Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Top Winner – Nefertiti Face

Gårdagens rek gick inge vidare efter en galopp i sista sväng i rygg på ledaren. Svårt att sia om hur det hade slutat annars men med tanke på hur H2H motståndaren Nebbenes Jahn gick efter lucka så hade det nog blivit svårt ändå.

Bara ta nya tag och har en ny H2H att reka idag från dagens V64 på Jägersro.
Brukar aldrig spela H2H på Unibet med tanke på deras speciella regler men jag gör ett undantag idag. På Unibet måste en utav de två i H2H matchen komma i pengarna för att spelet ska gillas, vilket i detta lopp betyder bland de fem första. Hamnar båda utanför så ogillas spelet och pengarna betalas tillbaka.

Dagens rek är Top Winner vs Nefertiti Face till 1.85 på Unibet.

Loppet
Lågklassigt lopp för hästar som tjänat upp till 78 000 kr som ska springa 1640m med voltstart. Jägersro som är dagens bana har ett rätt så kort upplopp,190m, och anses vara väldigt gynnande för spetshästen.
H2H hästarna är just nu spelade som favorit,Top Winner och andrahandsfavorit, Nefertiti Face.
Tredjehandsfavorit är 11 Quantum Le Monde som inte är sämre än de andra två men lottats till ett bakspår.
Bakom dessa är loppet väldigt öppet så som dessa lågklassiga lopp brukar vara.

Hästen
4 Top Winner är en danskägd valack, tränad av amatören Jesper Winther. Började sin karriär i Danmark på bästa sätt med 4 vinster och 1 andraplats på 5 starter. Har sedan startat två lopp i Sverige och placerat sig 3a och 2a. Hittills på 7 starter har hästen alltså aldrig varit sämre än 3a och stoltserar med 4 vinster.
Även om statistiken är fin så är det ingen riktig stjärna. Andra platsen senast va i lite hårdare motstånd än idag men de flesta loppen hästen gått i har varit väldigt låg klass.
Har dock visat på en jämnhet som är intressant i H2H sammanhang och viss kapacitet som ändå bör räcka rätt så långt i dagens lopp.

Motståndaren
6 Nefertiti Face är ett sto från Lutfi Koljinis formstall, men har själv inte direkt visat något speciellt. Har idag blivit andrahansfavorit mycket tack vare utgångsläget och att Lutfi alltid är hårt betrodd på hemmabanan Jägersro.
På hästens 12 starter i karriären har hon vunnit 1 lopp, mot mycket dåligt motstånd. Det är också enda gången stoet varit bland de tre första.
Har gjort två starter i år efter vintervila men formen har fortfarande lyst med sin frånvaro.
Att en häst i ett storstall som Koljinis fortfarande tävlar på och att Lutfi väljer att köra hennes av deras två hästar i loppet gör att man måste ha vissa tankar om hästen från stallet och att man inte helt kan skriva av henne än.
Kanske släpper det snart men statistiken går inte att blunda för.

Kusk vs kusk
Top Winner körs idag av Jörgen Sjunnesson som är en stabil och erfaren kusk som kör mycket lopp på hemmabanan Jägersro. Kör rätt mycket lopp varje år och har en okej vinstprocent men anses ändå inte tillhöra toppskiktet i Sverige. En vanlig V64 tisdag så rankas han dock högt i sammanhanget.

Nefertiti Face körs av sin tränare Lutfi Koljini. Koljini får ofta mycket kritik för bl.a för sin körstil men också för mycket annat då han ofta sticker ut hakan.
När det är vardagstrav på Jägersro är han dock kung. Har ofta mycket hästar ute och vinner mycket lopp på hemmabanan.
Blir väldigt ofta släppt till ledningen då han kör offensivt och resolut. Året har börjat på bästa sätt och Lutfi har just nu 33% segrar. Är ändå ingen optimal H2H kusk då han allt som oftast kör för ''allt eller inget'' och har en väldigt hög galopp procent.
Så som jag ser det så är kuskmatchen ett litet plus för vår rek.

Travsäkerhet
Här tycker jag en stor del av värdet finns i reken.
Top Winner har inte galopperat någon gång på sina 7 starter och verkar vara en rätt säker häst.
Nefertiti Face har galopperat 6 av 12 starter vilket är 50%.
Det mest intressanta är att hon galopperat 5 av 7 (ca71,4%) av voltstartsloppen.

