Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Avalon Spider

Mycket fina lopp idag på V86 och bland annar årsdebuterar förra årets elitloppsdeltagare Panne De Moteur och derbyvinnare Mosaique Face.

Tycker mig hittat ett fint platsodds i V86-7, DD-1 på Avalon Spider som startar från spår 1.

Loppet körs på Jägersro. En bana som anses gynna innerspårshästarna rätt bra och många utav segrarna tas från spets. Upploppet mäter 190m vilket är rätt kort men framförallt i sista sväng brukar innerspårshästarna få någon extra meter på de i vidare spår.

Hästen
1 Avalon Spider är en hingst som tagit den långa vägen upp till silver/gulddivisionen genom att gå igenom alla klasser. Gör ofta nyttiga lopp och är lättplacerad på grund av sin startsnabbhet.
Kom i slutet på sommaren 2013 till Conrad Lugauer från Roger Malmqvist som hade ett bedrövligt förra år som tränare. När hästen inte galopperar bort sig så gör den ofta gedigna lopp och slutar inom pengarna. Just galopperna är något som sänker värdet lite på platschansen. Förhoppningsvis kan spår 1 tillsammans med att man kanske inte behöver ladda för fullt idag öka chansen för säker avgång.
Är idag ute i ett tufft lopp men med bara 9 hästar till start. Kapacitetsmässigt så 3-4 hästar som absolut är bättre.

Intervju inför loppet med Markus Waldmüller som jobbar i stallet:
Spoiler:
\\\\1 Avalon Spider (Conrad Lugauer) har ett bra läge. Connie kommer köra fram honom till bilen lite senare nu. Blev för het senast. Det är bra motstånd också. Tycker ändå att han ska räknas bland de tre första. Kan tänka mig att han släpper till Dreams Take Time, säger Markus Waldmüller.\\\\


Motståndet
3 Dreams Take Time är just nu knapp favorit. Hade en riktigt fin avslutning på förra året efter att ha bytt regi till Lars I Nilsson. Visade sig då tillhöra det absoluta toppskiktet av 4åringar. I årsdebuten gick hingsten ut i gulddivisionen och vann i rätt bra konkurrens från ledningen. Har fått vila lite efter det men det troliga är att hästen tidigt körs till ledningen här och är berättigad favorit.

5 Photo Princess värmde som en demon inför förra starten och vann lätt efter ett fint lopp. Visserligen bara 4 hästar som va kvar efter galopper och tunt startfält men formen är på topp och det va en övertygande vinst.
Lever mycket på styrka och är seg ut. Tål att göra en del själv men samtidigt är det nog ett utav de tuffaste motstånden hästen mött i karriären.

9 Mosaique Face Slutade förra året med dubbla vinster i derbyt och europa derbyt med två nya världsrekord. Det talar väldigt mycket för sig själv och det va väldigt få som kunde gissa det i början på förra säsongen.
Ser inte ut att vara något speciellt men har vinnarskalle och lungor av guld.
Nu är det årsdebut och Adrian i sulkyn. Man aviserar lugnt upplägg från stallet och det här är en häst som går som absolut bäst i ledningen i hårt tempo hela vägen. Dit kommer man nog inte idag från bakspåret och man är lite utlämnad till vad som händer. Känns ju dumt att negligera en häst med sånna otroliga prestationer i bagaget men är för mig inte jättetidig som vinnare idag utan får främst konkurrera med min rek om en pallplats.

2 New Line Årsdebuterar för Anders Svanstedt idag efter 4 månaders vintervila/träning. Gjorde några otroliga prestationer förra året för pappa Åke och ska ju såklart ses med chans även här om den är som då. Det låter bra ifrån stallet men samtidigt så säger Anders att man inte vill offra hästen i första starten så det är ett passivt upplägg att vänta sig.
Att tänka på är att Anders inte alls fått igång hästarna i samma form som innan Åke drog iväg till USA. Jag vill nog se att hästen gör bra lopp innan jag tror för mycket på hästen.

8 Classic Grand Cru Den amerikanskblodige, tyskfödde men dansktränade 11 åringen kämpar fortfarande på. Snabb ut och tävlar ofta på en bra jämn nivå. Va för två år sedan 3a i elitloppet vilket såklart är en grym merit. Har ju dock blivit till åren och nu lottats till det sämsta möjliga läget. Med klaff så kan han utmana om en pallplats.


