Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Nocturn Broline – Min Finish

God morgon spelälskare! Dags för en ny travrek till dagens V75 omgång på Åby. Hittar spelet i kanske omgångens svåraste lopp att lösa avdelning 5, som är ett stolopp i serien diamantstoet. Loppet går över distans 2140m och hästar som tjänat över 150\' står med 20m tillägg.

Reken är alltså en H2H: 2 Nocturn Broline vs 11 Min Finish till 2.05 på Nordic Bet.

Loppet:
Ser på förhand väldigt öppet ut. Vinner inte favoriten som har spetsläge så kan nästan vem som helst vinna. Mycket avgörs av löpningsförloppet i stolopp av denna kaliber. De på startvolten behöver oftast spårsnåla lopp och spetshästen/rygg ledaren är väldigt bra positioner, speciellt på Åby med dubbla Open Stretch spår.
Spoiler:
För de som inte är speciellt insatta i trav så betyder Open Stretch att det på upploppet finns två extra invändiga spår som de som ligger på innerspåret kan uttnytja. Detta betyder att fler hästar får chansen och att ingen behöver sitta fast med sparade krafter.
För det som står på tillägg ,som ofta är lite hårdare så krävs det i dessa stolopp att det slipper lägga för mycket kraft ute i spåren och att de inte får en massa hästar som sinkar dom framför sig vilket det finns en risk för med 15 startande hästar.

Snor en bit från statistik Jens som säger såhär om loppet:
Spoiler:
\'\'Det har bara avgjorts 15 sådana här stolopp på Åby sedan man införde OS (resultaten går att följa på sidan 181).
Alldeles för dåligt underlag, men än så länge kan man inte se att tilläggshästarna skulle vara missgynnade vilket annars kan verka logiskt.
I skrivande stund snittar vinstfrekvensen 1/19 för ickefavoriterna oavsett startvolt.

Inom V64 på Åby har det körts fler sådana här stolopp, 42 stycken. Där finner man att de på tillägg till och med är svagt gynnade.
Open stretch-faktorn gör att bästa hästen vinner oftare!
Oavsett utgångsläge. En intressant detalj är, att oddsnivån i sådana här lopp är så hög, att man tjänat pengar på att spela vinnare på alla startande i alla lopp?

En formstark favorit med perfekt innerspår oroar förstås. Risken är uppenbar att hästen vinner. Favoritchansen reduceras inte i stoloppen, det är skrällrisken som ökar (då på B-hästarnas bekostnad).\'\'


Här är min chansvärdering av loppet som jag gjorde igår, som visserligen inte hjälper så mycket till just denna rek men som kan vara av intresse för de som vill fördjupa sig lite i spelet:
Spoiler:
V75-5
1. Valkyria R.Ö.K -Bra spår, spetsläge,kuskplus, Erik A mycket bra voltkusk,ev barfota bak -23%
2. Nocturn Broline - fin häst, sämre senast pga banan, ffg bfro, snabb ut - 6%
3. Felicia Winall - vann senast efter lucka på bra tid, skor nu, utvecklats, hårdare emot - 2%%
4. Erica Hall - Kapabel häst, svårt utgångsläge, galopprisk?, Tål att göra en del själv - 11%
5. Clumsy Lazy Louse - 1 lopp i kroppen, svårt utgångsläge, ingen v75-kusk- 2%
6. Eternity Of Joy - spetsläge från springspår, ingen spetshäst så släpper, 12.8/800m senast. utmanar via OS vid bra resa - 9%
7.Alvena Snau Di - Bra form, fin näst senast på Åby, vingelläge nu, inte borta vid maxklaff - 3%
8. Miss Jägers - hög kapacitet för motståndet, inte så snabb ut och viss risk att fastna invändigt, vid klaff tidig - 8%
9. Broadways Finest - Goop upp för första gången och ev bfro, Okej smygläge denna gång, skrällchans- 5%
10. Hanna Banker - En annan hårdhet än motståndet, tål att göra en del själv, tidig - 15%
11. Min Finish - Inte helt borta vid klaff, ok form, behöver tur - 4%
12. Prima Donna -Bfro, krafter kvar senast, inte så tidig men inte helt borta - 2%
13. Satine Calmon - siktat hit, inte jättetidig men kan skrälla - 3%
14. Bedas Chip - Brukar kunna avsluta bra, behöver klaff härifrån- 5%
15. Majas Utca - vann på bra sätt senast, står svårt till nu och är inge vidare snabb ut - 2%


Hästen:
Nocturn Broline är en häst från Oskar Svanbergs formstall. Har ännu bara gjort 7 starter men visat på en bra utveckling hela tiden, vilket alltid är intressant hos hästar. Va senast inte bra alls men detta skyller tränaren på banan som hästen inte klarade av. Ska fortfarande ha bra form och stoltserade med två vinster innan denna plump. Näst senast vann hästen visserligen ett väldigt billigt lopp på Solvalla men på en bra tid och såg helt okörd ut. Gången innan kördes hästen i rygg på ledaren, fick lucka på bortre kurva och spurtade förbi en galopperande ledare och utvändig häst.
Idag ska man prova barfota runt om för första gången vilket borde ge en bra extraväxel med tanke på att hästen gått med skor runt om i varje start. Kan ju alltid vara en chansning att dra av skorna men banan på Åby ska vara väldigt fin idag enligt rapport och jag tror att det är en häst som kan gynnas rätt mycket av denna balansändring. Står hårt inne på pengarna i loppet.

