Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Getafe – Granada

I spanska högstaligan möts Getafe och Granada i den 28:e omgången av 38. Båda lagen ligger strax över nedflyttningsstrecket med 27 respektive 30 insamlade poäng. Det är otroligt jämnt kring nedflyttningsstrecket just nu, 9 lag samsas inom 4 poäng. Detta kluster kommer förmodligen att spricka upp snart och då gäller det att hänga med i gänget som håller sig på rätt sida strecket.

Getafes form är rent bedrövlig: 0 vinster, 2 oavgjorda och 3 förluster på de 5 senaste ligamatcherna.
Efter senaste matchen sparkades tränaren Luis Garcia och f d spelaren Cosmin Contra har plockats in för säsongsavslutningen. Förutom en mycket framgångsrik karriär som back har Contra de senaste åren tränat bl a Fuenlabrada i spanska tredjedivisionen och nu senast Petrolul Ploiesti i rumänska högstaligan. Petrolul är ett av topplagen i Rumänien och under Contras ledning har man haft en utpräglad defensiv spelstil - förra säsongen släppte man in näst minst antal mål och under nuvarande säsongen har man släppt in minst antal mål av alla lag i ligan.

I Getafe saknas sedan januari Pedro Mosquera, en mittfältare som spelat 18 av 27 matcher under säsongen. Förrförra matchen tillkom även förstemålvakten Miguel Angel Moya på skadelistan, och detta är kanske enda lilla orosmomentet i min rek. I Moyas frånvaro är det Real Madrids gamle reservmålvakt (tillika Getafes förstemålvakt 2009-2011) Jordi Codina som får förtroendet i mål. Tittar man på det extremt tunna statistikunderlaget i form av de 2 matcher Codina spelat denna säsong så har han släppt in 1,50 mål per match i snitt vilket i alla fall inte är mer än Getafe brukar släppa in (1,58 mål per match i snitt hittills under säsongen).
  • Getafe har hittills under säsongen gjort i snitt 0,85 mål per match.
  • De senaste 5 ligamatcherna har Getafe bara gjort 1 mål och de 5 senaste hemmamatcherna har man bara mäktat med 2 mål.
  • I 52% av ligamatcherna har Getafe inte gjort något mål alls.
  • I 63% av Getafes ligamatcher har man släppt in max 1 mål.
Getafe är rent allmänt ett lag som gör och släpper in få mål. De senaste matcherna har man gjort färre mål än vanligt och det finns inget annat lag i ligan som misslyckats med att göra mål så ofta som just Getafe. Under nye tränaren kommer man fokusera än mer på defensiven.

Granadas form är förhållandevis ok: 2 vinster, 0 oavgjorda och 3 förluster på de 5 senaste ligamatcherna.

Den enda ordinarie spelaren som saknas i Granada är den offensive mittfältaren Piti (som spelat 18 av 27 matcher hittills under säsongen). Detta är ett offensivt avbräck.
  • Granada har hittills under säsongen gjort i snitt 0,89 mål per match, räknar man enbart bortamatcher är motsvarande siffra 0,62.
  • De senaste 5 ligamatcherna har Granada gjort 4 mål och de 5 senaste bortamatcherna har man bara gjort 1 ynka mål.
  • I 44% av ligamatcherna har Granada inte gjort något mål alls.
  • I 59% av Granadas ligamatcher har man släppt in max 1 mål.
Granada är rent allmänt ett lag som gör och släpper in få mål. De senaste matcherna har man gjort färre mål än vanligt och det finns inget lag i ligan som gör färre antal mål på bortaplan än just Granada.

Detta är alltså en drabbning mellan två av ligans minst målproducerande lag och samtidigt två av ligans fyra bästa lag när det gäller att hålla nere antalet mål i en match. Jag ser framför mig en väldigt snål och bevakande match. Båda lagen är egentligen ganska nöjda med 0-0 men skulle något av lagen göra ett mål skulle man gräva ner sig och försvara ledningen till sista blodsdroppen.

Denna rek gäller alltså spel på under 1,5 mål sett till hela matchen.
Jag tycker att det finns ett värde i detta spel till alla odds över ungefär 2,7.
Fotboll

Getafe – Granada

  • Datum:
    14 mar 2014
    21:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Spanien
  • Liga: Liga BBVA
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Badkrukan 2014-03-15 08:52

Den är mycket välformulerad.

Calatan 2014-03-14 16:50

Tack Badkrukan! Vad var det som gjorde att du gillade den?

Badkrukan 2014-03-14 10:02

Bra rek. Är ny på sidan och hittade direkt något jag gillar.

Calatan 2014-03-13 09:40

Tack för dina vänliga ord, tompa87!

tompa87 2014-03-13 09:11

Mycket bra och välformulerad rek som vanligt!
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td