Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Västindien – The field

Världsmästerskapen i cricketens unga, sexiga format drar igång nu till helgen i Bangladesh. Det är förstås Twenty20 det handlar om, ett spelformat som fått de mer traditionella åskådarna att muttra men även väckt enormt intresse hos yngre och dragit in stora pengar till sporten. Främst har det handlat om IPL (Indian Premier League) och Champions League men även Big Bash i Australien, HRV i Nya Zeeland och Ram Slam i Sydafrika. Men nu handlar det alltså om att representera sitt land.

För er som inte är bekanta med Twenty20 så har varje lag 20 overs på sig att plocka så många poäng (runs) som möjligt. Varje over består av sex bowls/kast. Totalt har man alltså 120 bowls på sig innan motståndaren ska försöka knäcka ens score. Tio man får chansen att slå innan laget har bränts ut (och då räknas antalet runs till den punkten), och en bowler får bara 4 overs på sig i varje match.

Turneringen
VM 2014 blir det femte i ordningen, man spelar turneringen vartannat år. Nu är det dags för Bangladesh att vara värd och 35 matcher skall spelas i tre städer (Dhaka, Sylhet och Chittagong). Till detta kan vi lägga 16 uppvärmningsmatcher som saknar betydelse. Det är 16 lag som deltar, åttalag är seedade och går automatiskt till Super 10 medan de resterande åtta slåss om de två sista platserna. De åtta sämre lagen är Afghanistan, Bangladesh, Hong Kong, Irland, Nepal, Nederländerna, UAE och Zimbabwe. Även om Zimbabwe lyckades slå Australien i det första T20-VMet 2007 så bör ingen av dessa ha något att säga till om.

De seedade lagen innefattar:
- Australien
- England
- Indien
- Nya Zeeland
- Pakistan
- Sri Lanka
- Sydafrika
- Västindien

De tio lagen som går vidare till det andra skedet är uppdelade i två grupper med fem lag i varje. Dessa möts alla en gång var innan de två bästa lagen går till semifinal.

Västindien
Västindien är inte ett land, utan en grupp engelskspråkiga öar som spelar under samma flagg i vissa turneringar. De stora länderna är Trinidad o Tobago och Jamaica. Förra VM vanns av just Västindien, deras första final i ett internationellt mästerskap sen tidigt 80-tal. De går dock in i turneringen, varken som favoriter eller högst rankade. Istället hittas laget på femte plats i ICCs T20-ranking. Detta tycker jag inte är representativt. Varför?

Jo, Västindien har ett spelarmaterial som är perfekt för spelformatet. Det handlar inte nödvändigtvis om särskilt mycket taktik, snarare om atletisk kapacitet. Det finns flera namn men dessa två vill jag understryka:

Chris Gayle - jamaican som är världens bästa slagman. Han har fler centuries (100+ runs i en match) i T20 matcher än någon annan spelare i världen, elva stycken (varav 10 har kommit de senaste tre åren). Den senaste är mytomspunnen, han nådde 175 runs och de första 100 kom på 30 bowls (vilket är ett rekord som antagligen aldrig kommer bli slaget; kan ses här: https://www.youtube.com/watch?v=_xZUQL2oIXA).

Sunil Narine - ToTs kanske mest intressanta namn. I mina ögon världens bästa off-spin bowler trots sina 25 år. IPL-auktionen 2012 hade listat honom till $50.000 men trots att han endast gjort tre internationella matcher (ingen av dessa T20) så gick han för $700K. Han tog 24 wickets och blev ligans bästa spelare det året. Förra året blev han även den första att göra ett hattrick (tre raka wickets) i IPLs historia.

Till dessa två har vi de senaste sex månaderna sett ett djup som påminner om 2012. Bröderna Bravo och Darren Sammy har sett bra ut och sen har vi även Dwayne Smith och Marlon Samuels. Alla dessa fem har mycket hög kapacitet och även om laget åker på tuffa slag tidigt är man fortfarande farliga. Problemet har tidigare varit deras bowling, men även här har det ljusnat. Ett namn speciellt, och det är Krishmar Santokie. Han tog fyra wickets i sin senaste match mot England.

