Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Swansea – Cardiff

Då var det dags igen! Måndagens rek satt ju fint och jag hoppas att flytet håller i sig......

I lördagens kvällsmatch tar Swansea emot Cardiff hemma på Liberty Stadium. Mitt spel i denna match blir X2 till 2,05 gånger degen.

Motivering:

Bägge dessa lagen är relativt nya i högsta ligan. Swansea gick upp 11/12 och för Cardiffs del så gick man upp till Premier League till denna säsongen, man var dock mycket nära att kvalificera sig redan 2010, men föll då på målsnöret i en galen match mot Blackpool.

Detta är inget vanligt möte, utan ett enormt påpassat och hett Walesiskt derby! Denna matchen kommer mycket lägligt för Cardiff som möter ett Swansea i kris. Det är mycket oroligheter i klubben efter att tränare Laudrup fick sparken i Tisdags. Detta fick han för de uteblivna resultaten i ligan, samt att han öppet kritiserade ägaren för att inte öppna plånboken innan transferfönstret stängdes. Ny spelande tränare blir Gary Monk som är en trotjänare i Swansea men också en kille som saknar rutin från tränaryrket vilket kan vara negativt. Han är förövrigt skadad nu, och frågan är väl om han kommer tillbaka som spelare.

I normala fall har jag hållit Swansea som ett betydligt bättre fotbollslag än Cardiff denna säsongen. Men nu tycker jag inte att det är något normalt fall! Väldigt mycket negativt i Swansea medan det känns som Cardiff är klart på gång.

Swansea - gjorde en klart bra fjolårs säsong. Men denna säsong har det gått sämre, trots en tolfteplats i ligan, är man endast 2 ynka poäng över nedflyttningsstrecket. Detta i en klubb som hade stora visioner inför denna säsong!
Dessutom är formen ett STORT frågetecken. På sina senaste 10 matcher har man endast en seger. Övriga 9 matcher har slutat med klena 6 poäng efter sex förluster och tre oavgjorda matcher. Då ska man veta att lagen som Swansea har tagit poäng mot i dessa 10 matcher är:
Hull 1-1 (H)
Norwich 1-1 (B)
Aston Villa 1-1 (B)
Fulham 2-0 (H)
I sin senaste match fick man stryk mot West Ham med 2-0, detta i en match som Swansea inte mäktade med ett enda avslut på mål!
Något som har slitit på truppen och som jag tror är en förklaring till det sämre spelet/resultaten för deras del, är deras otroligt tuffa spelschema. Laget är kvar i både Europa League och FA cupen, vilket såklart ger många matcher för spelarna, detta ger både skador och mindre fräscha spelare såklart.

Cardiff - Ligger på en 19:e plats i ligan, vilket såklart är illa. Men faktum är att det finns många positiva saker att tala om när det gäller Cardiff. Att dom ligger på en 19:e plats i ligan, låter värre än vad det är. Man är endast 3 poäng bakom Swansea som ligger på en tolfteplats, och vid vinst på Lördag så har man alltså samma antal poäng. (kommer dock fortfarande ligga efter i tabellen pga sämre målskillnad)
I övrigt har laget har sett klart bättre ut på slutet. På sina sex senaste matcher har man 3 segrar och 3 förluster. Två av dessa förlusterna har kommit på bortaplan mot Manchester City och United. I sin senaste match vände man ett 0-1 underläge till en 2-1 seger i andra halvlek, vilket såklart ger spelarna en extra boost.
Något annat som är mycket positivt är deras 2 nyförvärv Kenwyne Jones (forward) och Wilfried Zaha (mittfältare).
Jones avgjorde matchen med sitt 2-1 mål senast, snacka om drömstart i den nya klubben! Den gamle gode Liverpoolspelaren Bellamy är ju som bekant i Cardiff, och killen kan fortfarande leverera på hög nivå. Senast gjorde han kvitteringsmålet, ett mål som var välbehövligt för hans del, då det har varit trögt på målfronten tidigare under säsongen.
Cardiffs leds av vår gode norrman Ole-Gunnar Solskjaer. En frisk fläkt som laget verkar trivas med. Man har gjort det riktigt bra i FA cupen än så länge, då man har slagit ut både Bolton och Newcastle trots bortaplan.

Skador/avbräck - större avbräck i Swansea än Cardiff i min mening.
Worm och Michu är deras största avbräck. Worm är ju deras förste målvakt och det lutar åt Tremmel i mål på Lördag. Cardiff saknar 2 försvarare i form av Hudson och Taylor men dessa är inte oersättliga på något vis.

Inbördes möten - lagen har spelat mot varandra 8 gånger sen 2008. Faktum är att ingen av matcherna har slutat med mer än en uddamålsseger! Måste vara något mycket ovanligt. Statistiken är helt jämn då lagen har 3 vinster vardera samt två oavgjorda matcher. På de 4 senaste mötena lagen emellan så har Cardiff 3 vinster! I senaste mötet (Premier League i november) så vann Cardiff med 1-0.

Sammanfattning - Jag tror vi kan förvänta oss en jämn fight med mycket fysiskt spel! Ett Cardiff med lite vind i ryggen, efter en riktigt skön vändning senast, samt mycket bra offensiva värvningar i slutet av transferfönstret tror jag blir svårbesegrat.
När dom nu ställs mot ett Swansea i rejäl gungning, så tror jag att dom har bra chans att klara av minst en poäng här!
Swansea som litar mycket till sin skicklige anfallare Bony har som sagt en seger på de 10 senaste ligamatcher vilket talar sitt tydliga språk. Enda orosmolnen är väl om Bony har en riktigt bra dag och stänker 2 baljor och möjligen att Laudrups avgång och Monks tillträde kan ge en snabbverkande effekt, som det faktiskt kan göra vid tränarbyten ibland.

Att vi erbjuds 2,05 på Cardiff i detta derby med rådande förutsättningar, är för högt för att låta bli spel. Jag tycker det är konstigt att bolagen har gjort Swansea till så stora favoriter med tanke på deras skador, oroligheter i klubben och den usla formen.

Min chansvärdering av matchen är: 1:a 35% X 35% 2:a 30% och jag tycker som sagt 2,05 är klart spelvärt och jag lägger en medelinsats här, som för mig är 10 Units.

Resultaten från alla mina tidigare rekar här på Sharps finner ni i mitt spreadsheet.

Lycka till vid rygg!

@jocklon
Spela på Unibet och få 100% upp till 2000 kr
Fotboll

Swansea – Cardiff

  • Datum:
    08 feb 2014
    18:30
  • Sport: Fotboll
  • Land: England
  • Liga: Premier League
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

asfalt75 2014-02-09 02:00

så är det ibland...

jocklon 2014-02-08 20:14

även detta lir missar... Cardiff gjorde en bra första halvlek och kunde med lite flyt haft med sig en 1-0 ledning i paus, men i andra var dom kasa helt enkelt! en mörk och dyr dag för mina rekar... bara att ta nya tag

jocklon 2014-02-08 11:06

Tack gubbar! Asfalt - absolut kan det vara värt ett försök, iaf med en lillpeng... Lycka till med liren idag!

asfalt75 2014-02-08 10:36

bra rek..filurar lite på om man dessutom skulle köra den i en trippel med din dubbelrek?

Migge 2014-02-07 11:37

Ryggar självklart, tack jocklon för väl genomarbetade rekar!

Haltmathe 2014-02-07 07:25

Fin rek. Tack!
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här