Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Kvickers Kaxe – Nebbenes Jahn

Väldigt kul att senaste reken satt till fina oddset 8.75. Ger lite andrum inför framtida rekar så att man kan fortsätta med lite högre variansspel som man ofta kan hitta fint värde i. Denna gång är det dock klart lägre odds och en H2H.

Kvickers Kaxe vs Nebbenes Jahn till 1.9 på Nordic Bet i avdelning 3 på V64 från Romme(1640m voltstart).

Kan börja med att erkänna att jag inte alls är lika bra på att själv bedömma kallblodshästar. Förmodligen på grund av att man kollar så mycket mer på varmblodslopp och därför mycket enklare kan urskilja de hästarnas kapacitet.
Därför är jag extra restriktiv i mina spel inom genren så det behöver inte alls betyda att denna rek varken är bättre eller sämre än mina andra.

Loppet
Tänkte börja med några ord om själva loppet. Det är ett kallblodslopp över kort distans,1640m, med voltstart. Det är ett försöksheat till Dubbelcupen som har final i Gävle den 17maj.
Favorit just nu är årsdebuterande 2 Pliggfaksen som förra året hade en fin säsong. Hästen har högst segerprocent i fältet (31%) och har sedan regibyte i slutet av förra säsongen vunnit 3 av 4 lopp.
Bakom är det jämnstreckat mellan fyra hästar som sticker ut. 1 Kvickers Kaxe, 5 Nebbenes Jahn, 8 Lome Lykt och 10 Troll Victor. De två sistnämnda står med 20 meters tillägg.

De två hästarna som är aktuella i H2H spelet är ungefär jämnstreckade just nu på ATG med liten favör för Nebbenes Jahn (14% vs 16%). Dock Unibet som enda nätbolag som har Vinnare/Plats spel på loppet har något lägre odds på Kvickers Kaxe.


Hästen
Kvickers Kaxe årsdebuterar i dag och startar därmed sin femårssäsong, vilket bland kallblod fortfarande är väldigt ungt. Han kommer från Sveriges obestridige kallblodskung Jan-Olof Perssons stall som är outstanding inom genren i landet.
JOP har höga tankar om denna häst och säger själv att den förra året var hans bästa 4 åring i stallet. I intervju säger han att han tror hästen kommer få en fin femårssäsong och att hästen tränar mycket bra.
Kvickers Kaxe har tidigare tränat mycket bättre än han tävlat men JOP tycker sig se att han har mognat inför denna säsong.
Förra året blandade han och gav lite men gjorde en del fina lopp på bra tider för att vara en fyraåring. Om man utgår från de loppen i sig så står sig hästen ändå högre i mina ögon än H2H motståndaren Nebbenes Jahn.
Nu ska han alltså förhoppningsvis vara ännu bättre med vinterträningen och mer mognad.
Idag sticker tränaren ut hakan och säger att han har mycket svårt att se att någon skulle kunna slå honom i detta fält, vilket är väldigt ovanligt stora ord för att komma från Persson.

Motståndaren
Nebbenes Jahn är ett norskstammat kallblod som på sistonde gjort flera bra lopp och tagit flera segrar. Dagens korta distans är ett klart plus.
Spår 5 i voltstart får däremot ses som ett minus då det är det absolut sämsta spåret.
Nebbenes Jahn är för mig ingen stjärna direkt, även om hästen har en fin resultatrad.
Hästen behöver snälla upplägg och gå i ryggar så långt som möjligt för att spara speeden, och klarar inte av att göra speciellt mycket jobb själv.
Hästen stoltserar med loppets näst högsta segerprocent men de flesta är tagna i lågklassigt motstånd.
Man ska absolut inte räkna bort hästen helt här då den kan följa med bra med rätt lopp men spåret och motståndet gör dock att det kan bli svårt.
Tränare/kusk Carl Johan Jepson lär nog ge ett defensivt upplägg och försöka hitta ner i en bra position, helst på innerspår.

