Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Livacious Lindy

Imorgon är det veckans travhöjdpunkt V75 igen och som vanligt så använder man fredagen till att gå igenom alla nätbolags odds på omgången.

Det spel som jag väljer att reka idag är ett helamerikanskt sto som har full form och kommer till morgondagens start med tre raka vinster. 2 Livacious Lindy i avdelning 5 ,som är ett stolopp över 2640m.

Hästen
Livacious Lindy kom till Sverige 2010 från USA. 2012 Började hon tävla och gjorde visserligen några okej lopp men hade svårt att vinna. Jag avfärdade henne själv kanske lite för snabbt som \\\'\\\'skallelös\\\'\\\' när hon samlade pallplaceringar.
Fick dock anledning att börja tänka om i slutet på förra året när hon kämpade tappert på Mantorp mot en för dagen för bra häst, Fiddelina Fighter.
Har sedan den starten bara blivit bättre och bättre och har alltså nu 3 raka vinster.
Stoet är startsnabb men fungerar både från spets och bakifrån. Det är ingen häst som springer i dödens och bara maler ner dom eller går själv i tredjespår utan behöver det lite serverat precis som de flesta stona.

Motståndet
Nu är det V75 lopp vilket betyder hårt motstånd. Stolopp över 3 volter där hästar som tjänat 340 001 och mer står 20m tillägg och de som tjänat 850 001 och mer startar 40m efter.

Storfavorit just nu är 8 Blended Bellouet som kommer från en övertygande seger senast på v75. Gick då fram i dödens och slog av ledaren med en halv längd precis före mållinjen. Detta är en tuffing som tål att göra jobbet själv och ett liknande upplägg blir det nog.
Björn Goop som kör hästen varnar dock fortfarande att hästen är osäker i voltstart och risk för tappstart/galopp finns.
Denna häst får väl anses ha bäst vinstchans i loppet men det kan lätt strula med 15 hästar till start och hon lever på sin styrka. Ska helst utan att behöva offra för mycket ta sig till dödens och kontrollera fältet.
Men blir det ett för tungt lopp i andra och tredjespår så lever hon farligt som favorit. Med styrkan som vapen borde lång distans passa men samtidigt gynnar de längre distanserna hästarna som går på innerspår och det brukar vara ännu mer tydligt i stoloppen.
Tredjehandsfavorit just nu är 13 Braås Palema som startar med 40meters tillägg.
Detta stoet står väl för klassen i loppet med nästan 2 miljoner intjänat.
Tillhörde stoeliten när hon va i regi Åke Svanstedt och har bland annat varit tvåa i Sto-SM. När Åke drog till Amerika så hamnade hon hos Pär Hedberg och har nu efter några starter börjat hitta formen igen.
Braås Palema är snabb ut och är nog relativt tidigt ifatt de på 20m volten. Specielt starttröge Blended Bellouet.
Är dock ingen häst som gör grovjobbet själv och är lite utelämnad. Det kan bli väldigt långt fram tillslut när alla hästar ska ut i tredjespår och det korta upploppet på Färjestad gör det ännu svårare att hinna fram.
Måste väl ändå ses med viss chans om det löser sig på vägen och det blir lite tempo.
Andra hästar som kan utmana är 6 Steptoe som bl. a travtjänsten har högt rankad som står på start med springspår.
9 Deal Or No Deal har visserligen två galopper i raden men har innan gjort fina lopp sen hon kom till Reijo Liljendahl. Behöver som de flesta en ryggresa men kan då gå fint tillslut.
1 What A Supergirl är bortglömd av spelarna men va för två starter sedan betrodd i tuffare gäng än imorgon. Fick då väldigt hårt tryck och gav sig. Johan Untersteiner upp imorgon för andra gången och jag tror man vill ha en innerspårsresa i rygg denna gång. Med lucka kan den absolut överraska.

Kusken
Livacious Lindy körs normalt av Jennifer Tillman men hon kommer att sitta bakom 4 Global Nursery imorgon då hon är förstekusk hos Mikael Selin som tränar hästen.
Istället så sitter Jorma Kontio upp för första gången imorgon och det är i min bok ett klart plus. Framförallt så har Jorma helt annan respekt med sig och får klart mer gratis än Jennifer. Dessutom är han mästare på att hålla igång hästarna över upploppet och absolut en utav de bästa kuskarna i landet på att köra i spets.

Löpningsförlopp
Det finns några rätt så snabba iväg på startvolten som 1 What A Supergirl, 3 Global Nursery , 5 Malin Tilly och 6 Steptoe .