Motståndaren
Min Finish är ett femårigt sto som tränas av Dan Widegren. Har aldrig varit något för årgånsloppen men kämpat på nyttigt och tjänat in sin föda. Gör ofta jämna insatser och har en väldigt hög platsprocent(55%), vilket är ett minus för vårt spel. Hästen verkar ha bra form även om den i de två senaste loppen varit 4a och 5a som favorit efter lite oturliga löpningsförlopp.

Kusk vs Kusk
Oskar Svanberg som både tränar och kör Nocturn Broline har haft en väldigt lyckosam start på året och visat på både fin körförmåga och bra stallform. Är 55\' ifrån att notera förra årets resultat redan i mars månad! Stoltserar just nu med 33% segrar på 21 starter med bl.a två v75-vinster med Leonas Kaiser .
Kör för dagen med bra självförtroende även om det inte är någon toppkusk.

Dan Widegren tränar och kör även han sin häst Min Finish. Har förvisso vunnit med hästen själv men brukar oftast låta catchdrivers köra. Just på V75 med stor konkurrens med bra hästar och kuskar så får man såklart se det som ett minus med en så pass orutinerad kusk från bakspår och tillägg.

Här tycker jag det är ett plus för våran rek. Jämnt lopp med små marginaler. För att ha en chans från speciellt bakspår så gäller det att ta för sig och skaffa sig en bra position.

Travsäkerhet
Här har vi ett litet minus för rekhästen.
Nocturn Broline har galopperat 2 av 7 starter = 28,57%. Har nu 3 stycken felfria lopp på rad och klarade för 3 starter sedan ett knepigt spår 5 i volten så troligtvis blir hästen säkrare och säkrare men det går inte att bortse för en viss galopprisk.
Min Finish är väldigt travsäker och har bara 1 galopp på 22 starter = 4,54%.

Löpningsförlopp
Nocturn Broline har visat sig vara rätt så snabb ut och jag tror hästen har bra chans att komma iväg okej även idag från spår 2. Har nog inget med spetsstriden att göra men kan förmodligen hitta 2a-3e inner eller en bra position i andraspår och få ett rygglopp.
Min Finish är inge vidare startsnabb och det troliga är att man hamnar bland de sista här. Många i loppet som tror på chans då det är väldigt öppet på förhand och risken är att det blir väldigt många hästar i andraspår framför.
Som jag ser det så kan det bli väldigt långt fram och jobbig väg i spåren.
Nu när vi börjar få vårväder ute och fina banor så springer hästarna snabbare och snabbare och spetssegrarna blir fler och fler. Alltså blir det svårare för de som står på tillägg. Har fått rapport om det blåser en del på Åby, kan vara ett litet litet plus för tilläggshästarna och framförallt minus för spetshästen.

Sammanfattning/Värdering
Nocturn Broline är i stor utveckling och intressant balansändring idag. Bör få det bättre loppet av hästarna och har en kusk i fin form. Är inte alls lika hård och har sämre kapacitet än H2H motståndaren men jag tror att med ett bättre löpningsförlopp och många hästar i vägen för Min Finish, finns goda chanser att sluta före ändå. På grund av högre galopprisk än motståndaren så sänks chansen lite.

På Nordic Bet så får vi just nu 2.05 i odds på vår häst. Jag tycker faktiskt att hon borde ha lite bättre chans än 50% här och jag sätter det korrekta oddset till 1.95 alltså ca 51% . Kanske inget jätteöverodds men oftast brukar man inte kunna få större marginaler om man gjort en korrekt objektiv bedöming.

Om man dessutom jämför alla andra nätbolags vinnar och platsspel till loppet så har alla betydligt lägre odds på Nocturn Broline än Min Finnish, vilket tyder på att även de håller med om min bedömning.

Har för övrigt öppnat upp mitt spreadsheet här på Sharps så om ni är intresserade av travspel kan ni gå in och titta och följa andra spel som jag lägger.

https://www.sharps.se/spreadsheet/28644

Lycka till med era spel!
Spela på NordicBet och få Se bonus här
Trav

Nocturn Broline – Min Finish

  • Postad:
    15 mar 2014
    12:07
  • Rekare: NicklasJ
  • Spel: 1 1
  • Insats: 1,00
  • Odds: 2,05
  • Info: V75-5 Åby
  • Spreadsheet: Trav
  • NordicBet
  • Datum:
    15 mar 2014
    16:00
  • Sport: Trav
  • Land: Sverige
  • Liga: Trav
  • Period: H2H

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

NicklasJ 2014-03-15 16:16

Nocturn Broline struken efter att ha visat sig helt ovillig att vara med i loppet. Så pengarna tillbaka vilket får anses bra då den galopperade i 4 av 4 startförsök.

krankel 2014-03-15 16:03

Tycker du är grym!!

NicklasJ 2014-03-15 14:52

Tack grabbar, kul att ni uppskattar den!

Fulsprit 2014-03-15 13:07

S-U-V-E-R-Ä-N-T!!!

Behöver inte sägas mer...!

Lycka, till...! :-)

putte64 2014-03-15 12:36

Klockrent sätt att skriva en rek, om man har bara har orken att göra det :-)

NicklasJ 2014-03-15 12:27

De flesta skriver nog i mycket mer säljande stil än vad jag gör i mina rekar. Tycker det är viktigare att ni som läsare får alla objektiva parametrar och sen min värdering.
För övrigt kan man om man vill hoppa över "Loppet" delen då den inte är så viktig för reken men ger en djupare/större bild.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td