Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Axel Fame – Love Palema

Inflationer i jackpot på streckspelen just nu och ikväll är inget undantag. Börjar bli rätt utvattnat och kanske borde man ändra tillbaka till V65 istället.
Jag själv spelar alltid V6 på alla låga utdelningar och jag rekommenderar alla andra att göra det med.

Det som jag vill reka idag är en H2H i första avdelning på v64an som mellan 1 Axel Fame och 5 Love Palema. Det är ett lågklassigt lopp över 2140 med volstart. Att tänka på är att dagens tävlingar går på Axevalla, vilket har det längsta upploppet i Sverige (227m).

Häst vs Häst.
Båda hästarna är i början av sina karriärer och startar från främre volten som är för hästar som tjänat under 70 000.

1 Axel Fame visade senast bra form när han gick som första häst i tredjespår på sista långsidan och höll bra som trea bara slagen av de två förhandsfavoriterna.
Hästen har som sämst varit 4 som felfri men har rätt många galopper i raden.
När hästen inte hållit på med galopp så har den visat prov på bra kapacitet för klassen och även visat att den klarar av att göra en del jobb själv om det behövs.

5 Love Palema kommer från en imponerande spetsseger även om det kändes som att det blev rätt billigt emot. Höll enkelt upp spets från spår 1 och släppte sedan ingen förbi sig. Dahlborg körde för första gången då och sitter även upp i sulkyn idag. Har precis som 1 Axel Fame aldrig heller varit sämre än 4 i felfritt lopp och är snabb ut vilket brukar betyda bra position.
Har i sina alla 6 starter haft framspår och i alla dessa fått ett lopp på innerspår antingen i ledningen eller rygg ledaren.

Jag håller hästarna som rätt jämbördiga kapacitetsmässigt. 5 Love Palema imponerade senast men har aldrig behövt gå i andra spår och mer svårbedömd på det viset.

Kusk vs Kusk
1 Axel Fame körs av Håkan K Persson som känner hästen väl.
Håkan är en erfaren kusk som inte direkt kan anses tillhöra toppen men som kör rätt mycket lopp och håller normal nivå. Har dessutom lyckats bra med just denna häst. 1 Axel Fame har körts 3 gånger av annan kusk och alla tre har resulterat i galopp.

5 Love Palema körs idag av Thomas Dahlborg som även vann emd hästen senast. Thomas är ett upcoming namn inom svenska travsporten efter att han valt att komma hem efter ett äventyr som kusk i Kanada.
Har varit mycket uppmärksamhet kring kusken och har skrällt till det med många högoddsare. Han har en offensiv körstil och är dessutom vänsterhänt vilket kan tända till hästarna speciellt första gången eftersom körspöt då kommer från andra sidan än vanligt.

Jag håller nog Dahlborg som det mer spännande namnet här men samtidigt så har firma Axel Fame/Håkan K Persson visat sig lyckosamt och den större utmaningen i detta lopp får nog anses ligga på ekipage Love Palema/Dahlborg från ett svårt spår 5 i voltstart.

Travsäkerhet
Här ligger det stora frågetecknet för denna H2H rek.
I de 11 lopp 1 Axel Fame startat i har det resulterat i 5 galopper (45,5%). Det är en väldigt hög siffra och absolut inget idealt när man tittar på H2H spel. Jag tycker dock det finns lite som tyder på en högre chans för att han ska gå felfritt idag. Med kusk Håkan K Persson som även är ordinarie i sulkyn så har hästen galopperat 2 av 8 starter (25%) och man har lottats till spår 1 i voltstart, vilket brukar vara det bästa för en felfri start.
Jag värderar risken till galopp vara ca 20% och det tycker jag finna utrymme i oddset för.
5 Love Palema har galopperat 1 av 6 lopp den startat i(16.6%).
Visserligen va det i första starten och har sedan fem felfria lopp men har ett besvärligt utgångsläge härifrån så jag bedömmer ändå att hästen har ca 10% chans till galopp.

Löpningsförlopp
Jag tror att 1 Axel Fame har goda chanser att hålla upp innerspåret och sitta i ledningen. Jag tror man kör där då och det finns även bra chans att man kan stanna där hela vägen in i mål.
5 Love Palema är ju första motbud på spets men har ett klart krångligare spår och jag tror det blir svårt att ta en längd.
Är då klart mer utlämnad och kan få en tuffare väg. Finns en chans att man kan komma ner bakom och få andra in, vilket ändå får ses som okej för reken.

Värdering/Sammanfattning
Eftersom jag anser att hästarna visar prov på ungefär liknande kapacitet så lär löpningsförloppet fälla avgörandet. Jag tror att Axel Fame har stor chans att hålla upp spets och borde då även ha störst chans till bäst löpningsförlopp av de två. Galopprisken drar ner vinstchansen på reken men eftersom vi får ett så sockrat odds så finns det värde kvar.
2.65 i odds motsvarar att hästen behöver vara först 37,7% av gångerna. Tycker hästen borde ha ca 40-42% chans i denna H2H vilket ger oss fint värde!

Bet365 har också odds på denna H2H och öppnade med oddsen:
Axel Fame: 2.0 vs Love Palema: 1.7.
Fanns då ett surebet läge mot Expekts odds men de ändrade sedan till
Axel Fame: 2.1 vs Love Palema 1.65.
Trav

Axel Fame – Love Palema

 • Postad:
  04 mar 2014
  17:29
 • Rekare: NicklasJ
 • Spel: 1 1
 • Insats: 1,00
 • Odds: 2,65
 • Info: V64-1 Axevalla
 • Bolag: Expekt
 • Datum:
  04 mar 2014
  19:08
 • Sport: Trav
 • Land: Sverige
 • Liga: Trav
 • Period: H2H

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Imagination 2014-03-04 19:20

Grym rek, hann lyckligt nog reka sista sekunden. Keep it up!

Pilkast 2014-03-04 19:17

Snyggt - vaknade nyss och hann inte följa, men denna satt ju lätt och Dahlborg må vara en coming man, men han måste träna lite mer på voltstart... Bra rekat, en otroligt snygg och proper tingest...

NicklasJ 2014-03-04 19:14

Axel Fame tog det väldigt lugnt i starten och kunde inte hålla upp ledningen. Kördes dock dit efter 300m och vann sedan med en halv längd. Reken satt och jag unnade mig själv även spik på streckspelet och vinnarspel till 7.5 gånger.

lillsorken 2014-03-04 18:01

Bra rek den hänger vi på

Migge 2014-03-04 17:39

Världsklass på reken samt att du har en kunnig, trevlig & positiv ton i dina forumsinlägg! Me likey!

sirlarsson 2014-03-04 17:35

Kanonrek i vanlig ordning, hakar på!
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td