promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Farmbaron – Nordvanja

Hittade ett spel som är alldeles för bra för att inte reka till er. Loppet är avdelning 5 på v86an ikväll med kallblodshästar över 1640m. Blir en relativt kort text då jag inte har jätte mycket tid att lägga.

Loppet:
Öppet kallblodslopp över kort distans, 1640m, där många hästar har vinstchans. Notera att det är bilstart. Flesta kallblodsloppen brukar annars vara voltstart.

Hästen mot häst
Farmobaron är en för att vara kallblod speedig häst. Gillar den korta distansen extra där den uppvisar grym statistik. På 9 lopp har hästen 6 segrar, 1 andraplats och 2 tredjeplatser. Mötte likvärdigt motstånd med spår 9 för två starter sedan. Fick då sen lucka men spurtade bra till en tredjeplats.

Nordvanja är ett stenhårt sto som man oftast matchat på längre distanser. Var ruggigt bra senast när man vann med nästan hela upploppet. Motståndet var ihåligare då och samtidigt så var det passande förutsättningar för hästen med dålig bana, vilket verkligen gjorde att hästen kunde utnyttja sin styrka.
Har bara fyra gånger tidigare startat över sprint distans och hittills inte vunnit. Känslan är att det är helt fel distans och tränaren själv säger att man startar för att få lite fart i benen inför kommande uppgifter.

Travsäkerhet
Här verkar spelbolagen totalt ha missat en otroligt viktig faktor i H2H spelen.
Vanligtvis är kallisarna klart mer galoppbenägna än varmblodiga hästar och det är inte ovanligt att de har en 20-30% galopper.
Farmbaron däremot är väldigt travsäker. Bara galopperat i 4 av 56 starter, ca 7%. Mindre än de flesta varmblod.
Nordvanja har däremot en väldigt stor galoppbenägenhet. Hon har galopperat i 36 av totalt 66 starter, ca 54,5%.
Nordvanja galopperar alltså i mer än vartannat lopp. Extra minus över sprintdistans då det går fortare då galoppbenägenheten borde öka.

Löpningförlopp
Farmbaron är väldigt kvick ut. Spår 8 är absolut inte optimalt men körs nog framåt. Kommer att ta sig förbi de flesta invändiga som inte alls har samma startsnabbhet och hamna i främre träffen. Så länge man lyckas undvika dödens så får hästen ett bra lopp härifrån.
Nordvanja är inte speciellt snabb ut och kommer hamna långt ner i fältet från sitt bakspår. Eftersom Melander heller inte verkar vara speciellt uppåt så kan man nog inte förvänta sig något offensivt upplägg heller. Riskerar att aldrig komma med i matchen.

Sammanfattning/Värdering
Nästan bara på travsäkerheten så har vi motiverat spelet helt. Farmbaron behöver vara först i 52,6% av loppen för att tangera oddset vi får. Om man lägger galopperna åt sidan så tycker jag fortfarande att Farmbaron ska anses vara favorit här i ett lopp över kort distans. Jag undrar hur oddsättaren har hamnat så fel på det. Om vi räknar pesimistikt på scenariot och lägger extra vikt vid att Farmbaron kan komma dåligt på det från spår 8 så tycker jag ändå att hästen har minst 60% chans att vinna denna H2H. Det motsvarar ett målodds på ca 1.65. Ner dit tycker jag det finns värde här.

Statistik på tidigare rekar:
https://www.sharps.se/spreadsheet/31085
Andra redovisade spel:
https://www.sharps.se/spreadsheet/28644

Lycka till ikväll
Spela på Bet365 och få Se bonus här
Trav

Farmbaron – Nordvanja

  • Datum:
    21 maj 2014
    19:44
  • Sport: Trav
  • Land: Sverige
  • Liga: Trav
  • Period: H2H

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Fulsprit 2014-05-22 18:21

Ryggade inte då jag ligger lågt för tillfället! Men, en mycket snygg rek som föll ut som du spekulerat i - snyggt!!!

NicklasJ 2014-05-21 21:54

Nordvanja galopperade inte helt överraskande men det hade egentligen inte spelat någon roll. Farmbaron slutade tvåa och var inte så långt efter vinnaren Krusen in i mål. Färlängde därmed också sin fina rad över kort distans. Hoppas att några ryggade denna rek. Sällan man skådar sånna övervärden på låga odds.

Tomte 2014-05-21 18:35

Tack lodmajster - kanske underlättar om man kollar på rätt bolag :-)

lodmajster 2014-05-21 18:20

Finns kvar till samma odds.

H2H Bergsåker ska du kolla under

Tomte 2014-05-21 18:02

Finns spelet kvar?

NicklasJ 2014-05-21 17:33

Ursäkta den dåliga svenskan i texten.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td