Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Time Machine

Elitloppshelgen är här och nätbolagen överflödas av travspel. En hektisk period för oddssättarna och utrymmet för felsatta odds ökar.

Loppet:
Rekhästen 5 Time Machine går ut i V75-7 i Harpers Hannovers lopp som är över distansen 3140m. Detta lopp körs årligen på Solvalla under Elitloppshelgen och är ett utav de större/populära loppen.

Det är aldrig lätt för de mer härdade hästarna att stå tillägg på dessa snabba banor som vi har nu när de på främre är så pass rutinerade som 400\'-700\' i intjänade pengar. Enligt mig finns det ett tydligt mönster att med åren när hästarna blivit jämnare och överlag bättre så har tilläggshästarna fått det allt svårare i sånna här typ av lopp. De behöver inte bara plocka in de extra metrarna som de står tillägg utan ska också göra det ute i spåren vilket gör handikappet ännu större. De hästar som springer på innerspår över sånna här långa distanser är väldigt gynnade.
Fördelningen över volterna är förenklat:
Start - Bronsdivision
20m tillägg - Silverdivision
40m tillägg - Gulddivision

Hästen:
Den 5årige hingsten hade inför senast 3 segrar på årets 3 starter. Gick senast ut på V75 i bronsdivisionen som favorit. Galopperade då bort sina chanser direkt i starten. Tränare Westholm har annars varit väldigt nöjd med hur hästen känts i år.
Time Machine har aldrig startat över 3140m tidigare men gjort fyra starter på halvvarvet kortare 2640m. Bl.a satt man fast i ett derbykval förra året bakom Viking America med till synes mycket krafter som trea i mål. Idag startat man på främre volten där man står fint inne på pengarna.

Motståndare:
Det finns fler som kan vinna än de som jag nu lyfter fram men dessa kanske kan ses som de värsta utmanarna.

Favorit är 8 Mellby Viking och det är väl kanske inte jättekonstigt då hästen visat sig från sin allra bästa sida i årets starter. Väldigt kapabel häst som galopperat bort fina pengar under sin karriär. Hade annars nog stått längst bak på bakersta volten. Slog andrahandaren Bar Plombier senast även om denne gjorde ett kanske ännu bättre lopp ifrån dödens.
Har vunnit 14 av 15 felfria lopp och som sämst varit 2a. Det är såklart ett otroligt facit som man inte ska underskatta.

Andrahandare är 2 Bar Plombier. Samma sak här så är det förståeligt att man är såpass hårt streckad. Gjorde ett kanonlopp senast som tvåa bakom Vikingen och innan det loppet stoltserade man med 3 raka i årets starter.

14 Beu Mec svarade för en ruskig upphämtning efter galopp senast och gick snabbast även över upploppet. Bergh verkar ha fått ordning på denna högkapabla häst. Har alltid varit en väldigt stark och seg häst men verkar nu också utvecklat speedigheten. Krävs en riktigt bra prestation dock från 40m tillägg för att det ska räcka till seger.

Samma sak gäller för den franske hästen med det passande namnet 13 Swedishman. Fin häst som som dugit gott i längre lopp i Frankrike. Va med även för två år sedan i Harpers som favorit. Galopperade då bort sina chanser.

Löpningsförlopp
Time Machine får nog anses som den snabbaste från startvolten. Hästen har inte startat så många gånger i voltstart vilket gör det lite svårbedömt. En gång tidigare haft spår 5 med startmetoden och spetsade då. Spår 5 är absolut inte optimalt i voltstart och det finns väl också en galopprisk att ta i beaktning.
Det viktigaste för Wetsholms häst är att få ner den på innerspår. Har svårt att se hästen räcka till om man kör 3 varv i andraspår i denna konkurrens. Spetsar man är det möjligt att man släpper till andrahandaren Bar Plombier. Rygg ledaren vore en väldigt bra position för hästen och detta får väl ses som ett drömscenario.

Sammanfattning/värdering
Time Machine som senast spelades som favorit i bronsdivisionen verkar ha blivit helt bortglömd nu inför denna start. Starthästarna har en gynnsam uppgift i detta lopp och när Unibet ger 30 gånger pengarna på Westholms hingst så är det riktigt bra.
Förhoppningen är att hästen får ett spårsnålt lopp på innerspår och sedan hittar ut sista 300-500m. Står bra inne på pengarna och har absolut kapaciteten att vinna med rätt resa. Oddset vi får motsvarar att hästen måste vinna 3,3 gånger av 100. I min värdering så har hästen åtminstone 5% chans att vinna detta lopp vilket motsvarar 20 gånger pengarna. Eftersom detta är ett hög varians spel så drar jag ner insatsen till 0,25U jämfört med vanliga 1U/bet.

För att se resultat av tidigare rekar så kan ni titta här:
https://www.sharps.se/spreadsheet/30366

För att titta på/rygga andra spel som jag lägger så har jag mitt spreedsheat:
https://www.sharps.se/spreadsheet/28644

Lycka till och ha en trevlig helg!
Spela på Unibet och få Se bonus här
Trav

Time Machine

  • Datum:
    24 maj 2014
    17:17
  • Sport: Trav
  • Land: Sverige
  • Liga: Trav
  • Period: Vinnare

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Fulsprit 2014-05-24 18:49

Surt, men bra spel!

NicklasJ 2014-05-24 17:47

Time Machine sprang 13.2 över 3140m från främre volten, vilket hade räckt för att vinna Harpers alla tidigare år. Mellby Viking va ju bara helt lysande. 12.5 är en helt sjukt tid.

NicklasJ 2014-05-24 17:24

Tvåa efter invändig resa och lucka när Mellby Viking fått alldeles för mycket luft till resten. Absolut inte optimalt att få rygg på en i detta sammanhanget dålig häst som Gary Hoist. Hade väl inte kunnat utmana Vikingen ändå idag som va ruskig. Värdig vinnare.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td