Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Cyrille Diabate – Illir Latifi

Gör ett nytt försök efter att ha missat min första rek. Hoppas på att kunna bättra på mitt rykte.

Matchen som rekas är alltså kvällens match i lätt tungvikt mellan fransmannen Cyrille Diabate och våran svenske Illir Latifi.

Börjar med en genomgång av dom båda.

Cyrille Diabate är en väldigt rutinerad fighter som började sin proffskarriär inom kampsport som kickboxare redan 1997. Han hade en lyckad karriär inom kickboxningen innan han gick över till MMA där han inte har haft lika mycket framgång. Hans record inom MMA är 19-9.
Hans senaste match (16 feb 2013 vs Jimi Manuwa) fick avbrytas efter första ronden pga skada. Han hade problem med en häl, som han skadade igen under uppvärmningen till fighten och drog under matchen även på sig en vadskada. Han har sedan dess jobbat för att komma tillbaka och göra en sista match innan han lägger handskarna på hyllan.


Illir Latifi är i grunden en brottare och har plockat hem flera sm-guld inom brottning. Han gjorde sin proffsdebut inom MMA så sent som 2008. Han har nu kommit upp i 10 matcher med ett record på 7-3.
Hans senaste match (debut i UFC) var väldigt speciell då han fick hoppa in på kort varsel då Alexander Gustafsson blev skadad bara dagar innan matchen mot Gegard Mousasi skulle gå. Illir fick alltså 3 dagar på sig att förbereda sig för en motståndare som många rankar som top 5 inom viktklassen.
Det största problemet inför matchen var att Illir var tvungen att banta 12 kilo på dom där 3 dagarna för att klara viktgränsen.
Matchen, som inte var mycket till match, vann Mousasi tämligen överlägset men det är knappast rättvist att bedöma Illirs klass på den matchen.
Nu möter han betydligt sämre motstånd och har också fått lång tid på sig att förbereda sig.

Så nu till hur jag tror att matchen kommer se ut.
Detta är ju en klassisk matchup, en stående fighter mot en brottare.
Diabate kommer göra allt han kan för att hålla fighten stående och har en stor fördel när det kommer till räckvidd vilket såklart är viktigt i den stående delen. Här är skillnaden så stor som 20 cm vilket är väldigt mycket.
Jag tror dock att Diabate kommer få det svårt att försvara Illirs nedtagningar då Illir har såpass mycket lägre tyngdpunkt och Diabate är inte heller känd för att ha något vidare nedtagningsförsvar.
En annan faktor som jag tror kommer spela in är motivationen inför matchen.
Diabate gör alltså sin sista match och har erkänt att han har har problem med att hitta motivation för att träna såpass hårt som krävs.
Samtidigt säger Illir att han är i sitt livs form och har haft det bästa träningslägret någonsin. Han har tränat tillsammans men Alexander Gustafsson, som förövrigt har slagit Diabate under sin karriär.

Om det går som jag tror så kommer Illir ta ner Diabate tämligen lätt och sen hålla honom på matten så länge som möjligt och vinna matchen på poäng.

Är man intresserad av att sen matchen så går den på Tv4 sport och Cmore ikväll och börjar runt kl 20:00
MMA

Cyrille Diabate – Illir Latifi

  • Datum:
    08 mar 2014
    20:00
  • Sport: MMA
  • Land: UFC
  • Liga: UFC
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Trinity 2014-03-09 08:22

Häärligt!

lodmajster 2014-03-08 20:38

Tack för betyget Trinity.

Blev vinst för Illir i första ronden. Han lyckades med första nedtagningsförsöket utan att bli träffad och van sedan på choke.

Skönt att få bidra med en vinst!

Trinity 2014-03-08 18:07

Gav dig högsta betyg för reken!

Illir Latifi är en väldigt sympatisk kille!

Något jag hörde från arbetskompisen som känner honom..
Han blev överfallen när han var ute och gick med barnvagn, Överfallarna fick stryk.
Var ju fel kille att att gå på...
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td