Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Richard Gasquet – Albano Olivetti

Richard Gasquet mot Albano Olivetti, en plats i semifinalen står på spel, i Montpellier. Detta talar för att Gasquet vinner denna match enkelt, och att matchen går under 20.5 game till oddset 2.46 på Pinnacle:


* Gasquet tar denna turnering på absolut största allvar. Han är titelförsvarare här vilket innebär att han har värdefull rankingpoäng att försvara. Han visade i sin första match mot Mathieu att han är här för att vinna, när han imponerande och enkelt slog landsmannen med 6-1 6-3.

* Gasquet kommer ställas emot storservaren Olivetti i denna kvartsfinal. En spelare som är väldigt beroende av sin serve. Det som gynnar Gasquet här är att han är väldigt skicklig på att returnera. Så kan han få tillbaka så många bollar som möjligt på Olivettis serve så kommer man se den enorma klasskillnad som finns mellan spelarna. Speciellt i baslinjespelet.

* Olivetti har redan spelat spelat fem matcher här. Tre av dom i tre set. Bland annat en riktigt tajt match mot Davydenko i den senaste omgången som han vann efter 7-5 i tredje set. Jag tror att Olivetti börjar känna av dessa matcher rent fysiskt. Han är inte van att spela så många matcher under så kort tid, speciellt mot bättre spelare. Och ett bevis på att han kanske börjar känna sig lite sliten är att hans förstaserve-procent sakta men säkert sjunkit genom turneringen, där han senast mot Davydenko bara hade 53% förstaservar inne. Lägst av samtliga fem matcher. I snitt har han haft dryga 60% förstaservar inne under turneringens gång.

Om tröttheten påverkar serven i denna match så lär Gasquet springa hem den ganska enkelt.

* Intressant statistik från storservaren Olivetti är också att han i tre av sina fem match hittills haft fler breakbollar emot sig än motståndaren. Trots sin storserve. Och det mot svagt motstånd. Han hade tex sex breakbollar emot sig mot 385 rankade Antoine Benneteau i den första kvalomgången. Det är långt ifrån omöjligt att skaffa sig breakbollar emot Olivetti.

* Olivetti har blivit break:ad i fyra av sina fem matcher hittills. Senast break:ade Davydenko honom två gånger. 385 rankade Antoine Benneteau break:ade honom också en gång. En sak är säker, mot en klasspelare som Gasquet så kommer Olivetti inte ha råd att bli break:ad för han kommer ha jätteproblem med att vinna bolldueller från Gasquets serve då Gasquet är en så mycket bättre spelare.

-

Jag tycker det är för mycket snack om Olivettis serve här. Gasquet är en duktig returnerare och han såg otroligt bra ut senast mot Mathieu. Dessutom har han titeln att försvarar här. Tycker också att det motståndet han fått fram till denna kvart inte varit av särskilt hög klass precis. Davydenko som är den enda av dom han vunnit över som man kan kalla för en helt ok spelare i sammanhanget, är en Davydenko som är långt ifrån sina glansdagar. Gasquet bör, mot en trött Olivetti som är otroligt medioker i baslinjespelet, ta en enkel seger. 6-4 6-3 kanske.

Jag spelar också -4.5 game på Gasquet, till oddset 2.07 på Pinnacle. Lycka till vid rygg!

Odds på denna match kan man se här: http://www.oddsportal.com/tennis/fra...bano-StPmqcxn/

Mitt spreadsheet finner man här: https://www.sharps.se/spreadsheet/29355
Tennis

Richard Gasquet – Albano Olivetti

 • Postad:
  07 feb 2014
  16:27
 • Rekare: gullegris
 • Spel: UNDER 20.5
 • Insats: 9,00
 • Odds: 2,46
 • Spreadsheet: Tennis
 • Bolag: Pinnaclesports
 • Datum:
  07 feb 2014
  18:30
 • Sport: Tennis
 • Land: Frankrike
 • Liga: Tennis
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

maddmax 2014-02-07 20:13

Snyggt!

Slurf 2014-02-07 19:54

Tackar, synd att man fegade lite bara

Slurf 2014-02-07 19:06

Såja, äntligen break.

Slurf 2014-02-07 18:40

http://rojadirecta.ge/?watch/238186/1/watch-gasquet-vs-olivetti,-atp-montpellier.html

Slurf 2014-02-07 17:08

-4 till 1.91 på Marathon blev mitt val.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här