Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Google Håleryd

Expekt släppte precis sina odds till dagens lopp så jag hittade ännu ett utstick som jag vill bjuda på. Alltså Google Håleryd som vinnare till oddset 6 gånger pengarna.

Loppet
Hästen startar i V86-4, som är ett fyraåringslopp på Solvalla. Bara 7 hästar kommer till start, vilket såkart är beklagligt att man inte kan få fler att anmäla till huvudstadsbanan och med så fina priser att tävla om (100 000 i första pris).

Hästen
Google Håleryd är en tuffing som tränas av Hans Göransson. Hästen har tävlat de flesta av sina starter i Norrland och gjort det väldigt bra. Väder, vind och banförhållande bekommer inte hästen. Hingsten tål att göra mycket jobb själv i loppen och lever på sin styrka. Google Håleryd har imponerande 45% segrar och 73% pallplatser, vilket till viss del kan förklaras av att hästen varit ute i lite lättare gäng.

Såhär säger tränaren inför dagens lopp:
Spoiler:
2 Google Håleryd (Per Linderoth) är allt bra med. Det ska bli spännande. Han ser fortsatt pigg och fin ut. Glad åt livet. Formmässigt ligger han nog rätt bra till. Han har några starter innanför västen. Det blir inga brodd i skorna nu och läget kunde inte ha varit bättre. Jag tror inte att Per kommer att låta det gå för sakta. Då kliver han fram. För han vinner på att det går fort hela tiden, säger Göran Hansson.

Moståndet
Få hästar till start och flera utav motståndarna är väldigt svårbedömda.
T.ex har Redén och Oscarsson varsin USA-import till start idag som gör debuter i Sverige. Dessa hästar brukar dock i allmänhet inte alls gilla det underlag som det bjuds på idag på Solvalla.

1 Ruhuna Tea är en fin häst från stall Hultman. Hultman är mästare på att pricka rätt unghästar och har överlag väldigt hög klass på sitt stall.
Denna häst lovande en del förra året men fick inte ut så mycket. Visade ändå att kapacitet finns. Blandar och ger lite och har dessutom tävlat som bäst barfota runt om, vilket man inte kommer kunna tävla med idag. Dessutom är det årsdebut idag. Årsdebut och ogynsam balans/underlag gör att även denna häst är svårbedömd.

7 Cool Keeper är väl den häst som visat på bäst kapacitet hittills i fältet. Men även här är det årsdebut och man vill ge hästen ett snällt lopp enligt stallet. Har i alla starter körts med skor så det är inget minus idag i alla fall. Har ett litet svårt utgångsläge med spår 7 men det troliga är att man backar bakåt och kör lite tillslut.

3 Dennis Boko sparkade av sig skorna senast på v75 och galopperade bort sig. Möter idag rätt tufft motstånd men är inte så dålig själv. Kommer köras med ryckhuva som hästen har svarat bra på i träning. Klarar av att gå med skor och är inte helt borta med klaff idag.

Vädret
Här finns det stora värdet och fördelen för den rekade hästen. Google Håleryd har inga som helst problem med sämre väder och har tävlat med lika förhållanden tidigare. Det är den häst i loppet som gynnas bäst av det dåliga väder som just nu ligger över Stockholm och Solvalla.

Såhär säger banmästaren om banan:
Spoiler:
Snöoväder kan ställa till det för hästarna på Solvalla i kväll.

Enligt prognoserna ska det komma upp mot en decimeter snö över Stockholm.
? Någon barfotakörning är inte att rekommendera i dag, säger banarbetaren Marcus Stjernström till Trav365.

Just nu yr snöflingorna ner mot marken i Stockholm och under eftermiddagen och kvällen ska snöandet tillta, enligt väderprognoserna.
? Det ska komma upp mot en decimeter, det ställer till det en del, säger Marcus Stjernström som sköter banan på Solvalla.

?Kan bli lite hårt?

