Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Tekno Jerken

Dags för en ny rek till den otroliga travdag som vi har framför oss.

Loppet:
Elitkampen, ett lopp över 1609m för kallblod. Ett riktigt roligt lopp där de bästa från Sverige, Norge och Finland gör upp om titeln som bästa kallblod.

Hästen:
6 Tekno Jerken är ett norskt kallblod som tidigare startat i Sverige vid fem tillfällen som resulterat i 1-1-2-0-3. Var bland annat tvåa bakom Månprinsen A.M i svenskt kallblodsderby 2011.
Kommer till dagens lopp med full form. Var senast ute på Vermo och mötte bland annat 2 Camri och 3 Tekno Odin. Hamnade fast invändigt från sitt innerspår efter att ha galopperat en bit i spetsstriden. Fick luckan precis innan sista sväng. Va då långt efter dessa två som dragit iväg. Gick sedan snabbast av alla på upploppet och plockade in 10-15m på toppduon. Intrycket var väldigt härligt och tiden 22.2 över 2100m räcker långt även här. Har platsat i 50% av loppen. Galopperat i 9 av 40 lopp (22,5%) vilket är rätt normalt för kallblod.

Motståndarna:
Den värste motståndaren är ju såklart 3 Tekno Odin som förmodligen är världens bästa kallblod. Hästen kommer inte kunna ta ledningen men är å andra sidan oöm för positioner. Har ju såklart bäst vinstchans i loppet och kan nog på denna fina bana springa riktigt fort. Har en segerprocent på 73 och varit bland de tre i 93% av loppen. Kommer med största sannolikhet även vara bland de tre idag.

2 Camri har det blivit skrik på inför dagens lopp. Är väl rätt startsnabb och tillsammans med Hallsta Lotus den som förmodligen gör upp om ledningen. Sålde sig rätt dyrt senast mot Tekno Odin och måste väl räknas bakom. Är även en utav de som är värst emot i striden om pallplats. Rätt så orutinerad ändå i dessa sammanhang.

8 Månprinsen A.M är vårt stora svenska hopp. Har lottats till värsta möjliga spår och är heller inte gynnad av den korta distansen. Gjorde ett kanonlopp senast och verkar vara i bra form. Tyvärr så har vi hamnat efter norrmännen när det kommer till kallblod och i mina ögon känns inte Månprinsen speciellt het som segerkandidat idag. Ett motbud till platserna bakom men samtidigt blivit överspelad på nätbolagen på grund av kanske vår patriotism?

Löpningsförlopp:
2 Camri och 5 Hallsta Lotus är de som i första hand gör upp om spetsstriden. De andra på framspår har inte visat någon jättestartsnabbhet. Tyckte visserligen Hallsta Lotus öppnade lite sämre senast och höll på att bli av med ledningen. Tror att femtespåret nu spåret passar bättre.
För min reks del så blir det att leta ner i andraspår. Är medel ut och borde kunna komma ner hyggligt härifrån ändå.

Värdering/Sammanfattning
Att Tekno Odin är favorit och har bra chans är inte mycket att säga om. Bakom är det i mina ögon rätt öppet om pallplaceringarna. Tekno Jerken visade fin form och fart senast vilket med en okej resa bore göra hästen väldigt tidig i platsstriden. Vi svenskar verkar överskatta våra egna hästar och att Månprinsen finns att spela till 1.60 på en pallplacering från spår 8 är verkligen ett underodds.
Här får vi 4.75 på Unibet att Tekno Jerken ska nå en pallplats, vilket betyder att hästen behöver vara 1-3a i 21% av gångerna. På denna korta distans så bör hästen vara gynnad av det framspår som man lottats till och hittar man bara ner i andraspår så bör chanserna vara rätt bra.
Jag värderar hästens chanser till 25%. Detta ger oss ett målodds på 4 gånger pengarna. Detta stämmer även mer överens med de andra bolagens värderingar. Bet365 ger 4ggr på plats och Expekt ger 3,5ggr.

För att se hur det gått i mina tidigare rekar:
https://www.sharps.se/spreadsheet/30366

För att följa andra lagda spel av mig:
https://www.sharps.se/spreadsheet/28644

Lycka till och ha en trevlig elitloppssöndag!
Spela på Unibet och få Se bonus här
Trav

Tekno Jerken

  • Datum:
    25 maj 2014
    15:50
  • Sport: Trav
  • Land: Sverige
  • Liga: Trav
  • Period: Plats

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

NicklasJ 2014-05-25 16:02

Såg ut att kunna utmana i sista sväng som först i fjärde spår efter en okej resa. Hade haft stor chans att klara en top 3 placering men galopperade bort sig.

NicklasJ 2014-05-25 13:41

Tack så mycket cochise. Ja vi får se. Om man lägger spelet åt sidan så hoppas jag du har rätt. Ser gärna Månsprinsen som vinnare även om jag helt enkelt inte tror på det.

cochise 2014-05-25 13:32

även fast jag inte håller med dig angående prinsen...en av mina spikar idag!
så ger jag dig ett bra betyg för en fin rek....

NicklasJ 2014-05-25 13:17

Fem stycken 0,5or i rad. Schysst!
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td