Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Alize Cornet – Ana Ivanovic

WTA match i Rom, på underlaget grus. Ivanovic rankad #13 möter Cornet rankad #21. Jag tycker Ivanovic gjorts till en alldeles för stor favorit här. Cornet finns att spelas till odds runt 3.50/60. Jag skulle satt oddset på fransyskan till 2.50 kanske. jag har lite svårt och förstå varför Ivanovic är så pass stor favorit här. Jag tror iaf att vi får se en jämn och lång match, som avgörs efter ganska små marginaler i tredje set. Detta tycker jag talar för att överspelet sitter (och set handikapp på Cornet som jag även spelar):

* Cornet har haft ett fantastisk 2014, och egentligen varit briljant sedan ett år tillbaka. Detta år har hon iaf vunnit en titel i Katowice, där hon besegrade hemmaspelare och tredjerankade Radwanska. Hon spelade final i Dubai, tidigare i år, efter att ha slagit Serena Williams i semfinalen. En mycket meriterande seger. Och så har hon spelat semifinal i Paris WTA. Hon är 19-10 detta år, 42-28 de senaste året och 7-3 på de tio senaste.

* Jag satt och lyssnade på en intervju från Cornet inför Rom, där pratade hon bland annat om hur mycket segern mot Serena tidigare under denna säsong har gjort för henne rent mentalt sätt. Att hon känner att hon kan slå vem som helst nu och att motståndarna visar henne mer respekt nu. Cornets svaghet har varit hennes psyke, men hennes senaste år och resultat visar att hon äntligen har lärt sig att hantera den mentala aspekten av tennisen. Vilket hon också påpekar och framhäver i flera intervjuer på senare tid.

* Cornet trivs allra bäst på gruset, även om hon är duktig på de flesta underlag. Hon har spelat final här i Rom 2008. Hon har vunnit sammanlagt fyra WTA titlar och tre av dessa kommer på just grus. Ivanovic är även hon mycket duktig på gruset. Hon har 13 WTA-titlar varav två på gruset. Ivanovic trivs på gruset men jag skulle säga att om det är någonstans hon får lite svårare på så är det på gruset i Rom då detta underlag är kanske tourens långsammaste. Det innebär att Ivanovic power-slag inte får samma genombrottskraft som tex på gruset i Paris.

* Ivanovic har förvisso en semifinalplats här i Rom 2010. Men annars har hon haft svårt att prestera här. Hon förlorade mot lillasyster Radwanska förra året, rankad 31:a. 2011 förlorade hon mot Wickmayer som är en usel grusspelare. Intressant är också att hon 2008, då hon vann Franska Öppna på gruset, förlorade här i Rom mot en Pironkova som hade NR, no ranking. Jag tror inte Ana trivs särskilt bra här i Rom, med tanke på förutsättningarna.

* Det står 1-1 i inbördes möten mellan dessa. Båda på hardcourt. 2008 vann Ivanovic. 2013, senast dom möttes så vann Cornet. Så Cornet vet att hon kan slå Ivanovic.

* Båda spelarna, speciellt Ivanovic har en otrolig hög högstanivå. Men båda, speciellt Ivanovic har också en förmåga att dippa fullständigt i sitt spel mitt under pågående match.Båda är otroligt duktiga på att spela ett riktigt bra set för att sedan slappna av och ge bort det andra. Innan man tänder till igen för att avgörande set. Det går alltså mycket upp och ner för båda under enstaka matcher. Det gynnar överspelet och även handikapp-spelet.

-

Det som talar emot Cornet är att hon bara har två matcher på gruset detta år, medan Ivanovic är 8-2 detta år på samma underlag. Däremot spelade Cornet en fin tennis i sin första match här i Rom mot Flipkens och jag är inte särskilt orolig över detta om jag ska vara ärlig. Mycket av detta spel går också efter en fin magkänsla. Jag vet att det inte är ett bra motiv, men dessa magkänsla-spel brukar vara de allra bästa för mig. Jag tror också det finns chans att vi får se en skräll här från Cornet.


Spelar även:
2014-05-14 16:00TennisAlize Cornet vs Ana Ivanovic +1.5S FT 8 1.960


Odds på denna match: http://www.oddsportal.com/tennis/ita.../#over-under;2

Mitt spreadsheet: https://www.sharps.se/spreadsheet/29355
Tennis

Alize Cornet – Ana Ivanovic

 • Postad:
  14 maj 2014
  14:38
 • Rekare: gullegris
 • Spel: ÖVER 20.5
 • Insats: 8,00
 • Odds: 1,94
 • Spreadsheet: Tennis
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  14 maj 2014
  16:00
 • Sport: Tennis
 • Land: Italien
 • Liga: Tennis
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Misär 2014-05-14 16:51

Bra skrivet! Let's go!

xanderr 2014-05-14 16:01

Tackar!
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td