Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Djurgardens – Kalmar FF

**** EDIT - Amartey överraskande uttagen i Djurgårdens matchtrupp, status osäker, rekommenderar att avvakta spel tills vi fått mer info, startelva släpps troligen en timme innan matchstart 7/5 19:00 ****

OK, som Djurgårdare gillar jag väl egentligen inte att reka detta spel, men jag försöker hålla känslor och intellekt åtskilda när det gäller spel, och det här oddset är faktiskt alldeles för bra för att hoppa över.

Djurgården tar emot Kalmar på Tele2-arena. I Kalmar spelar som bekant skytteligaledaren Måns Söderqvist, som gjort sex mål på sju matcher i år. Bland Söderqvists egenskaper märks bland annat att han är snabb och bra på att nosa sig till målsituationer i straffområdet. Denna yngling ställs alltså mot Djurgårdens försvarsspel där Daniel Amartey troligen är fortsatt skadad. Det betyder med största sannolikhet att mittbacksparet Östberg - Bergström får förnyat förtroende framför Höie precis som i senaste matchen mot Åtvidaberg.

Vad betyder då detta? Ja tittar vi på matchen mot Åtvidaberg så var det väldigt tydligt att Östberg var klart ringrostig. För att säga det på ren svenska så var han skitdålig, nästan lika dålig som Amartey är bra, och han är riktigt bra om någon nu missat det. Problem i positionsspelet och samspelet med Bergström lämnade mycket i övrigt att önska. Snabb är han absolut inte, och jämfört med vindsnabbe Söderqvist så är inte heller mittbackskollega Bergström direkt snabb. Bakom dessa står målvakt Höie vars insatser denna säsong kanske inte varit direkt usla, men han släppt ett par tveksamma boxningar och returer rakt ut i banan - typ i den ytan som Söderqvist dyker upp. Det finns för övrigt en intervju på dif.se där Östberg säger att han inte är orolig inför Kalmar-matchen - den känslan kan jag lova att han inte delar med särskilt många supportrar.

Med denna bakgrund är det faktiskt helt omöjligt att inte hugga direkt när Bet365 erbjuder hela 4.33 (Unibet 4.20 just nu) på Söderqvist som målskytt i matchen. I mitt tycke är det ett fantastiskt högt odds som jag tar alla dagar i veckan.

Självklart finns det risker med spelet. Amartey har en revbensskada och kan såklart friskna till mirakulöst och med honom på plan så har Djurgården faktiskt gjort några bra försvarsinsatser. En annan möjlighet är att Chibsah flyttas ned som mittback, eller Vytas in som mittback, men med intervjun med Östberg på officiella hemsidan så tror jag inte att Pelle Olsson har tänkt bänka Östberg redan efter en match i startelvan - inför säsongen är det ganska klart att Östberg är tredje mittback i laget. Nu lägger jag ju reken tidigt men skulle det vara så att du läser denna rek strax innan matchstart och oddset fortfarande finns kvar så kan det såklart vara en idé att kolla senaste nytt och startelva på dif.se för att se om Amartey frisknat till. Ser jag något så skriver jag i kommentatorsfälten nedan, men strax innan match är jag förmodligen inte här inne. Startelva brukar publiceras en timme innan matchstart.

Med spel på individuella spelarinsatser är risken som jag uppfattar det alltid större än vid spel på laginsatser - enskilda spelare kan ju ha dåliga dagar av olika anledningar och av den anledningen spelar jag normalt 0.5 units på enskilda spelarinsatser - så även denna gång.

Jag rekar till marknadshögsta som jag hittat vid tiden för rekens publicering. Oddsjämförelsesajterna är dock inte särskilt tillförlitliga vad gäller oddsjämförelser på målskyttar så kolla vilket av dina bolag som ger bäst odds. Hittar du bättre odds så skriv det gärna i kommentatorsfältet så hjälper du alla som vill rygga.

Spreadsheet med mina rekar för dig som vill se hur jag rekat tidigare: https://www.sharps.se/spreadsheet/24214

Kommentera gärna!
Spela på Bet365 och få Se bonus här
Fotboll

Djurgardens – Kalmar FF

  • Datum:
    06 maj 2014
    19:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Sverige
  • Liga: Allsvenskan
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Tomte 2014-05-07 21:07

Slut 0-0. Amartey bra koll på Söderqvist som dock fick ett jätteläge ostörd mitt i straffområdet men träffar insida stolpe. Ingen större tur med målställningarna på de senaste rekarna men förhoppningsvis ska det väl vända. In the long run...

Tomte 2014-05-07 17:12

Pelle Olsson just bekräftat i Djurgårdens inför-sändning att Daniel Amartey startar. Spelet är fortfarande OK, men inte alls så bra som jag trodde när jag rekade. Nu sticker jag iväg till match, hoppas att spelet går in men att DIF vinner. Återkommer troligen med kommentar imorgon.

Tomte 2014-05-06 19:13

Ta det försiktigt - truppen släppt och Amartey oväntat med i truppen. Iaktag försiktighet med detta spel vid ev rygg. Söderqvist kan såklart göra mål ändå, men med denna nya info så förändras förutsättningarna.

Tomte 2014-05-06 18:29

@AddeTheMan - Tack - ännu bättre värde med andra ord :-)

AddeTheMan 2014-05-06 18:17

4,9 @ 10bet.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td