Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

AIK – Elfsborg

En till spekulativ rek (favoritspel är för mesar ;-) där jag tycker att oddset motiverar en liten slant.

Vi vänder oss mot nationalarenan och mötet mellan förhandstippade guldkandidaterna AIK och Elfsborg. Två lag som båda varvat bra och mindre bra insatser så här långt.

AIK har inte hållit nollan så här långt i Allsvenskan. Förstemålvakten Stamatopolous har de senaste matcherna varit petad till förmån för Patrik Carlgren. Inför senaste matchen mot Mjällby pratade Andreas Alm om vikten av att hålla nollan - något som höll i sju minuter.

Elfsborg är ju som alla vet ett bra och hyffsat anfallsglatt lag, i synnerhet på hemmaplan, men faktum är att man i år bara gjort mer än ett mål på bortaplan i 1 av 4 matcher och har två 0-0-resultat på bortaplan i år.

Till denna match förutsätter jag att Alm pratat vidare om förvarsspelet med sina spelare. Kombinera detta med att Elfsborg spelar borta, på naturgräs, och har en viktig cupfinal på söndag i tankarna. Två lag som säkerligen har respekt för varandra och ett par smällar på spelare för Elfsborg senast mot Gefle (Hult och Prodell klev båda av, Hult saknas i truppen mot AIK) och Celso Borges sista match innan han åker iväg till VM så tror jag på en lite avvaktande matchbild där båda lagen är sugna på att hålla nollan och flera spelare kan ha i bakhuvudet att undvika skador, i synnerhet om det skulle vara 0-0 framåt slutet av matchen. Teteh Bangura gjorde comeback i AIK U21 mot Åtvidaberg och gjorde två mål, men han är inte med i truppen mot Elfsborg.

Med dessa förutsättningar fastnar jag för det lite udda spelet Under 2 (Asian, pengarna tillbaka vid två mål) till 2,96 på Marathon. Jag tänker inte översälja reken och påstå att spelet är glasklart, men jag tycker att det ska ha ca 40% chans att gå in, vilket motsvarar ett odds på 2,50. Ta lite marginal så skulle jag spela detta ner till ca 2,65.

Lite högre risk på spelet och jag håller mig till 0.5 unit insats, normalinsats för mig är 1 unit.

Jag rekar alltid till marknadshögsta vid tiden för rekens publicering. För aktuella odds, eller om du inte har bolaget jag rekat på - följ denna länk till Oddsportal. Det är alltid värt att kolla upp oddsen innan man lägger spelet.

Spreadsheet med mina rekar för dig som vill se hur jag rekat tidigare: https://www.sharps.se/spreadsheet/24214

Kommentera gärna!
Fotboll

AIK – Elfsborg

 • Postad:
  15 maj 2014
  11:41
 • Rekare: Tomte
 • Spel: UNDER 2
 • Insats: 0,50
 • Odds: 2,96
 • Spreadsheet: Sharpsrekar
 • Bolag: Marathon
 • Datum:
  15 maj 2014
  19:00
 • Sport: Fotboll
 • Land: Sverige
 • Liga: Allsvenskan
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Tomte 2014-05-15 20:59

Slut 2-1 efter att AIK avgjort i 85:e. Får hitta någon 1.01-match att reka nästa gång så att jag hittar en vinnare... eller så fortsätter jag att reka där jag hittar värde och vet att det lönar sig i längden. :-)

Tomte 2014-05-15 13:08

Fyra 0,5 på raken när snittet innan låg på 3,7... Oh well...

Tomte 2014-05-15 12:19

jockeln2: Tack, självklart försöker man skriva hur man tänker - inte mycket till rek annars :-)

Serj: Märkligt, för mig vägrar länkarna - jaja, man ska inte förstå allt :-)

Serj 2014-05-15 12:07

Länkarna funkar för mig iaf.

jockeln2 2014-05-15 11:58

Väldigt intressant analys, gillar att du skriver om hur du tänker när du rekar!

Tomte 2014-05-15 11:44

Länkarna vill inte samarbeta idag heller :-)

Oddsportal: http://www.oddsportal.com/soccer/sweden/allsvenskan-2014/aik-elfsborg-dOXLZFxt/#over-under;2

Mitt spreadsheet med rekar: https://www.sharps.se/spreadsheet/24214
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td