I kväll avgörs fyra av åtta V86-avdelningar på nationalarenan i Stockholm och snöovädret, som är väntat, kommer att göra det lite stökigt för banarbetare, kuskar och hästar.
? Vi kommer att få hyvla och ploga hela tiden om snön kommer enligt prognos. Banan händer det inte så mycket med, det kan bli lite hårt. Nackdelen är att inte blir bästa förutsättningar.

?Kommer inte fungera?

Många tränare, kuskar och spelare funderar om det går att köra barfota?
? Att köra barfota skulle jag inte rekommendera till någon, det kommer inte fungera bra, tror jag. Men sen är det ju upp till var och en att balansera som man vill.

Kan ni göra något för att förebygga det här?
? Vi håller på nu och förbereder banan för snö, den är helt stängd. Men sen när vi öppnar den kan vi inte undgå att hästar trampar ner snö i banan och det är risk att den blir lite moddig, säger Marcus Stjernström.


Och såhär ser det ut just nu på banan:
Spoiler:


Löpningsförlopp:
Svårt att sia om hur snabba dessa amerikanska debutanter är från start. Kanske kan någon utav dessa komma iväg bra och snuva 1 Ruhuna Tea på spets. Annars borde han ha bra chans att hålla upp innerspåret.
2 Google Håleryd är inte så startsnabb men sitter direkt i andraspår.
Körs nog bara för att försöka hålla position här. De flesta lär nog hålla sina hästar på innerspåret när startrusningen lagt sig.
Det troliga är att han snabbt kommer fram i dödens om det går långsamt. Med tanke på vädret kanske man t.o.m kan köra sig till ledningen. Hur som helst så lär man inte bli fastsittande någonstans och hästen tål att göra mycket jobb själv.

Sammanfattning/Värdering
Med hjälp av ett riktigt vinterväder just nu på Solvalla så gynnas Google Håleryd kraftigt. Har dessutom några lopp innanför västen jämfört med de kanske värsta konkurrenterna. Tål att göra rätt mycket jobb själv och dödens är inget problem.

Expekt släppte nyss sitt odds och erbjuder 6 gånger på vinnarspelet.
Det tycker jag är alldeles för högt med tanke på omständigheterna. Jag tror hästen har MINST 20% vinstchans här, vilket ger oddset 5.
Bet365 ger just nu 4,5 på vinnaren och Unibet 4,75 vilket är mer korrekt efter deras egna avdrag.

Om ni följa fler spel som jag lägger så kan ni kolla i mitt spreadsheet!
https://www.sharps.se/spreadsheet/28644

Lycka till med era lir!
Trav

Google Håleryd

  • Postad:
    19 mar 2014
    16:15
  • Rekare: NicklasJ
  • Spel: 1 1
  • Insats: 1,00
  • Odds: 6,00
  • Info: V86-4 Solvalla
  • Spreadsheet: Trav
  • Bolag: Expekt
  • Datum:
    19 mar 2014
    19:38
  • Sport: Trav
  • Land: Sverige
  • Liga: Trav
  • Period: Vinnare

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Fulsprit 2014-03-19 22:00

Ja, maken till dålig styrning får man leta efter...

NicklasJ 2014-03-19 19:43

Tränarens önskan*

NicklasJ 2014-03-19 19:43

Ja han gick emot både ägarens önskan och det logiska genom att välja tredje inner. Hur ska hästen kunna förlora om han kör i andraspår? Har alla krafter kvar och hoppar i ren iver på upploppet.

sirlarsson 2014-03-19 19:41

Tyvärr försökte inte ens kusken och när den väl fick springa så hoppade den på upploppet.

NicklasJ 2014-03-19 19:29

Vädret är ännu värre just nu än vad jag hade väntat mig. Vinstchansen borde nästan va ännu lite bättre nu. Oddset har sjunkit på både Bet365 och Unibet medan Expekt står kvar på 6 gånger.

NicklasJ 2014-03-19 19:22

Båda rekarna sjunker rejält samtidigt på några få röster. Uppenbart att någon varje gång går in och ger mina rekar lägst möjliga betyg på ett par konton.
Men men, jag gör rekarna för de människor som uppskattar dom och inte för de som antingen vill fuska i tävlingen eller som bara har något personligt emot mig.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td