Som ni förstår så finns det en del bra motståndare idag även om det bara är 9 hästar till start i loppet. Några av de värsta konkurrenterna årsdebuterar och det låter på förhand som att det ska bli defensiva upplägg. Det tycker jag borde gynna vår häst rejält eftersom jag tror han kommer kunna få ett fint lopp i rygg på favoriten.

Löpningsförlopp
1 Avalon Spider är snabb ut och det naturliga är att man väljer att komma iväg bra för att sedan släppa till favoriten 3 Dreams Take Time som också öppnar bra. 8 Classic Grand Cru är visserligen snabb från start också men jag tror inte man väljer att ladda så långt ut på vingen utan att man snarare backar när det bara är 1 häst på bakspår.
Eftersom de värsta konkurrenterna årsdebuterar och pratar om att ge lite passivare lopp så kanske Dreams Take Time kan få bestämma en bit. Detta gynnar Avalon Spider som kan hänga med i rygg och få en spårsnål resa.
Dreams Take Time är inte heller någon häst som själv drar upp tempot i onödan. Sätter ingen upp tempo utvändigt så kommer det nog inte gå så fort. Detta passar speedige Avalon Spider bra.

Sammanfattning/Värdering
Här rekar jag en häst som är kapacitetsmässigt sämre än fler av konkurrenterna. Det som är till rekens fördel är en spårsnål resa från bra utgångsläge i rygg på en bra favorit. Risken är liten att man hamnar fast bakom en häst som stannar och samtidigt så kommer inte spetshästen dra upp onödigt hårt tempo av sig själv.
Ett minus för reken är hästens galopprisk då den galopperat 19 av 97 starter(19,58%). Framförallt har den galopperat fler gånger på senare år vilket brukar vara rätt ovanligt i de högre klasserna.

Vi får platsoddset 3.85 på Unibet(=25,97%). Det tycker jag är lite för högt.
Jag tror att hästen med hjälp av löpningsförloppet kan vara i mål bland de tre första ungefär 28% av gångerna. Vilket gör det korrekta oddset till ca 3.57.
Bet365 som också släppt odds till loppet har just nu 3.00 gånger pengarna på plats, vilket enligt mig istället är alldeles för lågt.

Om ni vill rygga andra spel som jag lägger så kan ni kolla i mitt spreadsheet!
https://www.sharps.se/spreadsheet/28644
Lycka till!
Spela på Unibet och få Se bonus här
Trav

Avalon Spider

  • Postad:
    19 mar 2014
    15:06
  • Rekare: NicklasJ
  • Spel: 1 1-3
  • Insats: 1,00
  • Odds: 3,85
  • Info: V86-7 Jägersro
  • Spreadsheet: Trav
  • Unibet
  • Datum:
    19 mar 2014
    20:11
  • Sport: Trav
  • Land: Sverige
  • Liga: Trav
  • Period: Plats

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

O12 2014-03-20 00:24

Vafan, ifall det är så att några ger dig botten betyg för dessa eminenta rekar!
Då bör ju verkligen Admins kunna se om det är samma som gör detta!?

Fulsprit 2014-03-19 21:59

Snyggt, som alltid...

NicklasJ 2014-03-19 20:30

Tack Robfri!

robfri 2014-03-19 20:20

Jo så är det ju, å andra sidna kan man ju se det som så att man kan ju bara ana vad du skulle ligga på för snitt utan "fusk". Du gör ett bra jobb, fortsätt med det. Ingen är i närheten av dina rekar.

NicklasJ 2014-03-19 20:17

Skönt att denna rek satt efter bortkörningen av Google Håleryd.
Amour Rapide laddades för kung och fosterland till spets men galoppera också när den blev för het. Sen blev löpningsförloppet planenligt och Avalon Spider höll bra till en tredjeplats från rygg ledaren.

NicklasJ 2014-03-19 19:22

Båda rekarna sjunker rejält samtidigt på några få röster. Uppenbart att någon varje gång går in och ger mina rekar lägst möjliga betyg på ett par konton.
Men men, jag gör rekarna för de människor som uppskattar dom och inte för de som antingen vill fuska i tävlingen eller som bara har något personligt emot mig.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td