promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Aleksandr Dolgopoov – Albert Ramos

Franska Öppna är igång och jag hittar en intressant match här i första omgången. Dolgopolov rankad 21a mot Ramos rankad 115. Underlag, grus. Jag tror Ramos kan ställa till det lite här och göra detta till en spännande fajt. Varför:

* Ramos är en utpräglad grusspelare. Han kanske inte har spelat särskilt övertygande i år men han är en spelare som (ofta) höjer sig mot bättre motståndare. Tar man en titt på hans matcher i år så är det kanske ingen övertygande display men här finns t.ex. två "imponerande" förluster, på senare tid, på gruset, mot Nadal och Ferrer. 6-7, 4-6 mot Nadal och 6-7, 7-5, 3-6 mot Ferrer. Ramos är 30-21 på gruset de senaste året och han är 5-4 i Franska Öppna. Där han 2011 gjorde en fin insats när han vann totalt fyra matcher, inklusive kval, innan han förlorade i sextondelen mot en het Robin Söderling.

* Dolgopolov är inget fan av gruset. Han är blygsamma 7-11 på gruset de senaste året. Där han förlorat några matcher mot väldigt mediokra spelare, som tex Bedene och Tursunov. Dolgopolov har även en dålig statistik här i Franska Öppna. Han är 5-6, där några av dessa sex förluster varit mot spelare han normalt sätt ska slå ganska enkelt. De två senaste åren har han åkt ut i första omgången mot usla grusspelare som Stakhovsky (rankad 84 då) och Tursunov (rankad 60 då).

* Spelstilskontrasten här är intressant. Mycket intressant. Dolgopolov har på senare tid, och på gruset rent generellt, haft svårt att vara konsekvent. Han kan göra ett fantastiskt set för att sedan vara fullständigt usel i nästa. Han har också svårt med koncentrationen och tålamodet på gruset, där han vill avgöra bollar snabbare än möjligt. Något som lett till många unforced errors. Nu möter han en spelare vars stil är att mota tillbaka så många bollar som möjligt. En fajter som lever på att motståndaren ska göra enkla misstag. Men en Ramos som även har en bra forehand ska tilläggas. Saknar Dolgopolov tålamodet och ett konsekvent spel, som han saknat många gånger innan på guset, så kan jag se Ramos få många game av ukrainaren.

Alltså, om Dolgopolov träffar rätt så kommer Ramos vara chanslös. Dolgopolov har spelat bra detta år, med många fina resultat. Speciellt på hardcourt. Och även om han har värdelösa stats på gruset så glimtar han ibland till, även där, som i Rio tidigare detta år när han nådde final mot Nadal.

Det som jag tycker dock talar för Ramos, utöver det som redan skrivits är att detta är en första omgång. Dom är alltid svår att spela för favoriterna då det tar lite tid att komma in i turneringen. Att känna på gruset och att känna sig trygg på banan, osv. Hade dessa mötts i tredje omgången så hade jag nog känt att spelet inte varit lika spelvärt men jag tror vi kan få se en nervös start från ukrainaren, där Ramos med sin säkra spelstil vinner väldigt många game och förvandlar detta till en jämn batalj.

Jag spelar även ett överspel här:
2014-05-25 15:30TennisAleksandr Dolgopolov vs Albert Ramos ÖVER Ö 37.5G FT 9 1.970


Samt ett spel i en annan match idag:
2014-05-25 14:00TennisHerbert vs Isner +2.5S FT 8 2.150


Isner lite överskattad. Första omgången alltid farlig i en Grand Slam. En hemmaspelare mot en amerikan, publiken kommer hålla bra tryck här. Isner är inte särskilt bra på gruset. Herbert tycker jag har goda chanser till att ta ett set.

Odds på denna match: http://www.tennisexplorer.com/match-detail/?id=1196181
Mitt sheet: https://www.sharps.se/spreadsheet/29355
Tennis

Aleksandr Dolgopoov – Albert Ramos

 • Postad:
  25 maj 2014
  13:03
 • Rekare: gullegris
 • Spel: 2 +4.5G
 • Insats: 8,00
 • Odds: 2,06
 • Spreadsheet: Tennis
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  25 maj 2014
  15:30
 • Sport: Tennis
 • Land: Frankrike
 • Liga: Tennis
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td