Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Quite Windy

Länge sedan man la en rek nu. Fick lite tid över idag efter många veckor med hektiskt schema. Dagens rek kommer från kvällens travlopp på Axevalla. Tänkte hålla det klart kortare än tidigare rekar.

Hästen
5 årig valack som ägs/tränas/körs av Maria Törnqvist. En häst som visat V75 kvalitéer och tävlar på en jämn och bra nivå när han håller sig i trav.
Startar idag över 3140m, vilket förvisso är debut på så lång distans men inte borde vara något större problem då hästen verkar vara en rätt stark typ.
Har visat mycket bra form på slutet och va näst senast hårt betrodd i klass 1 på V75 från bakspår.
Lite för mycket galopper i historiken för att det ska vara optimalt dock.
Har totalt galopperat i 6 av 24 starter (25%). Med dagens kusk Maria Törnqvist är statistiken 2 av 9 (22%) som hästen faktiskt verkar trivas och gå bäst med.

Loppet
Ett stayerlopp över 3140m alltså där min rekade häst startar på startvolten från spår 2.
Värsta konkurrenterna startar 40 och 60m bakom.

Yamani Hornline debuterar idag för Flemming Jensen som låter uppåt på hästen. Det är meningen att det ska bli barfota runt om direkt och en rätt offensiv styrning. Har gått en gång tidigare med barfotabalans men gav då ingen direkt extra växel för hästen. Är en riktigt seg typ men som orkar springa i samma tempo egentligen hur långt som helst. Enligt Flemming ska hästen kännas rappare nu än tidigare och enligt mig är detta förstahäst efter vinstchans.

Global Mazarine är en rätt ojämn häst som blandar fina vinster med lite mindre bra insatser. Är just nu favorit på streckspelet. Har varit sjuk och kanske vill man inte direkt offra hästen i ett alltför tufft löpningsförlopp.
Är för mig snarare 3e häst efter de två tidigare nämnda hästarna.

Manalapan är ju i grunden den bästa hästen i fältet. Står ju också på grund av detta 60m tillägg. Har inte alls visat någon större form i år. Har svårt att tro på hästen även om de låter lite optimistiskt från stallet. Har pausat nu i över en månad efter ett lopp där hästen inte såg så värst bra ut och dessutom galopperade. Tror att han behöver några lopp i kroppen för att hitta form igen.

Löpningsförlopp
Quite Windy är medelsnabb ut i volt men behöver nog inte direkt köra för fullt direkt. Bara 5 hästar på startvolten och alla är nog nöjda med att få rygg på hästen. Borde relativt tidigt kunna lunka fram och överta ledningen.
Sedan kör man där och kan välja tempo själva. Troligtvis tar det 1000-1500m innan de på 40m avancerar fram. Får nog Yamani Hornline utvändigt om sig inför sista varvet. Det kan vara en tuffing att hålla emot sista biten på ett långt upplopp.

Värdering
Här tycker jag Bet365s platsodds på 1.7 sticker ut. Från ledningen i ett ihåligt lopp bör chanserna för en pallplats vara mycket goda. Värderar det till 62% chans. Oddset vi får är detsamma som 58,8%. På en fin sommarbana över lång distans är såklart ledningen en otrolig fördel. Alla hästar i andra spår måste springa klart längre över 3 varv än de på innerspåret. Har också chansen att i åtminstonde halva varvet få bestämma tempot själv.
Voltstart med rätt orutinerad kusk och en häst med rätt hög galopp procent sänker chansen lite och måste tas med i beräkningen.
Spela på Bet365 och få Se bonus här
Trav

Quite Windy

  • Datum:
    15 apr 2014
    20:14
  • Sport: Trav
  • Land: Sverige
  • Liga: Trav
  • Period: Plats

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

AndyMart 2014-04-15 20:34

Den satt fint!

AndyMart 2014-04-15 17:59

Jag tyckte reken var bra, satte en 4a! Väldigt stor platschans för Quite Windy från ledningen ju. Det som talar emot måste ju ändå vara om den blir krossad av Björns eller Flemmings sista varvet, då kan det bli jobbigt att hålla till plats!

NicklasJ 2014-04-15 17:56

Verkar som att jag går mot ett rekordlågt betyg med denna rek.

NicklasJ 2014-04-15 17:11

Tyvärr har oddset redan hunnit sänkas. Ligger just nu på 1.6 vilket är under min värdering. Alltså inte längre värt att spela på.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td