reta gallfeber på vilken offensiv spelare som helst. Han har plockat hela 8 av lagets 28 interceptions i år. Seahawks styrka på defensiven är också passförsvaret där man är bäst i ligan. Man har dock inte mött de bästa passlagen i ligan i år. Dock har man slagit New Orleans Saints två gånger i år som är rankande tvåa i ligan i passanfall och man kontrollerade Drew Brees bra de gångerna. Man ska då komma ihåg att Saints inte har lika bra offensiv linje som Broncos.

Offensivt sett förlitar sig Seahawks mycket på sitt springspel, och den klarast lysande stjärnan heter Marshawn Lynch som sprang för 1 257 yards i grundserien och är sexa i ligan på det. Totalt sett är Seahawks rankat som 17:e bästa anfallet men 4:e när det gäller springspel, så det är markspelet man fokuserar på. Broncos försvar är rankat som 19:e men är bättre på att stoppa springspel där man är rankat som 7:a. Under säsongen har man t ex mött Philadelphia Eagles som har ligans bästa running back i LeSean McCoy, i den matchen höll Broncos McCoy till 76 yards. Man har också mött Washington Redskins Alfred Morris som hölls till 93 yards. Två gånger har man mött ligans 3:e bästa running back, Kansas City Cheifs Jamaal Charles som sprang för 78 respektive 93 yards.

Seahawks quarterback är nya stjärnskottet som gör sin andra säsong. Han har gjort en helt ok säsong där han varit stabil utan att glänsa i passningsspelet och bara kastat interceptions nio gånger. Han har också bidragit i springspelet där han sprungit för över 500 yards. Jag sätter dock ett frågetecken för honom på bortaplan. På sina två säsonger har han 24-8 i record och sju av dessa åtta förluster har varit på bortaplan. Super Bowl spelas som bekant i New York….

Så för att sammanfatta, jag tror Broncos täcker linan på -2 och mer därtill på grund av:

- Broncos har många olika passningsalternativ, och trots Seahawks kompetens i passförsvar är man inte van att möta ett sådant bra lag som Broncos.

- Broncos har den bästa offensiva linje som Seahawks mött. Det innebär att Manning förr eller senare hittar en ledig receiver trots att Seahawks är bra på att försvara sig mot passningar.

- Seahawks litar mycket på Marshawn Lynch och hans springspel. Broncos försvar är bra på att försvara springspel och har stoppat ligans bästa RB förut under säsongen.

- Den kanske viktigaste faktorn spar jag till sig: Peyton Manning är en levande legend och är van att spela sådana här stora matcher. Hans motsvarighet i Seahawks, Wilson, är relativt orutinerad och dessutom osäker på bortaplan. Rutinen har en STOR betydelse i Super Bowl och Mannings rutin kommer att avgöra.

Jag plockade -1,5 tidigare i veckan men har här rekat -2. Oddset finns till finfina 1,962 på Pinnen där jag tyvärr inte har möjlighet att spela just nu.

Kommentera gärna matchen och reken här nedan. Lycka till om ni ryggar! Och ni missar väl inte matchen va? Live på TV10 natten mot måndag.
Spela på Bet365 och få Se bonus här
Amerikansk Fotboll

Denver Broncos – Seattle Seahawks

  • Datum:
    03 feb 2014
    00:30
  • Sport: Amerikansk Fotboll
  • Land: USA
  • Liga: NFL
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

jocklon 2014-02-03 01:44

Stackars Floyd:(

jocklon 2014-02-02 12:58

Jag följer ju inte Amerikansk fotboll alls.. Men denna match måste jag ju se! Här får det bli en rygg!

Rooodi 2014-02-02 11:31

Hört att Floyd Mayweather. Jr satsat 10 miljoner dollar på Denver Broncos.. Lycka till.

Serj 2014-01-27 14:39

Kan Broncos vara lika stabila mot springspel som de varit tidigare på säsongen blir det en tämligen lätt Denverseger. Wilson har då inte direkt övertygat hittills i slutspelet. Bra rek med vettiga argument.

Tomte 2014-01-27 09:47

Bra rek, du lyckas nästan övertyga mig som trots allt tycker att värdet ligger på Seahawks. Du ska ha credit för en välskriven rek där du tydligt redovisar dina argument. Plus också för att du faktiskt rekar till ett odds som finns när du skriver reken och inte faller in i "jag spelade för ett tag sedan och då fick jag odds XXX så jag rekar till det"-snacket som dessvärre tycks vara den nya trenden här bland rekarna.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td