Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Santiago Giraldo – Fabio Fognini

ATP-tävling i Barcelona. Giraldo (rankad 65a) mot Fognini (13). Underlaget är grus. Jag tycker detta är ett riktigt bjudodds, jätte-spelvärt i min mening. Skulle säga att det är 50-50, att detta överspel sitter, dvs att matchen går till tre set.

* Rent statistiskt så är detta ett intressant bet. Fognini har spelat 21 matcher detta år (matcher som avgörs i bäst av tre set som denna i Barcelona). Elva av dessa tjugoett har gått till tre set. De flesta av dessa setförluster har kommit mot lite sämre motstånd. Spelare med ranking från 38-231 (åtta av elva hade en ranking mellan 38-231).

* Alla som följer tennis och Fognini vet om att italienaren är instabil mentalt. Han kan spela fantastiskt ett set för att sedan ge bort det andra. Han är väldigt mycket upp och ner helt enkelt.

* Giraldo har fin statistisk på gruset, ett underlag som han trivs allra bäst på, likt Fognini. Giraldo har de två senaste åren producerat en fin rekord på grus, 22/13 (22 vinster, 13 förluster) och 21/11. Han är 8/5 detta år.

* Giraldo kommer från en utmärkt grusturnering i Houston där han nådde semifinal. Där han bland annat besegrade 14:e rankade spanjoren Tommy Robredo. Det är en bra självförtroende-boost inför ATP-spelet här i Barcelona.

* Giraldo har redan vunnit en match här i Barcelona, mot Sijlsling. Betryggande och mycket stabilt utan att släppa till en enda breakboll. Han har fått "känna på" underlaget och är mer bekväm med det än Fognini kommer vara. Då Fognini kommer göra sin första match i turneringen mot just Giraldo.

* Fognini har aldrig trivts här i Barcelona. Han har en record på 4-4 här i Katalonien. Och för att vara en gruspecialst av Fogninis klass så är det en medioker notering. Senast italienaren spelade här var 2011 då fick han stryk i sin första match mot 186 rankade Vagnozzi. Året innan fick mot Schwank, rankad 65a. Även om det var för tre år sedan så tror jag att sådant här spelar en liten roll då man inte har den där trygghetskänslan som man kanske vill ha inför en turnering.

* Giraldo har 5-2 i record här i Barcelona. Sist han spelade var 2012, då slog han Haase och Istomin, dugliga spelare, innan han fick stryk mot Murray. 2011 slog han Bellucci och Ramos, också två bra spelare, innan han förlorade mot Nadal.

* Deras inbördesstatistisk säger 3-1 till Fognini. Senast dom möttes var 2012 i Acapulco, grus. Fognini vann 6-4 7-5. Två jämna set. Innan det, 2011, så möttes dom i Kitzbuhl, även det på grus och då vann Giraldo i två raka, 6-3 6-3.

-

Jag ser detta som en otroligt farlig match för Fognini. Han har ingen bra record här i Barcelona. Han möter en spelare som är i bra form och med bra självförtroende efter ett fint resultat i den senaste turneringen. Giraldo är även en spelare som kämpar konstant och får tillbaka många bollar. Så skulle Fognini få sin regelbundna formdipp under pågående match så kommer Giraldo ta vara på detta, på bästa möjliga sätt då han kommer gneta till sig poängen och göra få misstag. Fognini är helt klart den bättre spelaren av dessa tv men jag tycker att oddsen på Giraldo och överspelet är alldeles för högt.

Jag spelar även +1.5 set till Giraldo. En rak seger på Giraldo är också intressant men jag står över det spelet.

2014-04-23 14:00TennisSantiago Giraldo vs Fabio Fognini +1.5S FT 9 2.050Mitt sheet kan man se här: https://www.sharps.se/spreadsheet/29355

Odds på denna match finner man här: http://www.oddsportal.com/tennis/spa.../#over-under;2
Spela på Betsson och få Se bonus här
Tennis

Santiago Giraldo – Fabio Fognini

  • Datum:
    23 apr 2014
    14:00
  • Sport: Tennis
  • Land: Spanien
  • Liga: Tennis
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td