Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Hoffenheim – Stuttgart

Hoffenheim och Stuttgart möts i omgång 21 av den tyska högstaligan. Med drygt halva säsongen spelad börjar båda lagen snegla nedåt i tabellen och i skrivande stund ligger såväl Hoffenheim som Stuttgart inom 5 poäng från nedflyttninsstrecket.

Hoffenheim ligger just nu med 22 poäng på 11:e plats vilket är ungefär som väntat inför säsongen. Det som är intressant är målprotokollen. Det är bara topplagen Bayern Munchen och Dortmund som gjort fler mål i ligan (alltså fler än 40) och samtidigt är det bara nedflyttningshotade Werder Bremen och Hamburger som släppt in fler än Hoffenheims 43 mål.

I Hoffenheim saknas inför helgen bara Stefan Thesker, en ung back som bara spelat 2 matcher denna säsong. I övrigt är truppen hel och frisk.
 • Hoffenheim har hittills under säsongen gjort i snitt 2,00 mål per match; räknar man bara hemmamatcher är motsvarande siffra 2,30. De senaste 5 hemmamatcherna i ligan har Hoffenheim gjort i snitt 2,40 mål per match.
 • I de 4 senaste hemmamatcherna i ligan har Hoffenheim gjort minst 2 mål.
 • Hoffenheim har gjort minst ett mål i samtliga sina hemmamatcher denna säsong.
 • Hoffenheim har hittills under säsongen släppt in i snitt 2,15 mål per match; räknar man bara hemmamatcher är motsvarande siffra 2,20. De senaste 5 hemmamatcherna i ligan har Hoffenheim släppt in i snitt 2,20 mål per match.
 • Hoffenheim har släppt in minst ett mål i 9 av 10 hemmamatcher denna säsong.
 • I 85% av Hoffenheim samtliga ligamatcher i år har det blivit mer än 2,5 mål; för hemmamatcherna är motsvarande siffra 100%. I 55% av Hoffenheims ligamatcher har det blivit mer än 3,5 mål; för enbart hemmamatcherna är siffran 60%.
Hoffenheim är rent allmänt ett lag som gör många mål. Dessutom släpper man in ovanligt mycket mål. Den senaste tiden har man dessutom framförallt gjort fler mål än vanligt men även släppt in fler mål än vanligt, speciellt på hemmaplan. Offensiven är alltså skadefri och het.

Stuttgart ligger just nu på 14:e plats, endast en 2 poäng ifrån plats nr 16 och nedflyttningsträsket. Säsongen är hittills en stor besvikelse för det sydtyska laget. Man gör marginellt färre mål än genomsnittet i ligan (1,65 mot 1,75 per match) men det är bara tre lag som släppt in fler mål än Stuttgarts 41. På bortagräs är det bara 17:e-placerade Hamburger som släppt in fler.

I Stuttgart saknas anfallaren och tillika interna skytteligaledaren Vedad Ibisevic efter en fem matcher lång avstängning. Ibisevic har visserligen startat alla 20 matcherna denna säsong och gjort 10 mål hittills under säsongen men bara 3 av dem har kommit de senaste 10 matcherna. Dessutom har han bara stått för 2 assist så den senaste tiden har han varit mindre viktig för offensiven än vanligt.
Även mittfältaren Christian Gentner missar helgens match; detta är också ett offensivt avbräck då Gentner spelat 16 av 20 matcher i år och gjort 2 mål och 3 assist.
 • Stuttgart har gjort minst ett mål i 9 av 10 bortamatcher denna säsong.
 • Stuttgart har hittills under säsongen släppt in i snitt 2,05 mål per match; räknar man bara bortamatcher är motsvarande siffra 2,30. De senaste 5 bortamatcherna i ligan har Stuttgart släppt in i snitt 3,00 mål per match.
 • Stuttgart har släppt in minst ett mål i 13 senaste matcherna i ligan.
 • I 70% av Stuttgart samtliga ligamatcher i år har det blivit mer än 2,5 mål; för bortamatcherna är motsvarande siffra 90%. I 45% av Stuttgart ligamatcher har det blivit mer än 3,5 mål; för enbart bortamatcherna är siffran 60%.
Stuttgart är generellt ett lag som släpper in många mål och har i de senaste matcherna även en ökande trend i antalet insläppta mål.

Hoffenheims officiella målprotokollförare har det jobbigt just nu, laget både gör och släpper till fler mål än vanligt (vilket också är mycket med ligastandardmått mätt). Man gör i snitt 2,30 mål på hemmaplan och släpper i snitt in 2,20 mål hemma. 60% av hemmamatcherna har slutat med över 3,5 mål.

Stuttgart släpper in många mål rent allmänt men den senaste tiden, och framförallt på bortaplan, är antalet insläppta mål än fler. Två skador stör den ordinarie offensiven vilket innebär att man får gruppera om sina styrkor inför lördagen; detta innebär i sin tur ett mindre rutinerat lag och öppnar kanske upp spelet än mer. Man har gjort minst ett mål i 9 av 10 bortamatcher och släppt in minst ett mål de 13 senaste ligamatcherna. 60% av bortamatcherna har slutat med över 3,5 mål.

Den senaste matchen, 1 september i fjol, vann Stuttgart med hela 6-2. Hoffenheim kommer synnerligen målglada, revanschsugna och supertaggade inför detta möte.

Jag tror alltså att vi kommer få se över 3,5 mål i denna match och finner alla odds över 2 spelvärda.

Odds för denna match hittar man exempelvis här:
http://www.oddsportal.com/soccer/germany/bundesliga-2013-2014/hoffenheim-vfb-stuttgart-QsxFLRth/#over-under;2
Fotboll

Hoffenheim – Stuttgart

 • Postad:
  14 feb 2014
  11:35
 • Rekare: Calatan
 • Spel: ÖVER 3.5
 • Insats: 5,00
 • Odds: 2,56
 • Spreadsheet: Calatans rekar
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  15 feb 2014
  15:30
 • Sport: Fotboll
 • Land: Tyskland
 • Liga: Bundesliga 1
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td