Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

SWEDEN – Grupp C

Äntligen dags för OS-hockeyn. Som man har längtat.

Sveriges medaljchanser ses väl som relativt goda, i alla fall i mina ögon om man tar av sig dom blå-gula glasögonen för en stund. Tror att Ryssland och Kanada kommer bli oerhört svårrubbade finalkandidater men att Sverige i värsta fall kommer att få spela om bronset. Det tycker jag inte är allt för höga förhoppningar sett till det lag vi har på pappret.

För att inte blicka allt för långt fram har jag grävt fram ett spel som jag tycker är högintressant. Att Sverige vinner Grupp C före Tjeckien, Schweiz och Lettland till oddset 1,60 på Expekt.


Sverige

Laget: http://sochi2014.iihf.com/men/teams/sweden/#list

Efter experternas spekulationer och efter hur laget spelat på träning verkar följande femmor troliga:

G1: Henrik Lundqvist
G2: Jhonas Enroth
G3: Jonas Gustavsson

B1: Jonathan Ericsson, Niklas Kronwall,
K1: Gabriel Landeskog, Henrik Zetterberg, Alexander Steen

B2: Erik Karlsson, Oliver Ekman-Larsson,
K2: Daniel Sedin, Nicklas Bäckström, Loui Eriksson

B3:Johnny Oduya, Niklas Hjalmarsson,
K3:Gustav Nyquist, Patrik Berglund, Daniel Alfredsson.

B4:Henrik Tallinder, Alexander Edler,
K4:Carl Hagelin, Marcus Krüger, Jimmie Ericsson.

Extra: Jakob Silfverberg.

På pappret så ser de två första femmorna otroligt starka ut! Oavsett hur Tjeckerna formerar sina femmor tror jag inte att de kan matcha någon av dessa två. Att sedan ha en av världens bästa målvakter i kassen (för visst f-n är han väl endå det, trots den lite knackiga hösten) är inte heller någon nackdel. Schweiz och Lettland tar jag inte ens in här då deras hopp om att ta sig vidare från gruppen först och främst inte kommer att handla om huruvida deras stjärnor kommer att leverera eller ej, utan mer om laginsatser. Det gäller givetvis även för Sverige och Tjeckien men att ha klasspelare som levererar kan mycket väl bli avgörande i jämna matcher (Läs bröderna Sedin VM 2013).

Tjeckien
Laget: http://sochi2014.iihf.com/men/teams/czech-republic/#list

Hur Tjeckerna kommer att formera sina femmor låter jag vara osagt. Jag noterar även det som media varit snabba med att uppmärksamma: Tjeckiens veteraner! Petr Nedved (42 år) Jaromir Jagr (41 år) Patrik Elias (38 år) Marek Zidlicky (36 år) Tomas Kaberle (35 år) och Michal Rozsival (35 år). Många år av erfarenhet och spetskompetens. Och faktum är att Jagr, Elias och Zidlicky alla tre är New Jersey Devils poängbästa spelare denna säsong. Säga vad man vill om Devils men ett sånt faktum är inget som bara viftar bort. Som ni kanske förstått ser jag Tjeckien som Sveriges största hot för mitt spel och det är möjligt att detta spelet redan är avgjort imorgon.


Schweiz
Laget: http://sochi2014.iihf.com/men/teams/switzerland/#list

Även här låter jag bli att spekulera i vilka femmor vi kommer få se då jag inte har någon som helst aning. Det som man kan konstatera är dock att Schweiz inte lägre är tre enkla poäng utan har på senare år lyft sig rejält som hockeynation. Frammarschen började väl på sent 00-tal och i OS i Vancouver gjorde man flera riktigt bra matcher, framförallt mot Kanada och USA, men även nu sist i VM då man tog sig hela vägen till final.

Det som förra året ledde till en VM-final var en otrolig laginsats och hårt jobb. Nu är laget spetsat med några NHL-stjärnor som Mark Streit, Nino Niederreiter och Damien Brunner och sist, och kanske viktigast, målvakten Jonas Hiller. Trots detta tror jag inte att Schweizarna kommer att kunna utmana Sverige om gruppsegern.

Lettland
Laget: http://sochi2014.iihf.com/men/teams/latvia/#list

Vad finns det att säga om Lettland då? Ja, inte mycket mer än att det krävs en stark lagprestation om dom överhuvudtaget ska lyckas att plocka med sig några poäng från gruppspelet. Å andra sidan är inte det helt otroligt då åtta stycken av spelarna redan spelar tillsammans till vardags i Dinamo Riga. Ett slutspelsklart lag i KHL som spelat bra fartfylld hockey hittills. Chanserna för att laget ska knipa förstaplatsen i Grupp C ser jag däremot som lika med noll.


Lycka till!
Ishockey

SWEDEN – Grupp C

 • Postad:
  11 feb 2014
  15:04
 • Rekare: Freee123
 • Spel: 1
 • Insats: 10,00
 • Odds: 1,60
 • Bolag: expekt
 • Datum:
  15 feb 2014
  21:00
 • Sport: Ishockey
 • Land: OS 2014
 • Liga: OS Sotji
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Niteowl 2014-02-14 23:15

Vad gör denna rek i kommande?

Freee123 2014-02-11 16:02

norsk problemlösning: tog bort alla citat-tecken från texten

Freee123 2014-02-11 15:59

Varför blir det så konstigt när man använder sig av "-tecken, eller är det bara för mig som det står typ: (\\\\\\\\&quot istället?
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td