Vissa tjänster verkar spekulera i att Steptoe med hjälp av sitt springspår och kuskförstärkning i Torbjörn Jansson skulle kunna ta sig till ledningen.
Jag tror dock att ifall Jorma prickar starten någorlunda så har han god chans att spetsa från spår 2.
Hästen är startsnabb och Jorma brukar dessutom få bra fart på hästarna. Skulle det inte bli ledningen i första skedet så tror jag endå att de flesta släpper när Kontio skickar i väg andrahandsfavoriten och sätter blicken i motståndet. De flesta på startvolten är nog nöjda med ett lopp på innerspår i rygg på Livacious Lindy.

Värdering
Unibet ligger just nu högst med sitt odds 8.75 på Livacious Lindy som vinnare.
Det motsvarar ca 11.4% vinstchans. Med tanke på att stoet har bra chans på ledningen där flest lopp vinns och dessutom full form och en bra kusk i Jorma Kontio så anser jag det vara alldeles för lågt.
De flesta stona i loppet kan inte göra så mycket jobb själva och det är väl bara favoriten som kan göra grovjobb. Om Jorma kommer till spets bör vinstchans snarare vara minst 25%.
Hästen kan ju vinna även om det inte blir spets men eftersom det inte är helt säkert att det blir ledningen så värderar jag chansen imorgon till åtminstonde 13-15% vinstchans. Det skulle göra det att det korrekta oddset borde ligga i spannet 6.7 - 7.7.
Med tanke på att det är ett spel med hög varians rekommenderar jag som tidigare att hålla insatserna lägre och spela med målvinst där vinsten är lika stor som vid era lägre variansspel.
Ha en trevlig helg och lycka till med spelen!
Spela på Unibet och få Se bonus här
Trav

Livacious Lindy

 • Postad:
  07 mar 2014
  19:38
 • Rekare: NicklasJ
 • Spel: 1 1
 • Insats: 1,00
 • Odds: 8,75
 • Info: V75-5 Färjestad
 • Unibet
 • Datum:
  08 mar 2014
  16:00
 • Sport: Trav
 • Land: Sverige
 • Liga: Trav
 • Period: Vinnare

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

kalasgrabb 2014-03-08 18:04

Tack!, rädda min dag, kanonrek!

sirlarsson 2014-03-08 17:31

Denna räddade hela dagen, tack som vanligt NiclasJ. Såg loppet på plats och hästen var en njutning att skåda, BB kom upp men Lindy svarade och var aldrig riktigt hotad.

NicklasJ 2014-03-08 16:40

Kul att få sätta ett spel med lite högre odds till er som ryggar! Loppet blev kört så som jag tänkt mig så går inte att klaga alls. Hästen rekordsänkt rejält på lång distans och gjorde ett kanonlopp. Visserligen är Färjestad en snabb bana men det ger hästarna ännu en växel när en utav toppkuskarna sitter i sulkyn.

alby18 2014-03-08 16:13

bugar o tackar för denna fantastiska rek. 7750 kr rikare

Pilkast 2014-03-08 16:08

You, da man - jag bara bugar och bockar åt din överlägsna analysförmåga och träffsäkerhet... Kudos (VERKLIGEN) till dig, är full, både av beundran och alkohol, hehe... Fortsätt så!

:-)

alby18 2014-03-08 13:51

Bra rek. Slänger en halv unit på Livacious.

Pilkast 2014-03-07 22:31

Håller med er båda och det är nog som robfri skriver att man måste också lägga in sin egen värdering i det hela, alltså tillsammans med rekarens dito...

:-)

robfri 2014-03-07 21:58

Enkelt, reken & värderingen är det du ska betygsätta.

NicklasJ 2014-03-07 21:53

Håller med dig där och har funderat på det också Pilkast. Tror man får ta båda i beaktning men egentligen borde ju det viktigaste vara värderingen. Vägen dit är ju egentligen bara för att visa argumenten dit och ge de som läser en chans att följa med i tankegångarna och kanske bilda en egen uppfattning. Som ni också skrivit så tycker jag inte hästen jag rekar är den med bäst vinstchans men jag tycker det finns värde i det oddset. Mycket på grund av att favoriten blivit lite väl övervärderad.

Pilkast 2014-03-07 21:38

Jag är osäker nu - är det reken i sig man enbart skall betygsätta, eller skall man lägga in egen chansvärdering och tro på spelet i sig...? Reken är ju som vanligt ypperlig, men jag tror inte på den - hur göra då? Jag gav dig i alla fall 3.5, men då har jag tagit med i beräkningen att jag rankar andra hästar före - rätt eller fel, vad säger NicklasJ och ni andra?

Lycka till, i alla fall! :-)

robfri 2014-03-07 20:46

Jag tror Blended är för tuff, men reken i sej som vanligt klockren ! 4.5 i betyg & lycka till !
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td