Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Ajax – Twente

Det börjar dra ihop sig till avgörande i holländska högstaligan. Med 6 omgångar kvar att spela möts serieledarna Ajax Amsterdam och serietrean FC Twente. Att Ajax kommer vinna ligan är i praktiken klart men slaget om platserna 2-5 är vidöppet.

Ajax är ett lag som gör många mål, i synnerhet på hemmaplan. De allra flesta målen görs och släpps in i andra halvlek.
Twente är också ett lag som gör många mål. De allra flesta målen görs och släpps in i andra halvlek.
Ajax kommer från två raka oavgjorda matcher och har sett försprånget ner till PSV krympa från 13 till 6 poäng. Ajax behöver ta sig i kragen och kommer att komma supertaggade till söndagens toppmöte.
Twente har definitivt en kvalplats till Champions League inom räckhåll och har mycket av avgörandet i egna händer. Men då behöver man poäng i toppmötet mot Ajax. Till detta möte har man båda ordinarie ytterbackarna avstängda vilket borde öppna upp matchbilden ytterligare.
Det är alltså två offensiva lag som möts på söndag. Båda lagen behöver dessutom gå för vinst för att inte tappa i toppstriden. Såväl Ajax som Twente tenderar att göra de allra flesta av sina mål i andra halvlek.


Denna rek gäller alltså spel på att båda lagen gör mål i andra halvlek.

Ajax leder som sagt ligan och med 59 poäng har man 6 poängs försprång mot jagande PSV och 7 poängs försprång mot Twente (PSV har dock en match mer spelad). Ajax är ett offensivt och målglatt lag; denna säsong har man det tredje bästa målsnittet totalt (2,04 gjorda mål i snitt per match) och näst bästa målsnittet på hemmaplan (2,43 gjorda mål i snitt per match).
Formen är god med 3 vinster och 2 oavgjorda på de 5 senaste.
  • I Ajax hemmamatcher har det hittills under säsongen blivit i snitt 2,79 mål per match.
  • Ajax har hittills under säsongen gjort i snitt 2,04 mål per match; räknar man bara hemmamatcher är motsvarande siffra 2,43.
  • Av Ajax gjorda mål under säsongen har 56% kommit den andra halvleken; räknar man bara hemmamatcher är motsvarande siffra 62%.
  • Av Ajax insläppta mål under säsongen har 50% kommit den andra halvleken; räknar man bara hemmamatcher är motsvarande siffra 60%.
  • I 64% av Ajax hemmamatcher har det blivit max 1 mål i första halvlek.
  • I de fem senaste matcherna har 5 av Ajax 9 mål kommit i andra halvlek.
I Ajax saknas eventuellt anfallaren Viktor Fischer p g a skada. Han har visserligen spelat 24 av 28 matcher denna säsong men har inte haft ett lyckat år - han har nätat 3 gånger i ligan men inte gjort ett ligamål sen i början av december och jämför man med förra säsongen så gjorde han 10 mål på 23 matcher.
Något värre är att Siem de Jong tillkom på skadelistan förra veckan. De Jong är en offensiv mittfältare som spelat 18 av 28 matcher och på dessa matcher gjort 7 mål. Båda skadorna påverkar offensiven men de tre mest tongivande offensiva spelarna i Ajax är fortfarande tillgängliga: Kolbeinn Sigthorsson (24 matcher, 9 mål, 1 assist), Davy Klaassen (20, 8, 1) samt Lasse Schöne (24, 7, 5).

Förutom skadeläget finns ytterligare en aspekt som skulle kunna tala emot spel. De två senaste matcherna har Ajax spelat 1-1 respektive 0-0 mot mittenlagen Cambuur och Breda. Såväl Cambuur och Breda är dock defensivt disciplinerade, båda är bland de 7 lag i ligan som släppt in minst antal mål. Båda Cambuur och Breda har även en kvalplats till Europa League inom räckhåll och har varit supermotiverade att ta poäng mot \\\'redan klara\\\' Ajax (som har dominerat båda matcherna stort).
I mötet med Twente tror jag emellertid att det blir en annan melodi. Jagande PSV ångar på som aldrig förr och har åtta raka vinster. Efter två raka oavgjorda känner nog Ajax att de måste ta sig i kragen och spela färdigt serien på ett snyggt och bra sätt.

Twente ligger alltså på tredje plats och med 52 poäng har man 1 poäng upp till PSV och kvalplats till Champions League (PSV har en match mer spelad). På 52 respektive 51 poäng ligger Arnhem och Feyenoord (Arnhem har en match mer spelad). Twente är ett väldigt offensivt och målglatt lag; denna säsong har man det bästa målsnittet totalt (2,11 gjorda mål i snitt per match) och femte bästa målsnittet på bortaplan (1,57 gjorda mål i snitt per match).
Formen är ok med 2 vinster, 2 oavgjorda och 1 förlust på de 5 senaste.
  • I Twentes bortamatcher har det hittills under säsongen blivit i snitt 2,64 mål per match.
  • Twente har hittills under säsongen gjort i snitt 2,11 mål per match; räknar man bara bortamatcher är motsvarande siffra 1,57.
  • Av Twentes gjorda mål under säsongen har 66% kommit den andra halvleken; räknar man bara bortamatcher är motsvarande siffra 77%.
  • Av Twentes insläppta mål under säsongen har 55% kommit den andra halvleken; räknar man bara bortamatcher är motsvarande siffra 40%.
  • I 64% av Twentes bortamatcher har det blivit max 1 mål i första halvlek.
  • I de fem senaste matcherna har 6 av Twentes 7 mål kommit i andra halvlek.
I Twente saknas de båda ordinarie ytterbackarna Roberto Rosales och Dico Koppers p g a avstängning. De har spelat 28 respektive 22 matcher av 28 denna säsong. Detta torde påverka defensiven en hel del.

Jag bedömer att detta spel har ett mycket stort värde till alla odds över 2,90 och har fortsatt ett värde ner till någonstans runt 2,60.
Spela på Unibet och få Se bonus här
Fotboll

Ajax – Twente

  • Datum:
    30 mar 2014
    14:30
  • Sport: Fotboll
  • Land: Holland
  • Liga: Eredivisie
  • Period: 2H

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Calatan 2014-03-30 03:59

Tack joback1!

joback1 2014-03-28 02:09

Du fick en 5a av mig. Väldigt bra rek!
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td