Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Guingamp – Nice

I den 26:e omgången av franska högstadivisionen Ligue 1 möts Guingamp och Nice.

Guingamp är tillbaka i högsta serien för första gången sedan 2004 och yttersta målet för säsongen är att hänga kvar. Just precis nu känns detta som ett högst rimligt mål; man ligger med 26 inspelade poäng på plats 16 vilket är 5 poäng och 2 snäpp över nedflyttningsstrecket.
Formen för tillfället är dock rent bedrövlig: ingen vinst på de 10 senaste ligamatcherna och man har endast bärgat en ynka poäng från de 5 senaste matcherna. Högsta prioritet i matchen mot det relativt formstarka Nice torde vara att börja plocka poäng igen.

Guingamp gör och släpper in förhållandevis få mål. Hittills denna säsong har man gjort 0,92 och släppt in 1,12 mål per match. Räknar man bara hemmamatcher är motsvarande siffror 1,33 och 0,92. Tittar man till de fem senaste matcherna har man gjort 0,80 mål och släppt in 1,80 mål per match.
Guingamp är alltså ett målsnålt lag som hemma släpper in än färre mål och som de fem senaste gjort färre mål än vanligt.
 • 76% av Guingamps ligamatcher denna säsong har slutat med färre än 2,5 mål.
 • 78% av Guingamps ligamål denna säsong har gjorts i den andra halvleken (räknat enbart hemmamatcher är siffran 75%).
 • I Guingamps fem senaste ligamatcher har 85% av den totala målskörden (11 av 13) kommit andra halvlek, räknar man bara Guingamps mål är siffran 100% (4 av 4).
I Guingamp saknas anfallaren Ladislas Douniama (spelat 12 av 25 matcher denna säsong) samt backen Dorian Leveque (spelat 13 av 25 matcher).

Nice är mitt uppe i säsongen de helst vill glömma. Efter att ha slutat på fjärde plats förra säsongen och kvalificerat sig för Europa League har man haft en synnerligen skadedrabbad säsong i år. I skrivande stund har man 31 poäng och ligger mitt i ingenmansland på plats 13. Det är 10 poäng upp till fjärdeplatsen och lika många ner till nedflyttningsstrecket.
Formen de fem senaste är helt ok: 2 vinster, 1 oavgjord samt 2 förluster med målskillnaden 5-5. På hemmaplan är man starka och har spelat ihop 26 poäng (femte bäst i ligan) men borta är man usla: endast 5 poäng på 12 matcher (tredje sämst i ligan).
Skadeläget börjar emellertid ljusna och skall man vända säsongen i positiv riktning måste man göra det nu; och i synnerhet måste man börja plocka poäng på bortaplan.

Nice både gör och släpper in relativt få mål. Hittills denna säsong har man gjort 0,92 och släppt in 1,20 mål per match. Räknar man bara bortamatcher är motsvarande siffror 0,42 och 1,67. Tittar man till de fem senaste matcherna har man gjort 1,00 mål och släppt in 1,00 mål per match.
Nice är alltså ett målsnålt lag som på bortagräs gör ytterst få mål och som de fem senaste släppt in färre mål än vanligt.
 • 78% av Nices ligamål denna säsong har kommit på hemmaplan.
 • 60% av Nices ligamål på bortaplan denna säsong har kommit i den andra halvleken.
 • I Nices fem senaste ligamatcher har 60% av målen (6 av 10) kommit andra halvlek, räknar man bara Nices mål är siffran också 60% (3 av 5).
I Nice saknas lagkaptenen Didier Digard, en defensiv mittfältare som spelat 24 av 25 matcher, och ytterbacken Nemanja Pejcinovic som spelat 13 av 25 matcher denna säsong. Digard saknades senast mot Nantes också och enligt matchrapporterna så blev resultatet av detta att Nice säkrade hemåt och spelade en ytterst tråkig och destruktiv fotboll matchen igenom.

Till denna match kommer alltså ett hemmalag som måste bryta den poängfattiga trenden för att inte riskera att dras med i bottenstriden vad det lider. Man vill med största sannolikhet hellre säkra 1 poäng än att gambla för 3.
Även bortalaget måste börja ta poäng för att kunna vända säsongen till något positivt. Även här borde man vara nöjda med 1 poäng.
Jag ser framför mig en väldigt tillknäppt match där inget av lagen vill riskera något.
Båda lagen är allmänt målsnåla; Guingamp har dessutom det senaste gjord färre mål än vanligt och Nice som gör väldigt få på bortaplan har det senaste också släppt in färre mål än vanligt. Båda lagens mål tenderar starkt att komma i andra halvleken.


Senaste mötet lagen emellan var den 28 september ifjol. Denna match slutade 1-0 med mål i andra halvlek.

Utifrån ovanstående bedömer jag att den skattade sannolikheten för färre mål än 0,5 i första halvlek är minst 50%, vilket alltså innebär att jag finner värde i alla odds över 2.

Odds för denna match hittar man exempelvis här:
http://www.oddsportal.com/soccer/france/ligue-1-2013-2014/guingamp-nice-WhpAscDq/#over-under;3
Fotboll

Guingamp – Nice

 • Postad:
  17 feb 2014
  01:14
 • Rekare: Calatan
 • Spel: UNDER 0.5
 • Insats: 5,00
 • Odds: 2,60
 • Spreadsheet: Calatans rekar
 • Bolag: StanJames
 • Datum:
  22 feb 2014
  20:00
 • Sport: Fotboll
 • Land: Holland
 • Liga: Ligue 1
 • Period: 1h

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td