Motståndare
Västindien hamnar i en tuff grupp, oavsett vad som händer i de tidiga matcherna. Man kommer möta Indien, Pakistan och Australien (och jag tippar Bangladesh som femte lag). Jag rankar denna gruppen som den svåraste, men går man vidare så har man en riktigt bra chans. Pakistan har tidigare rankats etta i världen men jag är inte alls imponerad. Denna säsong har man endast två vinster mot fyra förluster. Indien vann sin enda match men har tappat flera av sina största namn i det pågående generationsskiftet, och Australien vann visserligen tre raka mot England men motståndet var mediokert som bäst. Klarar Sammy och hans gäng sig igenom gruppen så möter man lag på nedgång. Vinnaren av VM med största sannolikhet från Västindiens grupp.

Slutord
Västindien ses ofta som ett lojt och oseriöst lag. Detta kunde man se i serien mot Irland där man till och med förlorade en match. Nu är det dock allvar och då spänner man musklerna. På pappret är ett friskt Västindien den bästa uppställningen i turneringen och de nuvarande oddsen ger inte laget tillräckligt med respekt. Det handlar om T20, ett format där allt kan hända, men jag anser att korrekt odds skulle vara kring 5. Därför spelas 9.00 på att Västindien kommer vinna VM mer än gärna.
Spela på Bet365 och få Se bonus här
Cricket

Västindien – The field

  • Datum:
    16 mar 2014
    10:00
  • Sport: Cricket
  • Land: Internationell
  • Liga: Twenty20 World Cup
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

maddmax 2014-03-29 10:52

Just det.. Om Pakistan förlorar mot Bangladesh imorgon har man råd att förlora mot Pakistan.. Så vi får heja på hemmanationen imorgon.

maddmax 2014-03-29 10:50

Kort uppdatering:

Västindien har spelat tre match och har en kvar i gruppspelet. Det blev förlust direkt mot Indien men sedan krossade man Bangladesh och igår klarade laget av att jaga 178 runs mot Australien. Nu får man vila fram tills tisdag då man möter Pakistan. Vinnaren där går tillsammans med Indien till semifinal. Nu håller vi tummarna!

Cazzius 2014-03-26 08:30

Vinst igår och spelet lever

NicklasJ 2014-03-16 20:26

Mycket bra rek!

maddmax 2014-03-14 14:47

Ja, WI förlorade mot England igår. Dock startade man inte Gayle (bl.a.). Bowlingen såg inte bra ut första halvan men när man fick sin första wicket var man riktigt bra. Trots några tidiga missar när man slog så har var man nära vinsten. De tre matcherna mot England har varit positiva tycker jag.

Cazzius 2014-03-14 13:44

Uppe i 10 nu på Ladbrokes. Avvaktar till helgen och slänger in en summa då. Ska bli spännande med ett mästerskap så här i mars/april

maddmax 2014-03-12 18:33

Ladbrokes har fortfarande 9.00.

abber 2014-03-12 18:19

Kan man hitta Oddsjämförelse någonstans?

Vilka ligger högst just nu?

maddmax 2014-03-12 15:39

Tack Cazzius.

Nu har även Pinnacle släppt odds och där lägger man Västindien på 7.48 i odds.

För de som är intresserade spelar WI sin sista match före VM mot England imorgon, lär finnas att streamas på Wiziwig. Oddset på 1.69 lockar däremot inte särskilt.

Cazzius 2014-03-12 12:49

Har aldrig lirat på detta men det var en mycket välskriven rek som gjorde den förståelig även för en rookie som mig inom denna sport. Det blir 5 stjärnor! Oddset sänkt till 8 nu också.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td