Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Jelena Jankovic – Agnieszka Radwanska

WTA-match i Rom. Underlag; grus. Jankovic rankad #8 mot Radwanska rankad #3. Just nu kan man få runt 2.30 på en seger för Jankovic vilket jag tycker är ett otroligt bra pris, mycket spelvärde finns här. Jag ser denna match som 50/50. Kanske tom liten fördel Jankovic. Mitt huvudspel blir att vi får se tre set här, men spelar även 2-1 i set till Jankovic till fina 5.00. Motivering:

* Jankovic ska inte vara så pass stor underdog som hon är i nuläget. Hon trivs alldeles utmärkt på gruset i Rom, långsamt grus där hon skördat stora framgångar tidigare. Hon har en fin record på 29-9 här i Rom. Hon har vunnit titeln två gånger. Så det är en spelplats där hon har goda minnen och bra resultat. Radwanska i sin tur, är 8-7 i Rom totalt sätt. En mycket svag statistik med tanke på att hon är en världsspelare. Innan sina två vinster här detta år så hade hon under de tre föregående åren 0-3 i statistik där hon åkte ut i sin premiärmatch samtliga tre år. Det mot spelare som var rankade 28, 41 och 64. Man kan inte säga att Radwanska trivs här och det är en anmärkningsvärd statistik med tanke på turneringens höga status och Radwanskas normalt fina klass.

* Jankovic har spelat en mycket bra tennis detta år. Hon är 26-11, säsongen 2014. Hon har inte vunnit någon titel men hon har spelat en final och två semifinaler. Varav finalen och den ena av semin var på just grus. Radwanska har också en bra record denna säsong, 26-9. Men hon har åkt på några klara förluster mot spelare hon egentligen ska slå. Hon fick stryk fransyskan Cornet rankad 22, i semifinalen i Katowice. Hon har förlorat två gånger mot Pennetta denna säsong, rankad 23a. Pennetta som jag tycker spelar en tennis som är ganska lik Jankovics faktiskt. Mycket lik. Två förluster mot Cibulkova också, men dessa kan jag förstå då Cibulkova spelat riktigt bra denna säsong, speciellt när dessa två möttes tidigare under året. I början av året så fick Radwanska även pisk av Mattek Sands, rankad 48. Jag tycker hon varit lite mer ojämn och osäker än normalt och jag hade förväntat mig mer från henne än de hon visat så här långt.

* Radwanska leder inbördes möten med 5-2. Senast dom möttes var för två månader sedan på hardcort. Då vann Radwanska en jämn tresetare. Jag minns denna match och det var en fajt som Jankovic borde vunnit. Hon fallerade helt enkelt på eget bevåg. I tennis är det jätteovanligt att förlora en match om man vunnit fler poäng totalt sätt än motståndaren, men det var vad som hände i denna match. Jankovic vann 105 poäng medan Radwanska vann 103, och det är som sagt inte ett vanligt scenario. Jankovic hade i den matchen tex 16 breakbollar, men tog bara 6. Radwanska 10 breakbollar, men tog också 6.

Som jag skrev innan så borde Jankovic spelmässigt passa Radwanska ganska dålig, då serbiskan är otroligt allround. Av Radwanskas fem segrar mot Jankovic så har dock tre av matcherna gått till tre set. Dom har bara möts på gruset en enda gång, och då vann Jankovic. Många av Radwanskas segrar mot serbiskan kommer också under en tid då polskan spelade sin bästa tennis medan Jankovic letade efter form och träff. Så jag skulle vilja säga att denna inbördes statistik är lite missvisande.

* Jankovic kom till Rom otroligt taggad, då hon lite snöpligt åkte ut ur Madrid-turneringen tidigt (spelades förra veckan). Hon ser extremt spelsugen ut, och hon är utvilad och redo att gå långt. Radwanska har spelat många matcher på senare tid och nådde semi förra veckan i Madrid. Med tanke på att Franska Öppna väntar runt hörnet så tror jag inte att Radwanska kommer vilja detta lika mycket som Jankovic. Jag tror serbiskan har en större vilja att går längre här, samt att hennes kropp rent fysisk är mer redo.

* Jag var först jättesugen på att spela en rak seger här på Jankovic, för jag tror hon vinner detta. Ska jag vara ärlig är jag lite rädd för 2-0 Jankovic i denna match. Jankovic har spelat mycket bra tennis i sina två första matcher i Rom och vunnit båda i två raka set. Däremot har hon pendlat mycket i sitt spel under dessa matcher. Igår mot hemmaspelaren Pennetta så vann hon första set med 6-2. Hon break:ade Pennetta hela fyra gånger i första set, men tappade också sin serve två gånger. I princip likadant i andra set. Nu är inte serven avgörande i damtennisen men jag tycker att hon varit lite för instabil i sina egna servegame, där hon inte riktigt servat upp till standard. Hon har också haft en tendens att inleda matcherna lite segt och ofokuserat och det kommer inte inte ha råd att göra mot Radwanska om hon vill vinna i två raka.

* Jankovic har visat så mycket mer här i Rom. Slagit två riktigt bra spelare i Kuznetsova och Pennetta. Radwanska har besegrat en lucky loser rankad 73 och senast Schiavone rankad 61. Radwanska har inte fått känna på det där hårda motståndet och jag tror det kommer ta ett tag för henne att komma in i denna tuffa match mot en så pass hungrig och bra spelare som Jankovic.

Spelar även:
2014-05-16 15:30TennisJelena Jankovic vs Agnieszka Radwanska 2-1 FT 5 5.000


All värde på serbiskan här enligt mig. Jag tror dock att vi får se en tresetare, då det som vanligt i damtennis är svårt för spelarna att hålla fokus hela vägen ut. Men jag håller Jankovic som den hetare spelare för tillfället och jag tror hon vinner i tredje och får efterlängtad revansch mot Radwanska.

Mitt spreadsheet: https://www.sharps.se/spreadsheet/29355

Oddsförslag på denna match: http://www.oddsportal.com/tennis/ita...D/#home-away;2
Tennis

Jelena Jankovic – Agnieszka Radwanska

 • Postad:
  16 maj 2014
  00:10
 • Rekare: gullegris
 • Spel: Annat Ja
 • Insats: 9,00
 • Odds: 2,38
 • Spreadsheet: Tennis
 • Bolag: Ladbrokes
 • Datum:
  16 maj 2014
  15:30
 • Sport: Tennis
 • Land: Italien
 • Liga: Tennis
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

lepadd 2014-05-16 23:52

Bör tillägga att jag lirade vinst för Jelena

lepadd 2014-05-16 23:50

Mycket bra rekat.

Serj 2014-05-16 19:26

Slut, 2-0 till Jankovic. Synd för reken men den var så välskriven att jag tog en 2-0 vinst också

Serj 2014-05-16 12:49

Mycket välformulerad text och väl underbyggd rek, högt betyg till den.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td