Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Zanimede

Dags igen för en travrek. Spelet är till morgondagens v75a som går på Kalmar.
Kalmar är en bana med rätt så långt upplopp(207m) vilket brukar gynna lite starkare hästar och dessutom ge chans till de hästar som startar från bakspår.

Det spel jag vill reka är vinnarspel på hästen Zanimede som tränas av Hans Crebas och imorgon körs av Johnny Takter.
Hästen startar i v75ans sista avdelning som är ett bronsdivions försök till finaler som går på Solvalla 29 mars.

Knapp favorit just nu i loppet är den otroligt talangfulle Riff Kronos som startar från spår 11. Hingsten började nyss sin 4års säsong och har börjat på bästa sätt. Har visserligen inte vunnit på årets två starter men varit otroligt tapper vid två andraplatser. Nu är det bronsdivisionsdebut och bakspår men farten och kunnandet har hästen tidigare bevisat att den har.
Slog bl.a nytt svenskt rekord för 3 åriga hingstar förra året när han sprang 15.1 på 2640m i första starten barfota runt om.
Veijo är väl dock ingen kusk man vill hålla i handen som favorit från bakspår. Dessutom är det lite väl hårt att förvänta sig att en nybliven 4åring ska gå ut mot mer rutinerade hästar och bara runda dom i denna klass.
Ska absolut räknas tidigt men är samtidigt inte en given vinnare.

Andrahands favoriten Checco Boko från stall Nurmos är en annan talang som alltid omgetts av bra rykte. Med tanke på hur det låtit om hästen så har den bara lyckats tjäna ihop 582 500 hitills. Visade senaste att formen är bra när man vann i enklare gäng efter en fin långsida.
Tuffare emot nu och stall Nurmos presterar som allra bäst hemma på Solvalla.
Dessutom så finns risken att det kan bli en tufft löpningsförlopp imorgon.

Bakom dessa två favoriter finns det en rätt så klar tredjehandare. Viking Amerika från Lutfi Koljinis formstall. En riktig tank som behöver hårt tempo hela vägen och i liknande form som vid derbykvalen förra året inte räds någon här. Gjorde då ett helt otroligt lopp och vann på supertiden 13.1 över 2640m efter att ha gjort loppet helt själv. Nu är det aviserat barfota runt om och jänkarvagn och med offensive Koljini i sulkyn lär det bli åka av.

Zanimede är just nu streckad som fjärde häst på insatsprocenten och kanske är det där man borde sätta in hästen kapacitetsmässigt. Detta är en stark häst som tjänat alldeles för lite pengar med tanke på de lopp som den gjort.
En stor del av detta beror på att Hans Crebas haft sig själv som kusk.
Nu verkar Hasse ha förstått vidden av sin egen uselhet, nja han har i alla fall förstått att det är bättre att låta en proffskusk köra.
Johnny Takter har hittills kört hästen 3 gånger. 2 vinster har det blivit på mycket imponerande vis och i det tredje loppet va hästen ute i ett väldigt hårt motstånd,klart hårdare än imorgon, och va då spelad till 7 gånger pengarna men räckte inte till.
Det skiljer mellan 20 och 40 meter på när Takter styr hästen och tränare Crebas och det verkar spelarkollektivet ha missat här.
I senaste loppet visade hästen att formen är på topp. Gjorde då ett kanonlopp och vann helt överlägsen på fin tid från bakspår. Enklare emot då men prestationen räcker långt även här.


Löpningsförlopp
1 Arnie Joh, 2 Leonas Kaiser och 7 Dellvann är de hästar som är snabbast ut från start. Även om tränare/kusk Oscar Svanberg låter lite sugen på att köra Leonas Kaiser i spets i sin bronsdebut så tror jag ingen utav dom svarar när Jorma ställer en allvarlig fråga med 4 Checco Boko.
5 Viking America är lite ojämn i starten och kan ibland komma iväg skapligt. Hur som helst kräver hästen hårt tempo så Ludde lär nog inte vila på hanen.
Det troliga är att det blir full fart fram i dödens och antingen får han överta eller så blir det högt tempo från andra spår.
Hur som helst lär tempot hållas uppe vilket gynnar min idé ordentligt.
Zanimede är ingen startraket och kommer få försöka hitta en utvändig resa från sitt tredjespår. Förhoppningsvis hittar Takter ner fort och slipper hamna alldeles för långt bak. Sedan kan ekipaget sitta och gotta sig i det tempo som Ludde håller upp för att sätta in dödsstöten inne på Kalmars långa upplopp.
Skulle nu något oväntat hända och det inte blir tempo på loppet så är hästen stark nog att ta sig fram själv i dödens och göra en del jobb.

Värdering
För mig är detta ett rätt så öppet lopp. Jag litar inte på förhandsfavoriterna och jag tror det finns stor chans till hårt tempo vilket kommer gynna de starkare hästarna.
På Bet365 får vi just nu 13 gånger på Zanimede som vinnare. Min värdering ger hästen minst 10% chans att vinna här. Det skulle ge ett odds på 10.
I min bok är det ett klart övervärde och hästen är dessutom väldigt spelvärd just nu även inom streckspelet för de som spelar V75.
Sånna här höga vinnarspel ger ju såklart väldigt hög varians så jag rekommenderar de som ryggar att lägga en lägre insats utefter målvinst istället så att man vinner ungefär lika mycket som när man spelar lägre odds.

Skriv gärna era egna åsikter i kommentatorsfältet. Alltid kul när det blir lite disskussioner.
Spela på Bet365 och få Se bonus här
Trav

Zanimede

 • Postad:
  28 feb 2014
  19:53
 • Rekare: NicklasJ
 • Spel: 1 1
 • Insats: 1,00
 • Odds: 13,00
 • Info: V75-7 Kalmar
 • Bet365
 • Datum:
  01 mar 2014
  16:00
 • Sport: Trav
 • Land: Sverige
 • Liga: Trav
 • Period: Vinnare

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

NicklasJ 2014-03-01 20:43

Zanimede var tapper som 3a i mål efter att ha gått fram i dödens och knäckt ledadande Viking Amerika. Inte mycket och säga. Marginalerna va inte på rätt sida denna gång.

NicklasJ 2014-03-01 13:04

Finns för övrigt på Unibet till 14 gånger nu. Hästen verkar helt gå under radarn även fast tränaren låter optimistisk. Vinnarspelen nuförtiden går väldigt mycket mot de hästar som har någon form av balansförändring och som skrivs upp i media. Ofta FÖR mycket.

NicklasJ 2014-03-01 12:38

Tack för alla fina kommentarer!
Verkar som många gillade reken, då är det lättare att förbise de 0,5 betyg som man får hela tiden.
Säg gärna till om det är något ni saknar. Finns alltid mycket mer som man kan skriva men samtidigt vill man inte bli för långranding.

abdy242 2014-03-01 11:26

Lycka Till

Bluetramp 2014-03-01 02:39

Välskrivna rekar !

NiLu 2014-02-28 23:09

Tack för en riktigt bra rek!

robfri 2014-02-28 22:07

Reken har allt, given 5a. Lycka till oxå !

Pilkast 2014-02-28 20:55

Första 5an jag utdelat!

Pilkast 2014-02-28 20:54

Zehr Gut, eller hur fasiken man stavar...!!! Mycket bra rek...

:-)
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td