Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Indien – Västindien

Jaha, idag går Västindien in i VM på riktigt. Jag misstänker att en del här på Sharps följde med på långtidsspelet jag rekade (https://www.sharps.se/rekar-speltips/2014-03-16-vastindien-the-field-twenty20-world-cup-61734), den låg uppe ett tag iallafall. Västindien möter Indien i sin första match, ett Indien som redan vunnit mot Pakistan. Dock var det inte en övertygande vinst och kapten Dhoni har en del inte alltför angenäma problem att försöka lösa.

Indien
I sin första match valde laget att försvara först och Pakistan lyckades endast få ihop 130 runs i sin inning. Fjärde wicketen föll efter 15 overs och då hade Indien inte släppt mer än 97 runs. Detta får sägas vara väldigt lågt, trots att man har lagen i fråga i åtanke. Så var det bra bowlande från Indien eller dålig offensiv från Pakistan? Jag skulle främst säga det senare. Mishra och Jadeja var stundtals riktigt bra, men vi får inte glömma att det var en tidig match. Dagens match spelas sent (lokal tid) och vi kommer se betydligt mer fuktighet, något som gör att spinners och leg-bowlers (de som kastar bollen med låg hastighet) får det mycket tuffare. Mishra såg dessutom mänsklig ut i ett par overs, ett par tunga sexor kom från hans hand. Får han tuffare att få rörelse i bollen kan Västindien straffa honom mycket hårdare än Pakistan.

Offensivt var målet inte högt satt och Indien gjorde det man behövde mot Pakistan. Raina gjorde det mycket bra (34 runs på 28 bowls) och Dhawan, Sharma och Kohli var mer än godkända. Yuvraj Singh åkte ut mot Bhatti dock (efter endast en run), och håller man kvar honom såpass högt upp i batting ordern (i vilken ordning de ska slå) kan det skada Indien.

Västindien
Västindiens lag har jag gått igenom till viss del i den föregående reken. Sedan den skrevs har laget spelat två uppvärmningsmatcher. Mot England vann man med 7 wickets och 23 bollar kvar. Än en gång visade Santokie framfötterna och tog tre wickets. Detta är en spelare som än så länge inte fått sitt stora genombrott internationellt och Indien kan få en mycket tuff överraskning. Min favorit Sunil Narine fick en mindre skada på knät i den tidigare matchserien mot England men var nu tillbaka och gjorde två fina overs (0-12).

I torsdags mötte man Sri Lanka och fick man chansen att visa upp sin fina offensiv då man slog först. Gayle var inte lika dominerande som mot England, istället ställde Dwayne Smith ned skåpet på rätt plats med 60 runs. DJ Bravo skrapade ihop 40 och kaptenen Sammy (som lär återfinnas långt ner i deras order igen) snodde åt sig 30 runs på 14 balls. Som sjätte man.. Bowlandet var helt otroligt, Narine gick för fullt och tog 4 wickets! Sex olika spelare tog minst en wicket och då var inte Santokie ens med överhuvudtaget. Några ändringar kommer göras inför dagens match, och allt till det bättre. Vi kommer se en av de bästa västindiska trupperna någonsin idag mot Indien.

Matchning
Dagens kombattanter har mötts tre gånger tidigare i internationella T20-matcher. Västindien har vunnit två av dessa. Tre matcher är förstås väldigt lite men många av spelarna känner varandra sedan tidigare från Indian Premier League. Detta anser jag vara en stor fördel för Västindien. Ett starkt offensivt lag som har koll på motståndarnas bowlers har fördel mot ett starkt defensivt lag som har koll på de andras batters. Pakistanska spelare är fortfarande bannlysta från IPL och Mishra och Jadeja hade kanske än mer övertag p.g.a. detta. Gayle, Sammy och Samuels har alla mött och förnedrat Mishra tidigare (som självfallet har gjort samma mot dessa). Min poäng är att historik mellan två spelare gynnar slagmannen. På samma sätt har ingen i Indien mött Santokie i en T20-match.

Indien är en stormakt i cricket och man bör ge dom respekt. Dock finns det orosmoln på himlen och hur de ska utforma sin batting order är ett av dessa moln. Samtidigt kan detta vara en moot point eftersom Västindien kan slänga upp 190-200 runs på tavlan. Då räcker inte ens Dhonis trä till. Får Västindien jaga, och klarar sig utan att tappa mer än två-tre man de första tolv oversen, så har Indien svårt att ta hem segern. Allt som allt ser jag Västindiens chanser som goda, en eller ett par procent över 50. Därför är allt över 2.15 ett riktigt bjudodds på det starkaste offensiva laget och det mest atletiska.

Gruppen kommer se annorlunda ut när matchen startar eftersom Australien och Pakistan möts just nu. Vinner Australien är Pakistan ute i princip, vinner Pakistan är gruppen helt vidöppen. Oavsett så kan förloraren i Västindien-Indien fortfarande gå vidare men vinnaren har ett riktigt bra läge. Jag tror och hoppas att det blir Västindien.
Cricket

Indien – Västindien

  • Postad:
    23 mar 2014
    10:45
  • Rekare: maddmax
  • Spel: 2 ML
  • Insats: 1,00
  • Odds: 2,24
  • Spreadsheet: (ARKIVERAT)14V
  • Bolag: PinnacleSports
  • Datum:
    23 mar 2014
    14:30
  • Sport: Cricket
  • Land: Internationell
  • Liga: T20 World Cup
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Cazzius 2014-03-23 14:09

Ok, tack!

maddmax 2014-03-23 11:35

2.20 finns hos Ladbrokes.

Cazzius 2014-03-23 11:22

Fantastiskt som vanligt! Tyvärr lite sent ute, oddset nere på 2,05 :(
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td