Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Saitama Seibu Lions – Tohoku Rakuten Golden Eagles

I årets andra match väljer jag att spela de regerande mästarna, Rakuten Golden Eagles. Laget har tappat sin absolut största stjärna, 25-årige Masahiro Tanaka, till New York Yankees i en av de största movesen under uppehållet (och kanske det största i japansk basebolls historia). Tanaka har redan skapat stora rubriker i USA efter att ha hyrt en Boeing 787 för att flyga över sig själv och fem andra till USA från Japan (kostnad 1+ miljon kronor). Tanakas siffror i förra årets upplaga av NPB är smått otroliga, under den vanliga säsongen var han 24-0 med 1.27 ERA och blev den andra pitchern sedan 1945 att gå obesegrad genom säsongen. Under slutspelet var han en viktig byggsten med 6-0, totalt 30-0 under 2013. Needless to say, Tanaka kommer saknas ordentligt i år.

Seibu Lions
Hemmalaget tar emot Golden Eagles efter en relativt genomsnittlig säsong förra året. Seibu kom tvåa i Pacific League med 74 vinster, 66 förluster och 4 lika. Av vinsterna kom 13 mot Golden Eagles, och man var det lag i hela ligan som spelade bäst mot Rakuten. Trots detta lyckades man inte rå på Rakuten i tabellen, man var 7.5 matcher bakom. Under vintern har man självfallet plockat upp en del nya spelare. Cody Ransom (infielder, tidigare Chicago Cubs), Michael Bowden (pitcher, Chicago Cubs) och Greg Reynolds (pitcher, Cincinnati Reds) är kanske de mest intressanta namnen, åtminstone från västliga ögon. Bowden kan definitivt ställa till problem i NPB men som reliever är det inget som påverkar matchspel i större utsträckning.

Under vårträningen har Seibu Lions inte gjort fantastiska resultat, och avslutade med 5-9-2 som facit. I dessa matcher har båda defensiven och offensiven felat, man slog .243 och hade 3.50 ERA totalt. Det blev dessutom bara fyra HRs på 16 matcher och av tolv lag i NPB hade endast ORIX Buffaloes färre. Imorgon startar Lions med Yusei Kikuchi. Han hade ett fantastiskt bra 2013, med 9-4 och 1.92 ERA (och tre complete game shutouts). Jag tror personligen det är p.g.a. Kikuchi som oddset på Rakuten är så högt. Dock har oddssättarna valt att inte lägga vikt på hans vårträning. Kikuchi är visserligen 2-0 men hans ERA är hela 6.23. I den senaste matchen släppte han hela 7 ER på 4 innings, varav två homeruns. Han hade stora problem med kontrollen (fem walks) och jag tror inte han har en magisk switch som han kan slå på nu när säsongen börjar.

Rakuten Golden Eagles
Mästarna tappade som sagt Tanaka och kommer kanske något sämre förberedda inför 2014 än tidigare år. Detta har dock inte synts under vårträningen, 12-3-2 slutade de 17 matcherna i februari och mars. Jag har endast sett klipp från matcherna men det nya maskineriet ser ut att fungera väl. Pengarna från Tanaka-affären har använts direkt, laget har skrivit på en del stora namn. Främst handlar det om Brian Falkenborg (en legend inom NPB) och Kevin Youkilis som, hur mycket jag än ogillar honom, är en spelare av världsklass. Lägg till nya namn som Travis Blackley (pitcher, Texas), Loek Van Mil (pitcher, Cincinnati) och Sho Arima (Softbank) så vågar jag säga att lagets bullpen är bättre än någonsin.

Rakuten startar imorgon Takahiro Shiomi. Shiomi startade inte en match 2013 p.g.a. skada men har två säsonger i ligan (15-19, 3.20 ERA). Under våren har han dock sett mycket bra ut, med 2-0 och 1.80 ERA. I sin senaste match mot Chunichi pitchade han fem innings, och tillät endast tre hits och fick ihop sju strikeouts. Kontrollen var på topp och förhoppningsvis kan han ta med sig formen in i morgondagens match.

Matchning och val av spel
Under fredagen spelades den första matchen i serien och Rakuten slog Seibu med 2-1 efter en tidig 2-run homerun av Kazuo Matsui, lagets shortstop. Pitchern Norimoto kastade i samtliga nio innings. Lions använde två relievers, båda fick 1-2-3 innings och Bowden kan nog komma att pitcha igen imorgon om det behövs. Rakuten har en intakt bullpen med mycket bra pitchers och därför känns FT minst lika bra som 1st 5. Som bortalag ligger oddset på RL lägre och till reken väljer jag därför ML till 2.11. Det är väldigt tidigt på säsongen (och värderingen kan vara lite off) men jag ger Golden Eagles 53-54% chans att vinna, och odds över 1.95 är spelbara.
Baseball

Saitama Seibu Lions – Tohoku Rakuten Golden Eagles

  • Postad:
    28 mar 2014
    19:32
  • Rekare: maddmax
  • Spel: 2 ML
  • Insats: 1,00
  • Odds: 2,11
  • Bolag: PinnacleSports
  • Datum:
    29 mar 2014
    06:00
  • Sport: Baseball
  • Land: Japan
  • Liga: Japan PL
  • Period: ft+ot

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

maddmax 2014-03-29 09:36

Tycker matchen speglade mina tankar ganska väl. Shiomi släppte en run i 2:a men hade då redan fått en som skydd och han pitchade bra totalt sett. Andruw Jones hade ganska många LOB men inte ens det kunde förstöra. Youkilis slog sin första HR för året och Rakuten vann till slut med 5-2.

Vi får se till att vara på samma sida framöver Peppe, lättare att fira då!

Shell Peppe 2014-03-29 00:04

Nej för tjyven, Jones är stabil. Jag väljer en annorlunda strategi för mitt första sushi bet i år :-D

maddmax 2014-03-28 23:22

Eller fadear du Andruw Jones?

maddmax 2014-03-28 22:12

Jasså Peppe? Ja, då måste vi ha minst 20 punkter skillnad i vår cappning. Hoppas att det bara är nu i början av säsongen annars kan det bli en lång sommar för en av oss.

Shell Peppe 2014-03-28 21:15

BOL Max jag sitter på andra sidan
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td