Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Lucie Safarova – Maria Sharapova

Fortsätter med spel här i Miami. Underlag; hardcourt. Match mellan Sharapova (rankad 7a) och Safarova (27a). Är jättesugen på att gå på en rak seger för Safarova men vågar inte riktigt utan nöjer med med ett +1.5 setspel. Därför tror jag Safarova fixar detta bet:

* Först och främst så ser jag två spelare som rent formmässigt är på väg åt olika håll. Sharapova har i sina två senaste turneringar i Paris och i Wells fått stryk mot spelare som hon normalt sätt inte ska förlora emot. I Paris mot Anastasia Pavlyuchenkova, rankad 26a och i Wells här senast mot Giorgi, rankad 79a. Och det var inte heller så att motståndaren hade tur som vann utan det var välförtjänta segrar där både Pavlyuchenkova och Giorgi vann fler poäng och skaffade sig fler breakbollar än ryskan. En usel servare som Giorgi hade tex fler breakbollar än Sharapova i den matchen, 14 mot 13. Sharapova vann sin första match här i Miami mot 45 rankade Nara, i två raka, 6-4 6-3. Men siffrorna ljuger lite då Sharapova hade en hel del problem i matchen. En match som tog hela 1 timme och 40 minuter att slutföra. Trots två raka set. Det spelades helt enkelt en massa jämna games.

* Om Sharapovas form är lite osäker och kanske på väg ner så har Safarova en motsatt trend. Hon har spelat bra hela året egentligen. Han är förvisso bara 6-4 på sina senaste tio matcher men tar man en titt på vilka hon förlorat emot så ljuger statistiken lite. För hennes fyra förluster 2014 har alla kommit mot topp åtta spelare. Och i tre av dessa förluster så har hon tagit ett set. Varav hon i den fjärde matchen spelade två jämna set mot Jankovic. Safarova tog tex ett set i Australian Open mot vinnaren Li Na. Enda spelaren som gjorde det. Så hon har en hel del hedersamma förluster och kanske kan hon gå hela vägen här mot ryskan. Hon har slagit bra spelare detta år, spelare som Peng, Flipkens, Stephens, Wickmayer, Wozniacki och Schiavone. I sin första match här i Miami så vann hon mot King i två raka.


* Safarova har till detta år fått en ny tränare i Rob Steckley och deras relation verkar vara otroligt bra då hon berömt honom och hans förmåga att jobba med hennes mentalitet. Där hon haft sin stora svaghet så här långt. Hon verkar helt enkelt ha fått ett lyft iom denna anställning.

* Sharapova är en spelare som lever mycket på sin karisma, sitt självförtroende och sin energi. Och hon säger i en intervju efter seger mot Nara:

"I still feel like a work in progress. That match strength, when you're deep into the match and just in the later stages of matches, I think that's the thing that's hurt me in these last couple of months.

http://timesofindia.indiatimes.com/s...w/32402372.cms

Hon har inte hittat tillbaka till den stabiliteten som hon kan ha. Jag har sett Sharapova ett x antal gånger detta år och det jag sett till skillnad från när hon är i form, är att hon slår mängder med enkla misstag nu. Det handlar om att hon inte kan sorterar ut när hon ska slå en lätt boll över och när hon ska gå för en vinnare. Där hon valt att gå för alldeles många vinnare under detta år och alldeles för ofta och i fel läge.

Detta har också att göra med denna långa skadepaus hon fick ta i augusti 2013 då hon inte spelade nästa match förrän i sena december.

* Att denna match spelas så pass tidigt i denna turnering som den görs, tror jag gynnar Safarova. En viktig aspekt tycker jag. Sharapova är en spelare som spelar bättre ju längre turneringen går. Och skrällar brukar allt som oftast ske tidigt in på turneringar. En annan aspekt är att Safarova kan spela med lite mindre press då dom inte möts i en het semifinal eller final. Och det är bra för Safarova, för hon har haft extremt svårt för att avsluta (vinna alltså, inte spela jämnt och bra) viktiga matcher under sin karriär och det är just därför jag avstår en rak seger för henne här. Även om hennes nya coach har jobbat på hennes mentala bit.

* En viktig taktiskt del av detta spel är att Safarova servat otroligt bra detta år. Och kan hon fortsätta att göra det så kommer hon få många enkla game samtidigt som hon kommer kunna sätta press på Sharapova i ryskans serve.

-

Jättefint spel och odds tycker jag. Jag hade satt detta setspel runt 1.60 kanske. Safarova ska ha ett odds på 2.40-50 i min mening på en rak seger. Jättesugen på att spela Safarova som vinnare men hon har tendensen att choka i dom viktiga poängen. Men detta tror jag kommer avgöras i en tajt tresetare.


Odds på denna match: http://www.oddsportal.com/tennis/usa...lx3HiEUh/#ah;2

Mitt spreadsheet: https://www.sharps.se/spreadsheet/29355
Spela på Betsson och få Se bonus här
Tennis

Lucie Safarova – Maria Sharapova

  • Datum:
    22 mar 2014
    21:30
  • Sport: Tennis
  • Land: USA
  • Liga: Tennis
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

krankel 2014-03-23 09:34

Snyggt!

tompa87 2014-03-23 03:34

Var aldrig orolig ;-) som vanligt stort tack för välskriven och välmotiverad rek!

Slurf 2014-03-23 02:24

Tackar.

Slurf 2014-03-23 02:11

YES, gott!

Slurf 2014-03-23 01:43

Hon hade ett dubbelbreak men tappar det, 5-4 Sharapova nu i andra...

gullegris 2014-03-22 20:26

Mycket spelvärt ja, har lagt in en liten peng på det också.

Slurf 2014-03-22 19:53

Att det blir tre set i matchen 2.96 på Marathon..
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td