Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Energie Cottbus – Erzgebirge Aue

Här kommer februari månads kanske mest udda rek. Det är egentligen tre olika spel: en kombination av följande Halvtid/Fulltid-resultat:

2014-02-21 18:30Bundesliga 2Energie Cottbus vs Erzgebirge Aue HT/FT 1/X HT/FT 1 15.000
2014-02-21 18:30Bundesliga 2Energie Cottbus vs Erzgebirge Aue HT/FT 1/2 HT/FT 1 36.000
2014-02-21 18:30Bundesliga 2Energie Cottbus vs Erzgebirge Aue HT/FT X/2 HT/FT 1 8.000

Spelet gäller alltså bottenmötet mellan Energie Cottbus och Erzgebirge Aue i tyska andradivisionen där jag tycker mig se ett värde i att spela på en matchbilden som svänger från inledande hemmafavör till avslutande bortafavör.

Sammanfattningsvis så är Energie Cottbus ett formsvagt lag som måste börja ta poäng för att inte bli distansierade i botten. Deras starkaste period i ligamatcherna är definitivt första halvlekarna hemma på Stadion der Freundschaft där de gjort första målet i 40% av matcherna och bara legat under i halvtid i 30% av matcherna. Av alla mål man gjort på hemmaplan har 69% gjorts i första halvlek. Andra halvlek är ofta en sorglig historia där man släppt in dubbelt så många mål som man producerat.
Erzgebirge Aue å andra sidan har definitivt ryckt upp sig den senaste perioden och har klart bättre form än hemmalaget. Man har gjort första målet i endast 20% av bortamatcherna och haft ledningen i halvtid i ynka 10% av matcherna på bortaplan. På bortagräs har man sin överlägset bästa period i andra halvlek där man gjort 70% av sina mål på bortaplan och bara släppt in 37% av de på bortaplan insläppta målen.

Jag ser framför mig en svängig match där Energie Cottbus sin vara trogen, och med kniven på strupen, kommer att inleda bäst. Det mest sannolika vid halvtidsvilan är oavgjort eller en uddamålsledning för hemmalaget. I andra halvlek ser jag det för troligt att Erzgebirge Aue rycker upp sig och i tar över initiativet i matchen. Det mest sannolika är en kvittering och/eller ledningsmål för bortalaget.
Som oddsen ligger just nu omfattar kombinationen 1X, X2, 12 ca 20% sannolikhet. Min egen skattning är dock att sannolikheten för att något av de tre utfallen inträffar är iallafall 10% högre.

För den som önskar fördjupa sig ännu lite mer i matchen:

Energie Cottbus inledde säsongen bra men har sedan september varit helt ur slag. Man har inte vunnit någon av de tolv senaste ligamatcherna och ligger på sista plats i ligan med sina 14 poäng. Inför fredagens match har man 11 poäng upp till fast mark ovanför nedflyttningsstrecket. Med 13 matcher kvar av säsongen måste man börja ta poäng nu, annars kommer man hamna ohjälpligt efter i bottenstriden. Laget borde fått lite hopp och energi från 2-2 matchen senast mot Aalen vilken gav första poängen på 10 matcher.
 • De tio senaste ligamatcherna har Energie Cottbus släppt in minst ett mål i varje match.
 • Energie Cottbus har släppt in minst ett mål i 8 av 10 hemmamatcher i ligan.
 • Energie Cottbus har de senaste fem ligamatcherna gjort något färre mål än vanligt: 0,80 per match jämfört med genomsnittet på 1,05 räknat på hela säsongen. Samtidigt har man också släppt in något fler mål än vanligt: 1,80 jämfört med 1,67 räknat på hela säsongen.
 • 58% av Energie Cottbus gjorda mål hittills under säsongen har kommit i första halvlek. Räknar man bara hemmamatcher är motsvarande siffra hela 70%.
 • Bara 46% av Energie Cottbus insläppta mål hittills under säsongen har kommit i första halvlek. Räknar man bara hemmamatcher är motsvarande siffra 44%.
Energie Cottbus måste alltså satsa framåt om man ska ha någon chans att hänga kvar i Bundesliga 2. Laget har en starkt tendens att spela bra i första halvlek för att sedan tappa i andra delen av matchen. På hemmaplan har Energie Cottbus har gjort första målet i 4 av 10 matcher och på hemmaplan har man haft ledningen vid halvtidsvilan i 3 av 10 matcher (4 matcher har varit oavgjorda).

Erzgebirge Aue fick en smakstart på säsongen, hade en dipp under perioden augusti-oktober men har sedan november spelat stabilt igen. Med sina 25 poäng ligger man precis över nedflyttningsstrecket. De två senaste matcherna har man kunnat spela sina två mest tongivande offensiva spelare samtidigt igen vilket verkar gett en boost till laget. 2-2 mot Aalen och i synnerhet 1-0 mot Kaiserslautern borde ge energi inför fredagens match.
 • Erzgebirge Aue Har släppt in minst ett mål i samtliga bortamatcher denna säsong.
 • Erzgebirge Aue har de senaste fem ligamatcherna visserligen gjort något färre mål än vanligt: 0,60 per match jämfört med genomsnittet på 1,14 räknat på hela säsongen, men då skall vi ha med oss att offensiven var väldigt skadedrabbad de tre första av dessa fem matcher. Samtidigt har man också släppt in färre mål än vanligt: 1,00 jämfört med 1,52 räknat på hela säsongen.
 • Hela 70% av Erzgebirge Aue gjorda mål hittills under säsongen har kommit i andra halvlek. Räknar man bara bortamatcher är motsvarande siffra 69%.
 • Bara 38% av Erzgebirge Aue insläppta mål hittills under säsongen har kommit i andra halvlek. Räknar man bara bortamatcher är motsvarande siffra 37%.
Erzgebirge Aue har helt ok form och speciellt de två senaste matcherna borde ge självförtroende. Laget har en starkt tendens att spela tveksamt och svagt i första halvlek för att sedan växla upp och spela bra i andra delen av matchen.
På bortaplan har Erzgebirge Aue gjort första målet i 2 av 10 matcher och på bortaplan har man haft ledningen i halvtid i endast 1 av 10 matcher.
Fotboll

Energie Cottbus – Erzgebirge Aue

 • Postad:
  19 feb 2014
  10:31
 • Rekare: Calatan
 • Spel: Annat
 • Insats: 0,00
 • Odds: 0,00
 • Bolag:
 • Datum:
  21 feb 2014
  18:30
 • Sport: Fotboll
 • Land: Tyskland
 • Liga: Bundesliga 2
 • Period: ht/ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td