Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Stanislav Wawrinka – David Ferrer

Semifinal i Monte Carlo. Underlaget är grus Wawrinka (rankad 3a) mot Ferrer (rankad 6a). Mitt spel är att denna match går till tre set. Jag finner oddset på 2.30 otroligt lockande, jag skulle vilja att säga att det finns bra värde här. Hade nog bettat på detta spel även om oddsen legat runt 2.00. Varför? Motivering följer:


* Ferrer kommer från en emotionell och energi-tömmande seger mot gruskungen Rafa Nadal. Är det något Ferrer velat uppnå i sin karriär så har det varit att slå Nadal på just grus. Vilket han nu äntligen gjorde. Jag ställer mig lite frågande till om Ferrer kommer kunna ladda om till denna match, framförallt i första set. Jag tror dock att ju längre matchen går desto mer kommer det gynna spanjoren. Första set till Wawrinka, andra till Ferrer efter att han jobbat sig in i matchen (framförallt mentalt) och förlängt fler dueller än i första set? Så tror jag det kommer se ut.

* Det går inte att komma ifrån att Ferrer är i bra form. Vinsten mot Nadal var fullt rättvis och Rafa hade ingen skada. Det är en otroligt imponerande seger som vittnar om att Ferrer är i mycket bra form.

* Samtidigt som Ferrer är i praktslag så kan man säga detsamma om Wawrinka. Han vann Australien Open tidigare detta år, där han blev den första spelaren att slå Nadal och Djokovic i en och samma Grand Slam.
En annan intressant statistisk notering är att Wawrinka, som ännu inte vunnit en Masters, dock spelat två Masters-finaler i sin karriär, båda två på just grus. 2008 i Rom och 2013 i Madrid.

Det är två spelare som är i grym form och det kommer vara små marginaler som avgör denna fajt.

* Deras inbördes statistik är jämn. Det står 8-5 till Ferrer. Ferrer leder grusmötena med 4-2. Däremot vann Wawrinka senast dom spelade på grus, 2013 i Portugal. Två raka set. Ferrer trivs mycket bra på grus, men jag tycker att folk underskattar Wawrinka på grus. Det är ett underlag som passar honom bra, där han får tid och slå sina aggressiva bollar, och vinklade slag. Wawrinka är tex 37-13 på sina senaste 50 grusmatcher och det är en bra statistik.

-

Ferrer är favorit här och jag skulle säga att det finns spelvärde även i en seger på Wawrinka. Sätter Wawrinka sitt spel och är koncentrerad under hela matchen så tror jag han vinner. För han har alla vapen till att slå Ferrer. Den "nya" Wawrinka (svenske Norman tog över coachrollen januari 2014, och har lämnat stora avtryck redan) är en smartare tennisspelare som förstår när han måste vara aggressiv och när han bör spela över bollen relativt enkelt. Han servar också otroligt bra för tillfället och det kommer sätta press på Ferrer och Ferrers servegame. Jag ställer mig lite frågande till om Ferrer kommer kunna hantera Wawrinkas aggressiva och offensiva spelstil, men samtidigt så ställer jag mig även frågande till om Wawrinka ska kunna spela så pass fläckfritt och aggressivt i två raka set mot en Ferrer i toppform?

Jag tror vi får se två spelare som har var sin dipp under denna match. Mentalt och spelmässigt. Och det tror jag kommer leda till ett tredje set. Ett set som kommer bli tajt och spännande.

Odds på denna match kan man se här: http://www.oddsportal.com/tennis/mon.../#over-under;2

Mitt sheet finner man här: https://www.sharps.se/spreadsheet/29355
Spela på Unibet och få Se bonus här
Tennis

Stanislav Wawrinka – David Ferrer

  • Datum:
    19 apr 2014
    13:30
  • Sport: Tennis
  • Land: USA
  • Liga: Tennis
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td