Kusk vs Kusk
Tränare Jan-Olov Persson väljer idag att inte köra någon av sina hästar i loppet själv utan låter Jan Ove Olsen sitta upp på Kvickers Kaxe.
Jan Ove Olsen är en rutinerad kallsblodskusk och brukar köra åt JOP. Jag tycker att han är en rätt så bra kusk just på kallblod och håller honom snäppet bättre än motståndarens kusk Carl Johan Jepson även om det kanske inte skiljer jättemycket.
Värmlänningen Jepson som även tränar Nebbenes Jahn har börjat året rätt bra mycket på grund av framgångarna med just denna häst.
Det har löst sig perfekt och luckorna har kommit på beställning så det går inte att klaga på de styrningar och lopp han gett hästen i år.

Travsäkerhet
Kallblodshästar är ju rent allmänt sämre på att trava än varmblodshästar och brukar ha rätt mycket galopper i raden.
Kvickers Kaxe har galopperat i 11 av 24 starter, 45,8%. Utav dessa har han blivit diskad i fyra lopp.
Spår 1 brukar ge en lägre galopprisk.

Nebbenes Jahn har galopperat i 12 av 30 starter, 40%. Utav dessa har han blivit diskad i fem lopp. ´
Spår 5 brukar betyda en förhöjd risk för galopp.
Det man kan tillägga är att kallblodshästarna brukar bli mer travsäkra med åren och med mer erfarenhet.
T.ex så har Kvickers Kaxe bara 1 galopp på de senaste 7 starterna vilket ger en klart lägre galopp%.

Om man ska jämföra galopprisken idag så tror jag att den är ungefär likvärdig. Alltså varken för eller emot spelet.

Löpningsförlopp
Kvickers Kaxe som startar från spår 1 tror jag har rätt så bra chans att hålla upp ledningen. Dessa hästar är rätt ojämnt startsnabba men från spår 1 lär man hur som helst få ett fint och spårsnålt lopp om någon skulle lyckas ta sig förbi.
Nebbenes Jahn som startar från spår 5 har en jobbigare uppgift framför sig. Det gäller först att lyckas få en felfri avgång och sen hitta ner i fältet. Jag tror man vill ha en invändig resa, så kanske kan man hamna 3-4e inner härifrån om man lyckas hitta ner.

Värdering/Sammanfattning
Jag anser att Kvickers Kaxe absolut borde vara favorit i denna H2H med tanke på att jag tycker hästen är bättre kapacitetsmässigt, har bättre utgångsläge och enligt tränaren ser mycket fin ut i träningen.
Nordic Bet ger oddset 1.90 på Kvickers Kaxe som vinnare vilket motsvarar ca 52,63% chans. Jag tror att hästen borde ha minst 57% chans att sluta först idag vilket ger ett korrekt odds på ca 1.75.
Spela på NordicBet och få Se bonus här
Trav

Kvickers Kaxe – Nebbenes Jahn

 • Postad:
  10 mar 2014
  17:47
 • Rekare: NicklasJ
 • Spel: 1 1
 • Insats: 1,00
 • Odds: 1,90
 • Info: V64-3 Romme
 • NordicBet
 • Datum:
  10 mar 2014
  19:52
 • Sport: Trav
 • Land: Sverige
 • Liga: Trav
 • Period: H2H

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

NicklasJ 2014-03-10 20:21

Tyvärr så satt inte reken idag. Olsen släppte ledningen till Lienpilen som vann loppet och Kvickers Kaxe tappade travet i sista sväng och galopperade bort sig. Hade Nebbenes Jahn då i ryggen som backade sig loss och avslutade till en andraplats.

Trinity 2014-03-10 19:28

Har själv trott på Nebbenes Jahn men från spår 5, Då är jag långt från säker.
Spikade honom på det tidiga chanssystemet..
Tror du har rätt till minst ca 70%..Tror du får rätt, Fast jag spikat emot..på mitt lilla chanssystem..

Som vanligt Nicklas en riktigt bra rek!
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td