Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Dumas Sand

Jackpot idag på Mantorp och dags för en ny rek. Hade ingen tanke på att göra någon rek idag men när Bet365 släppte sina odds till omgången så kände jag att detta fina odds ändå var värt att skriva om.

Dumas Sand startar i sista avdelningen på v64 och dd-2 som är ett Stayerlopp över 3140m.

Hästen
Denna sjuåriga vallack har haft en långt ifrån spikrak karriär. Det har varit många galopper och svårigheter med aktionen. Som 4åring höll man på att ge upp hästen och tänkte sälja bort den för någon tusenlapp som ridhäst.
Man gav det en chans till och därefter har hästen bl.a tagit en seger på v75.
När Dumas Sand fungerar så är det en för denna klass mycket bra häst. Distansen passar perfekt och idag prövar man barfota runt om och öppet huvudlag. Har galopperat 2 starter irad och det finns frågetecken på hur hästen kommer prestera.

Motståndet
Är ett rätt så öppet lopp med flera tänkbara vinnare. Det visar sig bland annat på insatsprocenten på v64 där det är väldigt jämnstreckat mellan flera. Finns några speciellt på tillägg som har lite mer rutin och styrka som förmodligen kommer vara långt framme. För att nämna några av de mest aktuella:

3 Dante Band är den trolige ledaren i loppet. Tar man sig inte dit direkt så blir man förmodligen släppt dit. Får Björn Goop upp för första gången i sulkyn och det krävs nog att den är minst 30m bättre nu för att segerstrida och det är inte omöjligt att den är det. Tidigare körts av Admir Zukanovic och det är såklart rätt stor skillnad nu när senaste årens segerrikaste kusk kör.

11 Dansman Charlie är just nu favorit. En häst som provat en del på V75 och gjort det okej. Distansen är nog inga problem och hästen står sig bra i konkurrensen idag.

8 Prince Orlando tillhör också en utav de bättre hästarna i loppet. Idag blir det barfota runt om igen så som man brukar köra. Kan få ett rätt bra lopp från spår 8 då man direkt är på innerspår. Brukar kunna röra på sig bra tillslut och ska inte nonchaleras.

Löpningsförloppet
Som jag skrev tidigare så är det troliga att 3 Dante Band tidigt sitter i ledningen. Björn Goop kommer då försöka köra mot de bättre hästarna på tillägg så att de inte får något gratis.
9 Dumas Sand sitter direkt i andraspår och lär nog köras rätt så offensivt ifall han går felfritt. Är inte beroende av något speciellt lopp utan tål att göra mycket själv i denna konkurrens. Kan tänka mig att Kim rätt tidigt kör framåt till en dödsposition utvändigt om Dante Band.

Sammanfattning/Värdering
Det här spelet är långt ifrån någon garanti. Risken för galopp är relativt hög och framförallt med barfota balansen har hästen tidigare galopperat mycket. Skulle han dock fungera så tror jag han är snäppet bättre än de andra i fältet.
När vi får 8 gånger pengarna vilket motsvarar 12,5% vintschans så tycker jag det finns värde. Mitt målodds här ligger på 6,65 = 15% vinstchans som jag värderar chansen till.
Som tidigare i rekarna så rekommenderar jag en lägre insats på de odds som är över 5 gånger för att sänka variansen.
Så det blir en insats på 0.5 units här.

Spreadsheet över tidigare rekar:
https://www.sharps.se/spreadsheet/30366

Lycka till!
Spela på Bet365 och få Se bonus här
Trav

Dumas Sand

  • Datum:
    27 apr 2014
    17:00
  • Sport: Trav
  • Land: Sverige
  • Liga: Trav
  • Period: Vinnare

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Ace 2014-04-27 18:03

Satisfied La Marc, Fernando Sånna och så rekar du Dumas Sand. Ibland har man mer otur än man förtjänar. Tackar än en gång för liren som satte guldkant på söndagen!

NicklasJ 2014-04-27 17:06

Ej körbar under egentligen hela loppet. Kim fick egentligen bara försöka hålla hästen till trav under de tre varven. Förmodligen helt okörd i mål. Tar 20m på resten av fältet på upploppet men är aldrig nära.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td