Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Simona Halep – Maria Sharapova

Final på gruset i Madrid. Halep rankad femma möter Sharapova rankad nia. Jag tror vi får se en jämn match som går till tre set. Odds på Halep och oddset på att matchen går till tre set är otroligt spelvärt enligt mig. Jag tycker bookiesen underskattar Halep i denna match och jag tror det blir ytterst små marginaler som avgör denna final. Därför tror jag på tre set och en jämna match:

* Halep har spelat jättefin tennis de senaste året, hon fick sitt genombrott efter 2012 säsongen och klättrade rask upp i rankingen och är nu alltså världsfemma. Halep är sedan ett år tillbaka 23-5 på gruset och 66-11 i matcher på alla underlag. Det är en jättefin statistik som visar en spelare med stort självförtroende och kapacitet. Hon har spelat bra här i Madrid och slagit bland annat Ivanovic, Lisicki och Kvitova , alla topp sexton i världen för tillfället.

* Halep trivs allra bäst på gruset. Jag tror hon hade fått det tufft på alla andra underlag mot Sharapova, är det på något underlag hon ska skrälla så är det på just grus.

* Halep är en smart spelare. Dessa kryllar det inte av i WTA-touren precis. Det betyder att hon kan anpassa sin spelstil till Sharapovas svagheter. Och jag tror detta blir en av nycklarna idag. Halep har hittills varit lite för passiv i sina matcher här i Madrid men jag blir inte alls förvånad om hon nu helt plötsligt spelar mer aggressivt. Hon har alla vapen till att hota Sharapova, hon kan spela aggressivt och säkert, hon har en helt ok serve och hon rör sig fenomenalt på gruset. Dessutom har Halep, som sagt, även hjärnan till att besegra ryskan.

* Sharapova har 2-0 i inbördes, båda på hardcourt. Men båda innan Haleps stora breakthrough. Så dessa inbördes är helt irrelevanta skulle jag säga. Vi och Sharapova kommer få se en helt ny Halep idag.

* Det går inte att blunda för Sharapovas fina grusstatistik. Under de senaste tre åren lite drygt så har hon bara fått stryk mot en spelare (ett x antal gånger) och det är Serena Williams. Det är en imponerande notering. Hon är tex 46-4 i sina senaste 50 grusmatcher.
MEN hon har många gånger, trots sin fina statistik haft stora problem i sina vinstmatcher. Här i Madrid så fick vi se en tresetare mot 57 rankade McHale tex. Likaså mot Li Na i kvartsfinalen. I Stuttgart, där hon vann för tio dagar sedan så vann hon finalen mot 12:e rankade Ivanovic efter tre set. Där hon även tappade ett set till 26 rankade Safarova i turneringens första match. En match som hon vann efter ett tiebreak i tredje avgörande.

Så även om hennes statistik är fin på gruset så har hon haft ett x antal matcher, båda mot bra och lite sämre motstånd där hon fått slita rejält och vinna i tredje set.

* Sharapova vinner som ovan påpekat många av sina matcher som går till tre set, och det mycket tack vare hennes mentala styrka. Idag möter hon kanske den spelaren som är henne närmast när det kommer till psykologisk styrka.

* Halep har fin statistik mot sk. big hitters. Halep är också 19-1 mot spelare rankade mellan 4-20, i sina senaste tjugo matcher mot dessa (rankade mellan 4-20).


Halep är en riktigt slitvarg som får över många bollar. Sharapova kommer tvingas spela konsekvent för att vinna denna match. Jag tycker dock inte att hon har spelat konsekvent nog (i Madrid eller detta år) för att vinna i två raka mot Halep. Jag håller Sharapova som favorit, utan tvekan men jag kan se henne kollapsa (slå en massa UE) i ett av dessa set, pga sitt höga riskspel och då tror jag matchen kommer avgöras efter små marginaler i ett tredje set. Där förmodligen Sharapova kramar fram det där lilla extra för att avgå med turneringssegern.

Spelar även:
2014-05-11 16:30TennisSimona Halep vs Maria Sharapova +3.5G FT 8 2.090


Och, 2-1 i set till Sharapova:
2014-05-11 16:30TennisSimona Halep vs Maria Sharapova 1-2 FT 6 4.000


Odds på denna match hittar man här:
http://www.oddsportal.com/tennis/spa...rRr9giA9/#ah;2

och här:
http://www.oddschecker.com/tennis/wt...ova/total-sets

Mitt spreadsheet: https://www.sharps.se/spreadsheet/29355
Tennis

Simona Halep – Maria Sharapova

 • Postad:
  11 maj 2014
  15:20
 • Rekare: gullegris
 • Spel: 1 Ja
 • Insats: 8,00
 • Odds: 2,62
 • Spreadsheet: Tennis
 • Bolag: Ladbrokes
 • Datum:
  11 maj 2014
  16:30
 • Sport: Tennis
 • Land: Spanien
 • Liga: Tennis
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Serj 2014-05-11 18:58

Snyggt spelat, det tackar vi för.

Serj 2014-05-11 15:39

Fin rek, bra skrivet. 2-1 till Sharapova finns till 4.33 på Ladbrokes.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td