Löpningsförlopp
Top Winner är medel ut och får rikta in sig på att hitta en bra position från sitt fjärdespår. Förmodligen väljer Sjunesson att köra favoriten i andraspår och kan med lite tur hamna 2a-3e ytter. Så här oerfarna hästar brukar vara väldigt ojämnt startsnabba speciellt i voltstart men jag kan inte se att han ska kunna vara med i någon spetsstrid.
Nefertiti Face är inte speciellt snabb ut heller men har lottats till ett springspår. Om Lutfi träffar bra i volten kanske hon kan komma iväg fint och då kör han mot ledningen direkt.
Jag håller 1 Gloss Photo som spetsfavorit initialt men om Lutfi kommer farandes så släpper nog Zackrisson.
Skulle Nefertiti Face komma iväg felfritt och tidigt sitta i ledningen så ökar hästens chanser såklart. Ända segern i karriären togs just från ledningen även om hästen också gått där i flera starter och då kastat in handduken.

Värdering/Sammanfattning
I de loppen hästarna gjort hittills i sin karriär så tycker jag Top Winner visat prov på framförallt en större jämnhet i prestationerna. Kanske har Nefertiti Face mer att visa i framtiden men har inte fått ut det i lopp ännu.
Med tanke på detta och framförallt den stora galopprisken på Nefertiti Face så ser jag fint värde i oddset 1.85 vilket motsvarar att hästen är före i mål ca 54% av gångerna.
Jag tror att Top Winner är före i mål i 60% av fallen vilket ger ett korrekt odds på 1.65. Med Unibets jobbiga regler i betänkande så tycker jag detta spel är okej ner till 1.70.
Bet365 erbjuder också odds på samma H2H idag till oddsen 1.75 vs 1.95 med Top Winners som favorit.
Lycka till ni som ryggar!
Spela på Unibet och få Se bonus här
Trav

Top Winner – Nefertiti Face

 • Postad:
  11 mar 2014
  17:50
 • Rekare: NicklasJ
 • Spel: 1 1
 • Insats: 1,00
 • Odds: 1,85
 • Info: V64-2 Jägersro
 • Unibet
 • Datum:
  11 mar 2014
  19:25
 • Sport: Trav
 • Land: Sverige
 • Liga: Trav
 • Period: Annat

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

PEACE 2014-03-11 22:07

Det kan jag tänka mig. Ni är alla plebejer. Ikväll skall jag suga så mycket negerkuk. De e dejligt. Troligvis blir jag bukkakad av niggas tonight. Får vi 3ggr på det så kliver vi in.

robfri 2014-03-11 22:02

Din nya karriär förvånar mej inte. Gällande ditt kortvariga besök är vi nog många som är glada att så är fallet.

PEACE 2014-03-11 21:55

Tydligen klarar inte tattarna bakom sidan att spärra för kommentarer. Enda sajen som tillåter fuskare men stänger av dom tunga skribenterna. Men se detta som ett tillfälligt besök. Jag har en ny karriär nu. Jag säljer mitt arsle till negrer och äldre män. Jag är känd på stan som den lilla horan i småtrosor

robfri 2014-03-11 21:51

Ja jisses, stort av dej att helt plötsligt dyka in efter din senaste (vad vi alla trodde var din sista) session här på sharps.

PEACE 2014-03-11 21:40

Men lilla gubben Robfri. Du är ju för gullig. Synd att du roiar negativt

PEACE 2014-03-11 21:32

Det som är så jävla patetisk är att ni helt vanliga plebejer tror att ni kan slå bolagen. Såg att Unibets senaste giv är att sno insatsen vid strukna hästar. Fattar ni inte att bolagen knullar er i arslet. Stäng alla konton förhelvete

robfri 2014-03-11 21:25

Peace är en nolla som var här & härjade för ett bra tag sen. En speltorsk kort & gott. Även en mytoman utan dess like.

robfri 2014-03-11 21:23

Haha, men DU är ju patetisk Peace. Skaffa dej ett liv männska.

NicklasJ 2014-03-11 21:22

Du får gärna komma med konstruktiv kritik över vad som är patetiskt. Annars känns det svårt att ta dig på allvar.

PEACE 2014-03-11 20:38

Patetiska rekar. Hur fan orkar du? Bara fattiga tattare på denna sida. Men det kan vara roligt att läsa era IQ befriade travtrådar. Jag råder dig att sluta spela då du garanterar ROIAR negativt.

NicklasJ 2014-03-11 19:34

Båda hästarna galopperade i starten och slutade bland de sista i loppet. Alltså så slutar reken i att pengarna betalas tillbaka.

NicklasJ 2014-03-11 19:09

Värmningar inför loppet från Jägersros hemsida:
4 Top Winner* - Okej på 24/300.
6 Nefertiti Face - Lugnt med Lude och allt väl, inte så snabb ut.

NicklasJ 2014-03-11 18:29

Ludde låter inte speciellt optimistisk på förhand i en intervju till ATG som nyss kom ut. Han tror att loppets andra häst Daytona som körs av sonen Adrian har bättre chans.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td